לקראת החזרה לביה"ס:
"מחלבות גד" מספקת עובדות על מוצרי חלב שכדאי לדעת כשמתכוננים לבית הספר ומתכונים קלים ובריאים שילדים אוהבים.
עכשיו כשמתכוננים לבית הספר כדאי לדעת כמה עובדות על מוצרי החלב:
1. מוצרי החלב הם ספק הסידן מספר אחד בתפריט. הסידן חשוב לילדים בתקופה זו של גדילה ובניית השלד ויצירת בסיס לשיניים חזקות.
2. לילדים שיש להם רגישות במערכת העיכול כדאי לנסות מוצרי עיזים וכבשים. אפשר לשלב גם יוגורט כבשים עם דגני בוקר כארוחה לפני בית הספר.
איך אפשר להוסיף סידן לתפריט הילדים:
- כריך ובו 100 גרם גבינת ריקוטה של גד = 500 מ"ג סידן (ריקוטה עיזים – 600 מ"ג)
- גביע יוגורט כבשים "גד"= 324 מ"ג סידן.
- דגני בוקר עם כוס משקה יוגורט עיזים 3% "גד" = 240 מ"ג סידן ( ותוספת של 120 – 330 מ"ג סידן תלוי בכמות המצויה בדגני הבוקר).
- כריך עם 100 גרם גבינה צפתית כבשים "גד"
- סלט ירקות עם 100 גרם קוביות מבולגרית פרוסות "גד" = 320 מ"ג סידן
- כוס צזיקי = 200 מ"ג סידן.
כריך בריא של לחמניה מקמח מלא עם גבינת עיזים וירקות חומרים:
לחמנייה מקמח חום מלא
גבינת עיזים 5% למריחה של גד
1/4 כוס קוביות קטנטנות של פלפל צהוב
1/4 כוס קוביות קטנטנות של פלפל אדום
1/4 כוס קוביות קטנטנות של פלפל ירוק
מעט גזר מגורד
מלפפון חמוץ חתוך לאורכו
אופן ההכנה:
מערבבים את גבינת העיזים עם הפלפלים, מורחים בנדיבות בתוך הלמנייה, מניחים מעל מעט גזר מגורד ומלפפון חמוץ ועוטפים בניילון נצמד.
גבינת עיזים 5% של גד במקרם נעים וחלק כמו כל גבינה לבנה. הגבינה מתאימה במיוחד לילדים שסובלים מקושי בעיכול מוצרי חלב בקר, בעיות במערכת העיכול, נפיחות ושלשולים וגם לילדים שנוטים לסבול יותר מליחה. טעמה עדין ומתאים לילדים.
הגבינה עשירה בחלבון הדרוש להתפתחות הילדים, דלה בשומן ובכולסטרול ותורמת סידן לתפריט.
כריך "ראפ" עם לאבנה, ביצה קשה, שמן זית וזעתר חומרים:
1 טורטייה, או פשוט פיצה דקה שאפשר לגלגל
2 כפות גדושות של גבינת לאבנה 5% של גד
ביצה קשה חתוכה ל-4 (אפשר להכין ערב לפני)
כ-8 זיתים ללא חרצנים
מעט שמן זית
מעט זעתר
אפשר להוסיף ירקות שאוהבים
אופן ההכנה:
1. מורחים על גביי הטורטייה או הפיתה גבינת לאבנה
2. מניחים במרכז לאורך הטורטייה את הביצה החתוכה, מפזרים מעל זיתים, מעט שמן זית וזעתר.
3. מגלגלים את הטורטייה ועוטפים בניילון נצמד לשמירת הטריות.
הלאבנה של גד בעלת מרקם קרמי במיוחד וטעם חמצמץ עדין. ילדים אוהבים במיוחד את השילוב שלה עם זיתים וזעתר.
כריך "קוראסון" מיני פיקנטי חומרים:
2 קרואסונים ללא מלית
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנטנות
1/4 כוס צפתית מעודנת 5% של גד, חתוכה לקוביות קטנטנות
2 כפות גבינת קרם שמנת טוסקנה 5% של גד
מעט נבטים דקיקים אם אוהבים
אופן ההכנה:
1. חותכים את הקרואסון לרוחב ומשאירים דופן ליצירת כריך
2. מורחים את קרם השמנת טוסקנה, מפזרים מעל קוביות צפתית, מסדרים מעל קוביות עגבניות ומוסיפים מעט נבטים (אם רוצים)
3. עוטפים בניילון נצמד לשמירת הטריות
הצפתית המעודנת של גד דלה בנתרן וטעמה מעט מתקתק ולכן ילדים מאוד אוהבים אותה. היא מתאימה כתוספת לכריך או לסלט.
קרם שמנת 5% של גד עשירה בסידן ומגיעה ב-4 טעמים: טבעי, שום שמיר, זיתים וטוסקנה.