לקראת יום האהבה, האגודה האמריקנית לכימיה (ACS) - האגודה המדעית הגדולה בעולם, פרסמה קלטת וידאו מדעית המראה חמש עובדות כימיות המגלות מדוע שוקולד, כשנצרך במתינות, מועיל לבריאותנו.
קלטת הווידאו מסבירה, למעשה, כיצד חטיף שוקולד מכיל מאות מרכיבים, רבים מהם עם תכונות מועילות ביותר.
בין העובדות המתוקות המוזכרות בווידאו, גם העובדה ששוקולד יכול לשפר את מצב הרוח, ולא רק בשל טעמו הנפלא.
השוקולד מכיל מספר כימיקלים המדכאים את התפרקות הנוירוטרנסמיטר (מעביר כימי בין-עצבי) אננדמיד, המכונה לעתים "מולקולת האושר" - שיכול לחסום תחושות של כאב ודיכאון.
השוקולד מכיל גם קפאין ותאוברומין, שניהם מעוררים שיכולים לתת לנו "דחיפה" משמעותית של אנרגיה.
מחקרים הראו גם כי הפוליפנולים הטבעיים שבקקאו - המרכיבים העיקריים בשוקולד - מעלים את רמות הכולסטרול HDL, המוכר יותר ככולסטרול "הטוב".