|   15:07:40
דלג
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
כל מה שצריך לדעת על הפסקת הריון
כתיבת המומחים
המדריך המלא להלבנת שיניים

שיהוי במינוי ועדות איתור לבכירי הכנסת

ועדת הכספים נמנעה לעת עתה, מלהכריע בבקשת מנכ"ל הכנסת למנות ועדות איתור לאיוש משרות בכירות בכנסת היו"ר גפני קרא למנכ"ל לחזור ולהידבר עם ועד העובדים בטרם הוועדה תכריע ח"כים, בעיקר מהאופוזיציה, הביעו הסתייגות מהמהלך ודרשו להמשיך במכרזים, פנימי ופומבי
07/11/2016  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 20   |   תגובות
[צילום: דוברות הכנסת, יצחק הררי]

בתום דיון בבקשת מנכ"ל הכנסת, לאשר את שינוי המנגנון לבחירת מועמדים למשרות בכירות בכנסת, הודיע (יום ב', 7.11.16) יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, ש"הוועדה לא תכריע בסוגיה הזו היום", וקרא למנכ"ל "לשוב ולהידבר עם ועד העובדים על-מנת להגיע להסכמות לקראת ההכרעה בנושא שתתקיים בישיבה הבאה".

גפני החליט לדחות את ההכרעה נוכח חילוקי הדעות בין חברי הוועדה ביחס לבקשה. הדיון התקיים כאמור, לבקשתו של מנכ"ל הכנסת, אלברט סחרוביץ', שמבקש לשנות את המנגנון לבחירת מועמדים לשמונה משרות בכירות בכנסת: חשב, מנהל חטיבות: חטיבת המידע, חטיבת התפעול, דובר הכנסת ומנהל חטיבת תקשורת וקשרי ציבור, החטיבה הבינ"ל, ראש אגף משאבי אנוש, ראש אגף טכנולוגיה ומנהל מוזאון בית פרומין. הכל, למעט זה האחרון, הם חברי פורום הנהלת הכנסת. פנייתו של המנכ"ל לוועדת הכספים נובעת מהכך שוועדת הכספים משמשת ועדת בתור שירות לתפקידים ולמשרות בכירות בשירות המדינה, בין השאר בכנסת ישראל.

מנכ"ל הכנסת סחרוביץ' אמר שבקשתו "נועדה לייעל את מנגנון בחירת המועמדים למשרות בכירות בכנסת, כך שיהיה פחות ביורוקרטי, שירחיב את קשת המועמדים ושבסופו יתקבלו המועמדים המתאימים והראויים ביותר. הכלי של ועדות איתור קיים הרבה מאוד שנים ובממשלה עושים בו שימוש מזה כמה שנים. לאחר שקילת העניין, הגעתי למסקנה שראוי לכנסת לאמץ את המנגנון הזה תוך ביצוע ההתאמות הדרושות לכנסת".

היועץ המשפטי לכנסת, עו"ד איל ינון, אמר כי "המצב הנהוג עד היום בכנסת, מאפיין את מה שהיה לאורך השנים בכל שירות המדינה. איוש המשרות בכנסת נעשה באמצעות מכרזים פנימי וחיצוני, למעט ארבעה תפקידים בכירים; מנכ"ל הכנסת משרת אמון של היו"ר, קצין הכנסת, מזכיר/ת הכנסת מינוי מתוקף חוק מיוחד, יועץ משפטי על-פי פרק מיוחד בחוק הכנסת. בממשלה עברו לשיטה של ועדות איתור לגבי תפקידים בכירים או מכרזים בין משרדים בעוד הכנסת נשארה עם השיטה הישנה, שיש בה מספר בעיות". ינון הדגיש כי הוא "תומך לחלוטין במעבר לשיטת ועדות איתור של בעלי תפקידים בכירים", אך "עם זאת, עלינו לוודא שהמנגנון לבחירה לא נועד למנות אנשים משויכים פוליטית אלא מנגנון מקצועי פר אקסלנס. עובדי הכנסת משרתים את כל חברי הכנסת מכל הזרמים ואסור ליצור מצב שבו לעובדים יהיה זיהוי פוליטי. על-מנת לוודא שזה לא יקרה יש מנגנון בקרה לוועדות האיתור: רוב חברי הוועדה אינם כפופים ליו"ר ולמנכ"ל, הוועדה תהיה ועדה בוחרת ולא ממליצה כמו בממשלה, ההליכים ילוו ע"י אגף משאבי אנוש והייעוץ המשפטי למנהל הכנסת. יהיו תנאי סף שיבהירו שהתפקידים אינם פתוחים לאנשים בעלי זיקה מובהקת למפלגות פוליטיות או מי מהח"כים. עוד, בענייני המנהל הייעוץ המשפטי לכנסת הוא שחקן וטו".

ינון הוסיף, כי "עד היום הניסיון בוועדת איתור בכנסת הוא חיובי, במקרה של חשב הכנסת שנבחר כך. מאגר המועמדים הפוטנציאליים לתפקידים בכירים בכנסת הוא מאוד קטן. כך למשל, נדרש למנות יועץ/ת משפטי/ת לוועדת החוקה ובמכרז פנימי יהיו לכל היותר מועמד או שניים וזאת חרף החשיבות שת התפקיד לעבודת הכנסת. מנגנון המכרז הפנימי מאוד בעייתי כי מאוד קשה לפסול אנשים מבפנים והדבר יוצר מאבקים מול האיגודים המקצועיים וגם בתי המשפט לעבודה נותנים העדפה לבחירת מועמדים מתוך הארגון. הדבר עשוי להוביל למבוך של מכרז פנימי ולסכסוכי עבודה".

יושב-ראש ועד עובדי הכנסת, עו"ד הודיה קין: "הוועד מביע התנגדות מוחלטת שמבוססת על בדיקה מעמיקה. עיניי כל עובדי הכנסת נשואות לדיון הזה, לאחר שהדיון עם המנכ"ל לא מוצה. הכנסת ועדות האיתור, כמוה כהבעת אי-אמון בעובדי הכנסת. אז מצד אחד שולחים עובדים להשתלמויות והכשרות ורוצים להכשיר עתודה ניהולית ומצד שני, עכשיו רוצים לקבוע תקרת זכוכית. המדינה עדיין פועלת באמצעות מכרזים פנימיים וחיצוניים, למעט 120 משרות מאוד בכירות. ועדות איתור אינן כלי נטול בעיות וגם מבקר המדינה העיר על-כך. אין ספק שלעיתים עובדי הכנסת אינם מתאימים ולכן חלק מהבכירים מונו במכרז פומבי. בעיתוי הנוכחי מדברים רק על 2 משרות, אך יש חשש מזליגה ואנחנו לא יודעים לאן זה יגיע. בממשלה זה קיים רק לגבי תפקידים בעלי השלכות רחבות על המשק כולו ולא לגבי סמנכ"לים וראשי אגפים. זה כלי גמיש יותר לבחירת מועמדים ולא בהכרח לבחירת המועמדים הטובים ביותר. לפני חמש שנים, עת נבחר חשב הכנסת, התייחסו לזה כחד-פעמי ועכשיו 8 משרות שרוצים לאשר בבת אחת. אני מבקשת שהדיון הזה יגיע למיצוי בין הוועד לעובדים לפני הדיון כאן בוועדת הכספים".

יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (הליכוד): "הבעיה המרכזית של הכנסת שאין הרבה עובדים. בממשלה וברשויות מקומיות יש אלפי עובדים ואף יותר מכך. כשמחייבים מכרז פנימי לגבי תפקידים בכירים יש בעיה מבחינת התאמה כשאין הרבה עובדים ואז אפשר להסתבך בכל מיני כללים. אז או ועדת איתור או מכרז חיצוני. ועדת איתור הוא כלי לא פחות טוב ממכרז חיצוני, כי יש מועמדים שהיום לא ניגשים מסיבות שונות למכרז פומבי אך כן לוועדות איתור. זה מוכר ע"י הנציבות ואין סיבה במקרה של מאות עובדים להכריח מכרז פנימי".

ח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני): "במשרדי ממשלה פנו לוועדות איתור לאחר סריקת מצבת כוח האדם ולאחר שלא נמצאו מועמדים מתאימים, כאן לא הייתה הידברות עם העובדים ויש להידבר עימם תחילה. אולי יסכימו למשרה אחת או שתיים ואולי יותר. אך להודיע שמעתה ואילך כל המשרות הבכירות בכנסת יהיו בוועדות איתור זה לא נכון לעשות. בממשלה יש 77,000 עובדים ורק 146 נבחרו בוועדות איתור וכאן יש 600 עובדים, כך שהיחס מעוות לחלוטין. מכיוון שזה גוף פוליטי, אי-אפשר שלא לחשוד שיש כאן כוונות פוליטיות להכניס מקורבים, מכוסה במילים יפות. אין אף עובד כאן שיכול להיות דובר הכנסת?! אלא רוצים שהדובר האישי של היו"ר יהיה הדובר. אותו דבר לגבי מנהל חטיבת המידע. פשוט יורקים לעובדי הכנסת בפרצוף. אתם לא רוצים לדלג על המכרז הפנימי אלא דווקא על המכרז החיצוני - את זה אתם לא רוצים אלא ועדת איתור. בסוף זה מוביל לדברים מעוותים. אין מנגנון בקרה אנושי שיכול למנוע את הדברים שאני אומר". רוזנטל קרא ליו"ר הוועדה גפני, "לדחות את ההכרעה על-מנת לקיים הידברות של המנכ"ל עם העובדים" וכן "לצמצם את ועדות האיתור רק לתפקידים שבאמת מצדיקים זאת, כשלא נמצא מועמד ראוי".

ח"כ מרב מיכאלי (המחנה הציוני) הביעה אף היא תמיכה ביו"ר ועד העובדים קין. " הכנסת היא עולם משפטי נפרד, יש לו חוקים נפרדים. דווקא יש יתרון עצום למי שעובד בכנסת כי לבוא מבחוץ וללמוד את הבניין זה קשה ולוקח המון זמן".

ח"כ זהבה גלאון (מרצ): "ההצעה נועדה לסדר ג'ובים למקורבים. יכולה להיווצר קונסטלציה שאין מועמדים מתאימים והיו דברים מעולם. זה נכון. אך אנחנו נלחמים על עובדים בכל מהלך כאן בוועדה ובמקרה הזה מוכנים לשחק איתם. זה אלמנטרי שמנכ"ל ידבר עם העובדים. נדרש איזון בין האופק שצריך שיהיה לעובדי הכנסת לבין הצורך למנות מועמדים ראויים. ועדות האיתור אינן עונות על זה. גם מנגנוני הבקרה אינם מספיקים. בממשלה אכן מדובר בתפקידים בכירים מאוד ולא בדרגת סמנכ"לים". ח"כ יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת) הביע אף הוא תמיכה בדברי יו"ר הוועד והצטרף לקריאה למצות את ההידברות של המנכ"ל עימה. מי שהביעה תמיכה בבקשה, הייתה ח"כ נאוה בוקר (הליכוד): "ועדות איתור הוא תהליך ראוי ומקובל בהרבה משרדי ממשלה ופתוח לכל המועמדים".

ח"כ יצחק וקנין (ש"ס): "אני נגד ההצעה. אני בין הוותיקים בכנסת, קרוב ל-21 שנים. היו תפקידים שהבינו את גודל התפקיד והביאו מועמדים מבחוץ, אך בסיטואציה מסוימת לא תהיה שאיפה לאף עובד לעבוד, כי אין אפשרות להתקדם כאן. עוד לא נתקלתי במקום אחד שיש בו עובדים כמו בכנסת בחריצות שלהם. צריך לקחת באופן ספציפי מקרים שיש הסכמה וסיבות ברורות. בואו לא נפגע במנגנון החשוב הזה. אני יודע מה קורה במקומות אחרים ואיוי ואבוי אם ניתן למה שקורה בחוץ שיקרה גם כאן, זה ייפגע גם בנו הח"כים".

ח"כ מיקי לוי (יש עתיד): "ועדת איתור בממשלה קיימות לתפקידים סופר בכירים. זה מדרון חלקלק שלא נוכל לעצור אותו גם אלו שיבואו אחרינו. עברתי הרבה בחיי ולא ראיתי עובדים כה יצרניים ויעילים כמו בכנסת. אני מאוד מוטרד מהשם המכובס הזה של ועדת איתור ולכן אני אתנגד". ח"כ באסל גטאס (הרשימה המשותפת): "מה שמקובל על ועד העובדים מקובל עליי".

סחרוביץ' השיב לחברי הכנסת וקרא להם "לעשות שיעורי בית. ועד העובדים רוצה מועדון סגור. אני שותף להכרה שיש כאן הון אנושי מהטובים בשירות הציבורי. עם זאת, לא ייתכן שמראש כברירת מחדל, נעשה את כל התהליך הארוך והמסובך של מכרז פנימי ואח"כ חיצוני. דווקא בתהליך הנוכחי יש לי הרבה יותר כוח מאשר בוועדת איתור, אני יכול לפסול או לבחור מי שאני רוצה ואין כל בקרה. ישבתי הרבה פעמים עם ועד העובדים. דווקא ההצעה שלהם שבכל מקרה הנושא יישקל בנפרד, מתי כן או לא ועדת איתור תביא אליי את המבקר. מחר יפרוש מישהו מהנהלת הכנסת אז מי שיהיה לו לובי חזק בקרב הח"כים ידחה ועדת איתור ומי שלא לא יצליח לדחות זאת. אני אנסה להידבר עם הוועד. התוכנית הראשונית הייתה יותר רחבה וגם השדרה הניהולית של הלשכה המשפטית אך הוועד התנגד וקיבלתי את עמדתו ובאתי עם המינימום ההכרחי - מנהלי חטיבות, שדרה ניהולית שכפופה אליי. היום יש לי יותר כלים לעשות את מה שאתם חוששים ממנו אך התהליך הרבה יותר מסורבל. מה שעשיתי כאן זה דווקא הפוך מפוליטיזציה ונועד לקדם את הכנסת אל המאה ה- 21 בכל הנוגע לגיוס עובדים מהסקטור הציבורי והפרטי".

בסיכום שב יו"ר ועדת הכספים גפני והודיע, כי הוא "יחדש את הדיון בבקשה לאחר שהמנכ"ל והוועד יתכנסו שוב לצורך הידברות וינסו להגיע להסכמות בטרם ההכרעה בוועדה".

תאריך:  07/11/2016   |   עודכן:  07/11/2016
עידן יוסף
+ועדת הכספים אישרה: פטור ממס למתקיני מערכות פוטו-וולטאיות לייצור חשמל
00:59 08/11/16  |  
לאחר שבשבוע שעבר טרם גובשו הסכמות מלאות בין ועדת הכספים לרשות המיסים בנוגע להצעת חוק שנועדה לעודד את השימוש באנגריות מתחדשות לצורך ייצור חשמל, אישרה הוועדה לקריאה שנייה ושלישית, את הצעת החוק, הקובעת פטור ממס ומביורוקרטיה, יצרני חשמל פרטיים. הכוונה ליצרני חשמל, כאלו שמתקינים על גגות בתיהם, או על גגות של מתקנים שונים או על קרקע פרטית, התקנים לייצור חשמל באנרגיות חלופיות, התקנים פוטו-וולטאיים. אותם יצרנים ייצרו את החשמל לשימושם העצמי ואת היתרה יימכרו לחברת החשמל או לכל ספק חשמל בעל רישיון לכך מהמדינה. על-פי ההצעה, יינתן פטור מלא מכל מס שהוא, לרבות מס הכנסה, ארנונה וכד', על הכנסות של עד 24,000 ש"ח בשנה מהפקת חשמל ומס מופחת של 10% בסה"כ על הכנסות מ-24,001 ש"ח ועד 60,000 ש"ח. תחילת החוק הינה רטרואקטיבית, שכן מדובר בהטבה, והיא תחול מה- 1.1.16.
+המליאה אישרה את החלטת ועדת הכנסת לפיצול חוקי התקציב
00:40 08/11/16  |  
מליאת הכנסת אישרה את המלצות ועדת הכנסת על פיצול חוקי התקציב בין ועדות הכנסת. ועדת הכנסת התכנסה במקביל למליאה ובזמן שקיימה את הדיון וההצבעות, התקיים במליאה פיליבסטר במסגרתו עמד על הדוכן סגן שר האוצר יצחק כהן במשך כמעט שלוש שעות והקריא דברי תורה. הישיבה ננעלה מעט אחרי חצות.
+בקריאה ראשונה: פטור מארנונה לארכיון ציבורי
00:35 08/11/16  |  
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק לתיקון פקודת מסי העירייה ומסי הממשלה (פטורין) (מס' 27) (פטור מארנונה לארכיון ציבורי), התשע"ז-2016 של חברי הכנסת נאוה בוקר ויוסי יונה. מוצע בה לתקן את פקודת מסי העירייה ומסי הממשלה (פטורין) ולפטור מארנונה כללית או מאגרה שטח נכס המשמש ארכיון ציבורי כהגדרתו בחוק הארכיונים, התשט"ו-1955.
+דרעי על הרפורמים: מוותר על היהדות הזו
00:17 08/11/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
התייחס לתקציב משרדו ולשאלות נוספות שהעלו חברי כנסת בשעת שאלות
([צילום: יונתן זינדל/פלאש 90])
+סופית: הוראת שעה להפחתת תוספות פיגור שנוספו על קנסות
00:07 08/11/16  |  
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הפחתת תוספות פיגור שנוספו על קנסות בידי המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות (הוראת שעה), התשע"ז-2016, של ח"כ אוסמה סעדי וקבוצת חברי כנסת. היא קובעת, כהוראת שעה, הסדרים מיוחדים לתשלום קנסות הנגבים בידי המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות. חייבים בתשלום קנסות, שנוספה להם תוספת פיגור לפי האמור בסעיף 67 לחוק העונשין, והוצאות לנקיטת הליכי גבייה, כמשמעותן בסעיף 4 לחוק המרכז, אם נקבעו, יוכלו לשלם בתקופת תוקפה של הוראת השעה את הקנסות הפליליים והמנהליים שהושתו עליהם ואשר לא שולמו על אף שננקטו באותם תיקים הליכי גבייה, תוך הפחתה של 40% מגובה החוב, זאת רק אם ההפחתה לא תביא לפגיעה בסכום הקנס המקורי ושהחוב העדכני שולם במלואו בתקופת הוראת השעה.
+שופטים וקצינים בכירים יגישו הצהרת הון
00:03 08/11/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
מליאת הכנסת אישרה סופית: שופטים וקצינים בכירים יחויבו להגיש הצהרת הון  ▪  התנועה למשילות ולדמוקרטיה: "צעד חשוב למאבק בשחיתות"
(סמוטריץ'. שקיפות חשובה [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90])
+בקריאה ראשונה: החמרת ענישה על שידול קטנים לזנות
23:56 07/11/16  |  
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק העונשין (תיקון מס' 129), התשע"ו-2016. סעיף 203ג לחוק העונשין, התשל"ז-1977 קובע עבירה על קבלת שירות של מעשה זנות של קטין והעונש הקבוע בצדה הוא שלוש שנות מאסר. מוצע להחמיר את העונש הקבוע בצד עבירה זו המהווה היום עבירה מסוג עוון, לחמש שנות מאסר, כך שתהווה עבירה מסוג פשע. בנוסף, סעיף 2ג לחוק תיקון סדרי הדין (חקירת עדים), התשי"ח-1957 קובע כי בעבירות מסוימות (שנקבעו בתוספת) יוכל קטין למסור את עדותו שלא בנוכחות הנאשם אלא בנוכחות סנגורו, וזאת בנסיבות שבהן עלולה להיגרם פגיעה בקטין או פגימה בעדות. מוצע להוסיף את העבירה שנקבעה בסעיף 203ג כאמור לתוספת לחוק חקירת עדים.
+דיון טעון בוועדת החוקה על "המתה באדישות"
23:53 07/11/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
אמה של אדל בת הארבע שנהרגה מיידוי אבנים: "למה אני צריכה ללכת לעסקת טיעון כי קשה להוכיח כוונת רצח?"  ▪  יו"ר ועדת החוקה: "אבן שנזרקת על מכונית היא כוונה לרצח בנסיבות מחמירות. אין בה אדישות"
(מדרג עבירות ההמתה [צילום: דוברות הכנסת])
+גיל הפרישה לנשים לא יעלה בינואר ל-64
23:40 07/11/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
יו"ר ועדת הכספים הודיע שהוועדה תתקן את החוק הקיים, הקובע כי באין החלטה אחרת גיל הפרישה יעלה אוטומטית ל-64 ב-1 בינואר  ▪  דרישה לפתרון הוליסטי שייתן מענה לנשים בתחומי עיסוק שונים, תוך מניעת פגיעה בנשים במקצועות שוחקים או שפורשות בגיל מוקדם
([צילום: פלאש 90])
+כביש 89: עוד לא סיימו אפילו לתכנן
22:31 07/11/16  |     |   לרשימה המלאה
ועדת הכלכלה דנה בסחבת בטיפול בכביש 89 בגליל המערבי  ▪  היו"ר כבל זעם על כך שכבר 14 שנה הכביש לא טופל ודרש תשובות בתוך 10 ימים  ▪  משרד התחבורה: תכנון הרחבת השוליים יסתיים באמצע 2017 ומכרז להרחבת הכביש ייצא בעוד כשנה וחצי
הסכנה מחריפה מיום ליום
+אושר במליאה: הארכת ההכרזה על מצב חרום
21:51 07/11/16  |  
מליאת הכנסת אישרה את המלצת הוועדה המשותפת של ועדת החוץ והביטחון וועדת החוקה, חוק ומשפט בעניין הכרזה על מצב חרום כאשר 71 ח"כים תמכו בהמלצת הוועדה ו17 התנגדו. ח"כ מוטי יוגב הסביר בשם יו"ר הוועדה המשותפת: חוק יסוד הממשלה משנת 2001 קבע כי סמכות ההכרזה על מצב חרום תהיה בידי הכנסת, ביוזמתה או על-פי הצעת הממשלה, וכי תוקף ההכרזה לא יעמוד על יותר משנה. הסיבה שבעטיה מתבקשת הכנסת לחזור ולהכריז על מצב חירום, בדומה להכרזות הקודמות בשנים האחרונות, נעוצה בכך שבמהלך 40 שנותיה הראשונות של המדינה נחקקו חוקים, תקנות וצווים, שתוקפם מותנה בקיומו של מצב החירום. בחוקים ובצווים אלה נקבעו הסדרים חיוניים, הן מבחינה ביטחונית והן מבחינה כלכלית. אם הכנסת לא תשוב ותכריז על מצב חירום, הסדרים חיוניים אלה יפקעו.
+התקציב וחוק ההסדרים יועברו לוועדת הכנסת לצורך פיצולים
21:25 07/11/16  |  
לאחר שבשבוע שעבר, בהצבעה על תקציב המדינה והצעות החוק הנלוות אליו, נשלחו כל הצעות החוק לוועדת הכספים, אישרה המליאה את בקשת ועדת הכנסת בדבר העברת הצעות החוק מוועדת הכספים לוועדת הכנסת להעביר את החוקים לוועדת הכנסת כדי שזו תוכל לפצל את החוקים בין ועדות הכנסת.
+"אין הפרטה של מאגר נתוני אשראי"
21:07 07/11/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
מנכ"ל בנק ישראל אמר את הדברים בישיבת מעקב שקיימה ועדת הכלכלה למעקב ואישור תקנות וכללים ליישום החוק  ▪  היו"ר כבל: מצפה שהחוק ישיג את מטרתו, יפחית את עלות האשראי למשקי הבית וימנע צורך של אנשים להגיע לשוק האפור
(חזי כאלו [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90])
+"הורים מפקירים את ילדיהם בצהרונים"
20:29 07/11/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
בדיון סוער בנושא מצב הצהרונים קבלו הורים על העלויות הגבוהות והזנחת הילדים  ▪  אם לשלושה: "מוציאים למעלה כ-6,000 ש"ח בחודש על מסגרות חינוך לילדים, אין שוויון הזדמנויות"  ▪  נציג משרד החינוך לא שלל כי מחירי צהרוני ציל"ה יעלו
(ישיבת הוועדה [צילום: דוברות הכנסת])
+איזו רמת עברית נדרשת ממאבטחים
19:49 07/11/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ועדת העלייה והקליטה דנה שוב במבחני שפה קשים לקבלת רישיון מאבטח  ▪  יו"ר הוועדה: על חברות האבטחה להקים אולפן ייעודי לשיפור השפה המקצועית של העולים
([צילום: נתי שוחט/פלאש 90])
+ללא בקרה: 13 מיליארד ש"ח לרשויות
19:26 07/11/16  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
נציגי מבקר המדינה בוועדה לביקורת המדינה: ההשקעה בתלמיד זינקה ביותר מ-38%, אך ישראל עדיין במקום ה-40 ממדינות ה-OECD ▪  יו"ר הוועדה: יש רוח טובה ושיפור עקבי בתקציב החינוך, אך במצב הנוכחי אין די
([צילום: חן לאופולד/פלאש 90])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman   אברהם נגוסה / Avraham Neguise   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אורי מקלב / Uri Maklev   אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אורן חזן / Oren Hazan   אחמד טיבי / Ahmad  Tibi   איוב קרא / Ayoob Kara   איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin   איילת שקד / Ayelet Shaked   איימן עודה / Eiman Ode   איל ינון / Eyal Yinon   אילן גילאון / Ilan Gilon   איתן ברושי / Eitan Broshi   איתן כבל / Eitan Cabel   אכרם חסון / Akram Hasson   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי אלאלוף / Eli Alaluf   אלי כהן / Eli Cohen   אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan   אלעזר שטרן / Elazar Shtern   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אראל מרגלית / Erel Margalit   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   באסל גטאס / Basel  Ghattas   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan   ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka   דוד  ביטן / David Bitan   דני עטר / Danielle Attar    דני בן יוסף דנון / Dani Danon   המחנה הציוני / Hamachane Hzioni   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   זהבה גלאון   זוהיר בהלול / Zohir Bahalul   ז'קי לוי / jackie Levy   חיים ילין / Haim Yalin   חיים כץ / Haim Katz   חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar   חמד עמאר / Hamad Amar   חנין זועבי / Haneen  Zoabi   טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יגאל גואטה / Igal  Guetta   יהדות התורה והשבת   יהודה גליק / Yehuda Glick   יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב קיש / Yoav Kish   יואל חסון / Yoel Hason   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov   יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky   יוסף גריף / Yosef Garif   יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen    ינון מגל / Yinon  Magal   יעל גרמן / Yael  German   יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יעקב מרגי / yaakov Margi   יעקב פרי / Yaakov  Perry   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   יצחק וקנין   יצחק כהן / Yitzhak  Cohen   יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli   ירון מזוז / Yaron Mazuz   יריב לוין / Yariv Levin   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מבקר המדינה / The State Comptrollr   מייקל אורן / Michael Oren   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכל בירן / Michal Biran   מיכל רוזין / Michal Rozin   מיקי לוי / Mickey  Levy   מיקי רוזנטל   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev   משה גפני / Moshe Gafni   משה כחלון / Moshe Kahlon   משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon    משולם נהרי / Meshulam Nahari   נאוה בוקר / Nava Boker   נורית קורן / Nurit Koren   נחמן שי   ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סילבן שלום / Silvan  Shalom   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   סתיו שפיר / Stav Shafir   עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman   עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya   עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf   עודד פורר / Oded Forer   עיסאווי פריג' / Issawi Frej   עליזה לביא / Aliza Lavi   עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz   עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev   עפר שלח / Ofer  Shelah   פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete   ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely   ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni   קארין אלהרר / Karin  Elharar   קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova   רוברט אילטוב / Robert Ilatov   רויטל סויד / Revital Swid   רועי פולקמן / Roei Folkman   רחל עזריה / Rachel  Azaria   ש"ס   שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli    שי  פירון / Shai  Piron   שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich   שרון גל / Sharon Gal   שרן השכל / Sharren Haskel   תמר זנדברג / Tamar Zandberg 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
שיהוי במינוי ועדות איתור לבכירי הכנסת
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 20
הוועדה לזכויות הילד קיימה (יום ב', 7.11.16) דיון בנושא 'תמונות מצב בצהרונים - עלויות והתנהלות מקצועית'. יושב-ראש הוועדה, ח"כ יפעת שאשא ביטון, פתחה את הדיון: ״הצהרונים הפכו לשטח הפקר שכל אחד מתנהל כרצונו על גבי הורים וילדים, תוך ניצול סיטואציה קשה בה להורים עובדים אין אופציה אחרת. צהרונים אינם מותרות והגיע הזמן להסדיר את הנושא, ולכן התכנסנו כאן היום".
07/11/2016  |  עידן יוסף  |   חדשות
ועדת העלייה והקליטה של הכנסת, דנה (יום ב', 7.11.16) בשנית במבחני עברית קשים, שעולים נאלצים לעבור, בדרך לקבלת רישיון מאבטח. יו"ר הוועדה, ח"כ אברהם נגוסה, הזכיר כי לפני שנה "הובטח לוועדה כי הבחינות לבחינת הכשירות הנפשית יתורגמו לשפות השונות, וכי החל מחודש ינואר 2016 יוכלו העולים המאבטחים להיבחן בשפתם". הפעם דנה הוועדה במבחני ההסמכה המתקיימים בתום ההכשרה של המאבטחים. חלק מהמאבטחים העולים מתקשים לעמוד בה בהצלחה בשל רמת עברית מקצועית לא מספיק גבוהה. הוא דרש לקבל תוך חודש ימים לקבל מנציגי המשרד לביטחון הפנים בשיתוף ארגון חברות האבטחה המלצות כיצד לשפר את הנגשת השפה המקצועית וקרא להקים אולפן ייעודי לשיפור השפה העברית המקצועית של העולים.
07/11/2016  |  עידן יוסף  |   חדשות
למרות עלייה חדה בתקציב החינוך, ובהשקעה הממלכתית בחינוך, הישגי תלמידי ישראל עדיין נמוכים, כך טוענים (יום ב', 7.11.16) בוועדה לביקורת המדינה נציגי מבקר המדינה, שבדקו את תקציב משרד החינוך. לדברי יושב-ראש הוועדה, ח"כ קארין אלהרר, "התקציב אמור לשקף את סדר העדיפויות של המשרד, ולכן חשובה בו במיוחד השקיפות והבהירות. לצערנו, מדוח המבקר עולה כי אין זה כך. יש שינויים רבים ומהותיים בתקציב במהלך השנה, כל שנה, ב-57% מהתקנות חל שינוי של יותר מ-50%, תוכניות עבודה משתנות ולא מפורט תקציבן, ובכלל - חסר מידע על ביצוע התקציב, ואין בקרה מספקת על מוסדות החינוך. מאידך-גיסא, תקציב החינוך גדל, וההשקעה בתלמידים עלתה ב-38%". היא ציינה כי יש רוח טובה ושיפור עקבי בתקציב החינוך, אך במצב הנוכחי אין די.
07/11/2016  |  עידן יוסף  |   חדשות
ועדת הכספים של הכנסת אישרה (יום ג', 7.11.16) פה אחד את הצעת החוק של שר האוצר, משה כחלון ורשות המיסים, למתן הטבות מס ליצרני חשמל ביתיים מאנרגיה מתחדשת. הצעת החוק מתבססת על תוכנית ממשלתית רחבת היקף לעידוד הפקת חשמל מאנרגיה מתחדשת ועל מספר החלטות ממשלה בנושא.
07/11/2016  |  מירב ארד  |   חדשות
ח"כ יעקב פרי ישלם מיליוני שקלים לרשות המיסים על רווחיו ממימוש אופציות חברת ליפמן - קובע סופית (יום ב', 7.11.16) בית המשפט העליון.
07/11/2016  |  איתמר לוין  |   חדשות
רשימות נוספות   /   כנסת 20  /  מי ומי  
לא מפגר, בעל מוגבלות שכלית התפתחותית  /  איציק וולף
הרבנים הראשיים לא ישתתפו בסיור בכותל  /  עידן יוסף
נזקי רעידת האדמה הצפויה - 90 מלש"ח  /  עידן יוסף
הכנסת בעליבותה  /  שמעון זיו
ועדת העסקנים   /  דביר מור
הזרזיר והעורב  /  יוני בן-מנחם
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
מירב ארד
מירב ארד
חופשת החג מתקרבת בצעדי ענק, ועל רקע חוסר הוודאות יש מי שעדיין לא החליטו סופית על תוכניות לחופש    עבור המתלבטים בדקנו מחירים של חבילות נופש מובחרות מעבר לים
אלי אלון
אלי אלון
נזילה ברפת מזרע    פרה מפרישה צואה ושתן בכמות גבוהה פי 40 משל בני-אדם, ורפת בגודל בינוני יוצרת זיהום בכמות גדולה מאוד    הריכוזים העצומים של השפכים הללו לעתים קרובות מגיעים למקורות ה...
עדנה ויג
עדנה ויג
משוררים רואים בשירה דרך לבטא את הדיוקן העצמי שלהם ואת חלומם    כאן המשורר מבטא זאת כבר מראשיתו כעוּבּר, שגדל להיות משורר
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il