|
שלבו את התפוחים בתפריט היומי [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
אכילת תפוחי-עץ עשויה להפחית את הסיכון ללקות בסוגים שונים של סרטן. כך עולה ממחקר שנערך באוניברסיטת פרוג'ה באיטליה.
תוצאות המחקר מסתמכות על מטה אנאליזה של 41 מחקרים שנערכו באירופה, המזרח הרחוק, דרום אמריקה ואפריקה, בשנים 2014-1994. המחקרים נערכו בקרב מדגם מייצג של נשים וגברים בני 18.
במסגרת המחקרים, צריכה גבוהה של תפוחים הוגדרה, למשל, כאכילה של לפחות תפוח אחד ליום או יותר או לחלופין, מספר תפוחים במהלך השבוע. בחלק מהמחקרים, רמות צריכה נקבעו בגרמים, כאשר צריכה גבוהה הוגדרה כאכילה של 25 גרם תפוחים לפחות מדי יום. צריכה נמוכה של תפוחים הוגדרה כאכילה של תפוח אחד בשבוע או פחות.
משקלול נתונים של 10 מחקרים בתחום עולה, כי צריכה גבוהה (אכילה של לפחות תפוח אחד ליום), הפחיתה את הסיכון לסרטן ריאות ב-12%, בהשוואה לצריכה נמוכה של תפוחים.
משקלול נתונים של 15 מחקרים עולה, כי צריכה גבוהה (אכילה של לפחות תפוח אחד ליום), הפחיתה את הסיכון לסוגי סרטן שונים של מערכת העיכול, כגון: סרטן הוושט, סרטן המעי הגס, סרטן הלבלב, סרטן הפה - ב-28%, בהשוואה לצריכה נמוכה של תפוחים.
משקלול נתונים של שמונה מחקרים עולה, כי צריכה גבוהה של תפוחים, הפחיתה את הסיכון לסרטן שד ב-11%, בהשוואה לצריכה נמוכה של תפוחים.
מנתוני המחקרים עולה, כי לא נמצא קשר בין אכילת תפוחים לבין ירידה בסיכון לחלות בסרטן הערמונית. כמו-כן, לא התאפשרו עיבודים סטטיסטיים לגבי סוגי סרטן אחרים לגביהם נערך רק מחקר אחד בלבד.
מנתוני מועצת הצמחים, ענף הפירות עולה, כי בתפוח עץ בינוני יש כ-81 קלוריות, כ-0.27 גרם חלבון, כ-0.49 גרם שומן, כ-21.05 גרם פחמימות וכן סיבים תזונתיים, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, נתרן, אבץ, ויטמין C, ויטמין B1, B2, B6, B12, ויטמין A ועוד.
מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן, מסרה: "תוצאות המחקר מוכיחות את הקשר הישיר בין תזונה להפחתת הסיכון לחלות בסרטן ומצטרפות להמלצה שלנו לשמירה על אורח חיים בריא, הכולל פעילות גופנית, משקל גוף תקין, תזונה בריאה ומאוזנת, הגבלת אלכוהול והימנעות מעישון, אשר ביכולתם להפחית את הסיכון לחלות. על-פי המחקר, שילוב תפוחי עץ בתפריט היומי עשוי להפחית את הסיכון לחלות בסרטן".