שיטת פיצוץ מתחת לפני המים, לריכוך בשר בקר שהוכשר ושימוש בגלי אינפרה אדום להערכת סל המזונות הנאכלים על-ידי בקר בשדה, הם בין המחקרים שיוצגו בקורס בינלאומי ליצור וניהול בקר לבשר שנפתח בישראל.
19 מתמחים אקדמאים הגיעו מ-12 ארצות, לקורס בינלאומי ליצור וניהול בקר וצאן לבשר, שנפתח בפקולטה לחקלאות ברחובות.
הקורס הוא יוזמה של המדור ללימודי חוץ בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות, מנוהל על-ידו וממומן על-ידי מש"ב - משרד החוץ. המתמחים כולם אקדמאים ותופסים משרות בכירות מאוד במוסדות המחקר וההוראה במדינותיהם. מלבד ההרצאות נערכים גם סיורים להכרת ענפי הבקר והצאן בישראל.
ד"ר מאורי רוזן, הרכז האקדמי של הקורס, אמר כי הקורס מתוכנן כך שישולבו בו נושאי מחקר מהמובילים בעולם והנערכים בישראל. בין נושאי המחקר המובילים הוצגו עבודות העוסקות במעקב אחר קצב הלב להערכת ההוצאה האנרגטית של בקר במרעה, הגברת יצור שומן בקר "בריא יותר" באמצעות הזנת מזונות ייחודיים, שיטת הפיצוץ מתחת לפני המים לריכוך בשר בקר שהוכשר, שימוש בגלי אינפרה אדום להערכת סל המזונות הנאכלים על-ידי בקר בשדה, שיטות שטיפה מתקדמות להקטנת כמות הדם בבשר ושימוש ב-GPS בניסויי רעיה ללימוד התנהגות בקר בתנאי שטח ורעיה משתנים ועוד.
כמו-כן, יתקיימו סיורים בתחנת הניסיונות בנווה יער שליד רמת ישי (הדגמה של ציוד ומחקר מהמובילים בשטח הבקר לבשר בעולם), ביקור במספר קיבוצים ומושבים בצפון ובדרום וכן בחוות השקמים בכדי ללמוד על שיטות הממשק של בקר וצאן בישראל.
חיים דיין, מנכ"ל ארגון מגדלי בקר לבשר במרעה (אמב"ל), ציין כי ידוע שענף הבקר לבשר בישראל הינו מהמתקדמים בעולם וקיום הקורס הינו רק הוכחה לכך.
עוד אומר דיין, כי המתמחים מביעים את התפעלותם מרמת התחכום של ענפי הבקר והצאן לבשר בישראל וכי חלקם הביע רצון לשלב מדעני בקר וצאן ישראלים בפרויקטים בינלאומיים המתקיימים בארצותיהם.
ד"ר מאורי רוזן הוסיף, כי חלק מהאנשים המשתתפים בקורס ושיתפו פעולה עד היום עם מדינות אירופה, שוקלים לנתב את שיתוף הפעולה העתידי עם חוקרים ישראלים, הן בגלל הידע הרב הקיים בישראל, והן משום תנאי האקלים וסוג הבקר והצאן המקומיים, המתאימים יותר לתנאים השוררים בארצות מהן באו המשתלמים.