|
|
ערך תזונתי של אגוזי מלך (קלופים), 100 גרם
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מדענים מובילים בתחומם פרסמו תוצאות עדכניות ממספר רב של ניסויים רפואיים שבחנו את הקשר בין צריכת אגוזים לבריאות, במיוחד במקרים של אוטם שריר הלב, שבץ ומחלות קרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם).
המחקרים האחרונים בתחום מראים כי היתרונות של צריכת אגוזים קבועה לא קשורים רק לבריאות קרדיווסקולרית אלא גם לתפקוד כלייתי, סוכרת, תפקוד קוגנטיבי, טרשת עורקים, תסמונת מטבולית וסמנים דלקתיים בדם, בין היתר.
לדברי המדענים, חשוב להדגיש כי ראיות מדעיות מוכיחות שאכילת אגוזים אינה קשורה לסיכון גבוה לעלייה במשקל ומחזקות את חשיבותם כמקור לחומרים מזינים חשובים.
ירידה ב-30%
אחד המחקרים התמקד בדרך בה חופן אגוזים על בסיס יומי (15 גרם אגוזי מלך, 7.5 גרם אגוזי לוז ו-7.5 גרם שקדים) הוריד ב-28% את שכיחות המחלות הקרדיווסקולריות (אוטם שריר הלב, שבץ ומוות קרדיווסקולרי).
מחקר נוסף הראה כי לצריכה קבועה של פיסטוק חלבי יש השפעה ישירה על הורדת השכיחות לסוכרת מסוג 2. הפיסטוק חלבי נחקר בהקשר לפרופיל השומנים שלו ולגורמי סיכון אחרים למחלות קרדיווסקולריות כדי להעריך את השפעתו על חילוף החומרים של הגלוקוז, העמידות לאינסולין והסיכון לסוכרת מסוג 2.
תוצאות מחקר אפידמיולוגי של אוניברסיטת הרווארד, שבדק את ההשפעה של צריכת אגוזים על מחלות כרוניות, הראה כי עלייה בצריכת האגוזים (חמש פעמים בשבוע או יותר) הייתה קשורה לירידה של 30% בסיכון למחלות קרדיווסקולריות.
המדענים כולם הסכימו כי צריכת אגוזים אינה קשורה לסיכון גבוה יותר לעלייה במשקל וממליצים על אגוזים כחלק מתזונה בריאה למניעת השמנה ומחלות כרוניות אחרות.