|
בשר בקר אמריקאי [צילום: USDA]
|
|
|
|
|
בפעם הראשונה ביותר מ-20 שנים, הצרכן הישראלי יכול ליהנות מבשר בקר אמריקני כשר. המשלוח הראשון הגיע לישראל ויהיה זמין להפצה מסחרית למסעדות, מלונות, חנויות וסופרמרקטים.
הבשר, נתחים נבחרים של אנגוס שחור מצונן, נחת בישראל בשבוע שעבר ממדינת נברסקה. חידוש היבוא של בשר בקר מארה"ב התאפשר אחרי הסכם שנחתם ב-2016 בין משרד החקלאות האמריקני (USDA) והשירותים הוטרינרים במשרד החקלאות הישראלי.
שגריר ארה"ב בישראל
דן שפירו, שערך אירוע בביתו לכבוד המאורע אמר: "אני נרגש שעכשיו יש לי ההזדמנות לראות, וגם לטעום, בשר בקר אמריקני כשר כאן בישראל. האירוע הזה מהווה עוד אבן דרך בשיתוף הפעולה ביו הממשלות שלנו, וכן מחזק עוד יותר את היחסים הכלכליים בין המדינות".
סגן מושל נברסקה, מייק פולי, הנמצא כרגע בביקור בישראל אמר: "אני נרגש להיות כאן בישראל כדי לחגוג את הייבוא של בשר איכותי שכזה מהמדינה שלי, מדינת נברסקה. בקר מנברסקה ידוע כבשר האיכותי ביותר בעולם ואני בטוח שבקרוב גם הישראלים יסכימו עם זה!"