קמפוס ברושים באוניברסיטת תל אביב ומלכת המזון הבריא פיליס גלזר, מזמינים אתכם למיזם חדש וייחודי - "ריפוי דרך האוכל": סדרת סדנאות מידע ובישול למתמודדים עם אתגרי בריאות שונים, משפחתם וגם למטפלים בהם.
התזונה בשירות הרפואה
היום כבר ידוע מדעית שישנם רכיבי מזון ותוספים שיכולים לסייע במניעה, בריפוי ובהחלמה ממצבי תחלואה שונים. אבל מה מתאים לטיפול במה? האם אפשר למנוע מחלות תורשתיות, ואיך? כיצד מתרגמים את הכל למשהו אכיל?
בסדנאות ריפוי דרך האוכל, אנו עושים סדר בבלגן עם המידע הכי עדכני על אודות הרכיבים התזונתיים השונים שתורמים לשיפור המצב הרפואי ומניעת הידרדרות. הסדנאות מאפשרות לכם למקסם את הידע, לקחת את הבריאות שלכם בידיים שלכם, באופן אפקטיבי וטבעי.
כל אחת מסדנאות ריפוי דרך האוכל כוללת מפגשים שבמהלכם:
- לומדים על היחס של הרפואה הטבעית לאתגר הבריאות הספציפי, לפי המסורת והתרבויות בעולם, ועל שינוי הרגלים וטיפולים משלימים המסייעים. ובעיקר, על חומרי הגלם הטבעיים המומלצים ביותר אשר נמצאו מוכחים מדעית כמרפאים למניעה ולטיפול במצב;
- לומדים איך לשלב את חומרי הגלם הנחוצים לכם בהדגמות והתנסויות מעשיות עם פיליס גלזר. פיליס מבטיחה שבסוף הסדנה, גם אתם יכולים להכין מנות טעימות, מזינות ומרפאות בביטחון מלא במטבח שלכם.
המומחים לשירותכם - שילוב של מומחי רפואה, תזונה ובישול
- ד"ר משה פרנקל, מנהל האקדמי בקמפוס ברושים, היה המייסד של המרפאה לרפואה משלימה במרכז לסרטן מ.ד. אנדרסון ביוסטון טקסס, שנחשב למרכז מהמתקדמים בעולם בחקר הסרטן ובטיפול. ד"ר פרנקל הוא פרופ' חבר קליני באוניברסיטת טקסס ובעל תואר מומחה ברפואת המשפחה בארץ ובארה"ב, עם ניסיון של למעלה מ-30 שנה בשילוב הרפואה המשלימה ברפואה המקובלת;
- ד"ר יוסי שבח, מומחה בתזונה פונקציונלית ובצמחי מרפא, עוסק במחקר אתנו-קולינרי בתרבויות מסורתיות ומפתח שיטות תזונה לקידום הבריאות. מטפל בנטורופתיה ובצמחי מרפא, ומרצה בכיר בתחומים אלו;
- פיליס גלזר, מלכת הבישול הבריא של ישראל, כתבת מדור מזון בריא במגזין מנטה, מחברת שמונה ספרי בארץ ובחו"ל (האחרון, "ללא גלוטן ללא סוכר" יצא זה עתה) ומגישת פינות בטלוויזיה, הרכיבה לכם מתוך חומרי הגלם שנבחרו לכל נושא, מגוון תפריטים מאוזנים, קלים, מהירים וטעימים, המסייעים בשיפור איכות-החיים.
הבריאות מעולם לא הייתה טעימה כל-כך.
מה בתפריט?
"מחלת הסרטן - מזונות מנצחים"
הסרטן הינה מחלה שמעוררת חששות ופחדים. תזונה מהווה גורם חשוב ביותר במניעת המחלה או מניעת חזרתה לאלה שכבר חוו אותה. בסדנה זו תלמדו על עקרונות כלליים בתזונה מונעת סרטן, מאכלים מובילים יש להם פוטנציאל לשיפור ההתמודדות על המחלה עם ביסוס מדעי לשימוש בהם, טיפים חשובים להכנת מזון מונע מחלה, שיפור התזונה בזמן טיפולים ודרכים שלא רבים מודעים אליהן במניעת הופעת מחלת הסרטן או מניעת חזרת המחלה.
"בריאות בכל הלב"
אי-אפשר בלי הלב, ולב בריא הוא הא'-ב' של בריאות הגוף כולו. הסדנה הזו מקנה לכם את הכלים הטבעיים כדי לשמור על לב תקין ולסייע בריפוי הסובלים ממחלות לב וכלי דם, לחץ דם גבוה ומחלות הקשורות. תלמדו אסטרטגיות הוליסטיות ליצור לעצמכם חיים בריאים, כיפיים וטעימים יותר, בלי פחד או סטרס.
"פריון ומזון: איך להגביר את הפוריות בגברים ונשים"
איזה מזונות עלולים להזיק לפריון? להולל שינויים גנטיים? מצד שני, איזה רכיבים כן נחוצים לפוריות תקינה בקרב גברים ונשים? הסדנה הזו סוקרת את הפוריות לפי תורות המזרח והמערב, ומציעה מידע חיוני ומתכונים קלים ליישום ליום-יום ולאירוח.
"ללא גלוטן ללא סוכר"
לאלה המתמודדים עם צליאק או בוחרים להימנע מגלוטן ו/או סוכר לבן כדרך אכילה בריאה יותר, הסדנא הזו היא הכרחית. תלמדו איך להחליף עמלנים ותערובות קמחים מוכנים בקמחים בריאים יותר, להפחית עמלנים ולהגביר ערך תזונתי כדי לקבל את הרכיבים החיוניים לכם, ותגלו עולם של טעמים ממטבחי העולם שלא הכרתם - כולם ללא גלוטן ועל בסיס ממתיקים טבעיים.
"לקחת לקיבה": ריפוי העיכול והחזרת החיוניות
ישנם אנשים ש"לוקחים ללב" וגם מספר לא מבוטל ש"לוקחים לקיבה", שלעיתים מתבטא במעי רגיז, דלקת במעי הגס, ריפלוקס ועוד. לפי תורות המזרח, הקיבה היא מרכז האנרגיה, וניתן להחזיר לעצמנו איכות חיים וחיוניות, על-ידי ריפוי הקיבה דרך המזון וצמחי מרפא מותאמים. בסדנה תגלו את המזונות-העל, עשבי תיבול, תבלינים ותוספים שהם הכי מתאימים לחיזוק וריפוי הקיבה ומערכת העיכול, ואיך להפוך אותם למעדנים של ממש.
"רק לפרקים"- איך למנוע ולטפל בדלקת פרקים ובעיות ריאומטיות
קשה להפעיל את האצבעות? סובלים מדלקות חוזרות בפרקים וכאב ממושך? לתורות הרפואה הטבעית יש פתרונות אפקטיביים רבים. תלמדו על רכיבי מזון ועשבי תיבול שיכולים לסייע לכם להרגיע את הדלקת ואסטרטגיות בישול למתקשים במשימות במטבח עקב כאב. בסוף תהיו מלכי המטבח.
- למידע ולהרשמה: 03-6411961.
- עלות: 750 שקלים למשתתף לסדנה.