מפעל "אוכל ביתי ניר עציון", בבעלות מושב שיתופי ניר עציון, המתמחה בייצור ושיווק אוכל מוכן לחברות, מפעלים ושוק מקצועי, נכנס לתחום פעילות חדש – ייצור טונה. המפעל השלים בימים אלה פיתוח והקמה של קו ייצור חדשני של טונה, בהיקף השקעה של כ-5 מיליון ש"ח. קו הייצור של הטונה, שפיתוחו ארך למעלה משנה, מיועד לשוק המקצועי - מסעדות, רשתות בתי קפה, מפעלי כריכים, יצרני מזון ועוד.
משה ניזרי, מנכ"ל המפעל, ציין כי "אוכל ביתי ניר עציון" הוא הראשון בשוק יצרני הטונה בישראל שהחל לייצר פילה טונה איכותי בשיטה ייחודית – בשקית אלומיניום רב שכבתית במקום בקופסאות מתכת, עובדה שמקנה לטונה יתרונות חשובים הן באיכות ובטעם והן בנוחות השימוש. לדג, המוצע בשמן קנולה - טעם מעולה, נטול טעמי לוואי של מתכת, והוא בעל צבע ומראה טרי ורענן. תהליך ייצורו המיוחד חוסך את הצורך בסינון לפני השימוש. מאחר שאין שימוש בקופסאות מתכת, יש גם חיסכון משמעותי באחסון ובנפח הזבל, לאחר השימוש. הטונה מוצעת בשקיות מיוחדות במשקל של 2 ק"ג ו- 1 ק"ג. כשרות מהדרין בד"ץ בית יוסף.
עוד ציין משה ניזרי, כי לצורך הקמת קו הייצור החדש השקיע המפעל במערכות ייצור חדשניות מאירופה, והסב אגף מיוחד לקו החדש. המפעל משתרע על שטח של כ-5,000 מ"ר. החברה מקפידה על תנאי ייצור קפדניים לכל אורך תהליך הייצור, החל מייצור פילה הטונה לפני הגעתו לארץ, כמו גם בתהליך הייצור בארץ וזאת תוך עמידה בתקנים המחמירים של רשויות המזון והבריאות (המפעל מאושר ל-ISO 9002, HACCP).
עוד מסר, כי בעקבות הכניסה לתחום הפעילות החדש, הוא צופה לגידול במחזור המכירות של המפעל בכ-15% בשנה הקרובה.
אודות "אוכל ביתי ניר עציון":
חברת "אוכל ביתי ניר עציון" (משנת 1972), בבעלות מושב שיתופי ניר עציון, הינה מהמובילות בארץ בשוק ההסעדה ומתמחה באספקת אוכל מוכן ובתפעול חדרי אוכל ומטבחים במפעלי תעשיה, חברות היי-טק, מוסדות חינוך ועוד. החברה מספקת מדי יום למעלה מ-17,000 ארוחות צהריים ליותר מ-100 חברות, מוסדות ומפעלים ברחבי הארץ.
בין לקוחות החברה: קבוצת ישקר, להבי ישקר, IBM, משטרת ישראל, נילית, אגד, כתר ועוד. כמו-כן, החברה פועלת גם בתחום המקצועי, בתי קפה, רשתות מזון מהיר, חברות להפקת אירועים ועוד. המפעל מאושר ל-ISO 9002, HACCP.