יקב הפרימיום 1848 שבבעלות משפחת גלינא-שור (דור 8 למשפחת ייננים) משיק בימים אלה שני יינות פרימיום חדשים:
דור 5 זנים לבנים 2011- יין זהוב ירקרק עם רמזים של אגס, אפרסק לבן, קליפות הדרים, פסיפלורה, שקדים קלויים ופפאיה עם עץ אלון ברקע. היין בעל גוף מלא ופריך עם סיומת פירותית רעננה ומתמשכת.
דור 5 סירה 2010- יין סגול עמוק עם רמזים של סיגליות, פלפל גרוס, דומדמניות, אגוז קוקוס, וניל וצימוקים שחורים. היין בעל גוף מלא ומורכב עם סיומת ארוכה ונעימה.
דור 5 זנים לבנים 2011
יין זהוב ירקרק עם רמזים של אגס, אפרסק לבן, קליפות הדרים, פסיפלורה, שקדים קלויים ופפאיה עם עץ אלון ברקע. היין בעל גוף מלא ופריך עם סיומת פירותית רעננה ומתמשכת.
נתונים אנאליטיים:
? צבע: לבן
? % כוהל: 14.0
? pH: 3.25
? חומצה כללית: 8.2
? מתיקות: יבש
? יישון בחבית: 8 חודשים
? הרכב זנים: 70% שרדונה
24% שנין בלאן
6% סמיון
על הכרם
מקור השרדונה והסמיון מהגליל התחתון, פסיפס נדיר של אדמת בזלת וסלע גיר מפורר מקנה לענבים הגדלים במקום מינראליות ייחודית . השנין בלאן נבצר מכרמים בוגרות בכוכב השחר אשר בהרי ירושלים בגובה של כ-600 מטר. אדמת כוכב השחר מסוג " טרה רוסה" עם אבני בזלת הינה קרקע מנוקזת שמפתחת את השורשים המעצימה את כוחם של הגפנים.
על עשיית היין
הענבים נבצרו בשעות הקרירות של הבוקר ונסחטו עם הגעתם ליקב. השרדונה והסמיון הותססו יחד בטמפרטורה קרה של 12-14 מעלות. בסיום התסיסה היין הועבר ליישון בחביות עץ אלון צרפתי בנות 400 ליטר לשמונה חודשים. השנין בלאן הותסס בנפרד בטמפרטורה דומה ונשמר במיכלי נירוסטה. בתום תקופת היישון הורכב הממסך הייחודי מאד המשלב מינראליות ,עוצמת הפרי וטעמי קלייה.
מחיר- 89 ש"ח.
דור 5 סירה – 2010
יין סגול עמוק עם רמזים של סיגליות, פלפל גרוס, דומדמניות, אגוז קוקוס, וניל וצימוקים שחורים. היין בעל גוף מלא ומורכב עם סיומת ארוכה ונעימה.
נתונים אנאליטיים:
? צבע: אדום
? % כוהל: 13.5
? pH: 3.66
? חומצה כללית: 5.4
? מתיקות: יבש
? יישון בחבית: 14 חודשים
? הרכב זנים: 85% סירה
9% מרלו
6% פטיט סירה
על הכרם
מקור ענבי הסירה מאזור כפר תבור בגליל התחתון. פסיפס ייחודי של אדמת בזלת בה משולבים חלקי סלע גיר מפוררים, חשיפה טובה לאור, לילות קרירים ויבולים מתונים מאפשרים לגפן לבטא את מלוא הפוטנציאל הארומאטי של הסירה.
על עשיית היין
הענבים שהגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות והקרירות הועברו מה"crusher" ישירות אל מיכלי תסיסה מנירוסטה מקוררים. לאחר השרייה קרה של שלושה ימים למיצוי עדין של הטעמים המצויים בקליפות הענבים, התירוש הותסס בטמפרטורה של 22-24 מע"צ על-מנת לשמר את אופי הסירה. לאחר תום התסיסה המלולקטית היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתיות למשך 14 חודשים שבסיומו התקבל יין ייחודי, פרחוני, מרוכז ומלטף.
מחיר-89 ש"ח