למרות הנתונים על נזקי הסוכר, תעשיית המזון המעובד עושה בו שימוש נרחב. בייחוד רווח השימוש בסוכר במזונות אולטרא מעובדים שצריכתם מיידית ואינה מחייבת השקעה בבישול. מזונות אולטרא מעובדים כוללים בין השאר מוצרי בשר מעובדים כגון נקניקים ונקניקיות, שניצלים, פסטרמה, אצבעות דגים, חטיפים מכל הסוגים, דגני בוקר ממותקים, משקאות קלים ומים בטעמים שונים.
בעולם מתנהל מאבק בין הגופים האמונים על בריאות הציבור לבין יצרני המזון במטרה להביא לסימון מיוחד של מזונות אולטרא מעובדים, וזאת לנוכח תרומתם למגיפת השמנת היתר. סקרים בארה"ב גילו שכמעט 90 אחוז מהסוכר שצורכים תושבי ארצות הברית מגיעים ממזונות אולטרא מעובדים. עצם העיבוד של המזון אינו מהווה בעיה, יש צורות עיבוד תעשייתיות שאינן מזיקות ואילו אחרות הן ממש פוגעניות.
ממשרד הבריאות נמסר כי המשרד מודע להשפעותיו המזיקות של הסוכר: "בשנים האחרונות קיימות עדויות מחקריות רבות לנזקים הבריאותיים הנגרמים כתוצאה מצריכה עודפת של סוכר, הנמצא במשקאות קלים, מממתקים ובמגוון גדול של מזונות אחרים, מרביתם אולטרא מעובדים", מסר דובר המשרד והדגיש כי "סוכר אינו מוגדר עדיין בחקיקה הקיימת בעולם כחומר שאינו בטוח לשימוש במזון, לכן לא ניתן בשלב זה להגביל את כמותו במוצרי המזון. עם זאת, לאור הנזקים הבריאותיים הרבים הנגרמים כתוצאה מצריכה עודפת של סוכר, נקט המשרד צעדים על-מנת לאפשר לצרכנים לקבל מידע ברור ומפורט לגבי כמותם - באמצעות תיקון תקנות בריאות הציבור - סימון תזונתי. החקיקה המחייבת את סימון כמות הסוכר בכפיות וכן סימון מוצרים המכילים כמויות גבוהות של סוכר בחזית האריזה תיכנס לתוקפה בינואר 2020. אנו מקווים שצעד זה יעודד גם את תעשיית המזון להפחית את השימוש בסוכר ומבלי להשתמש בתחליפי הסוכר השונים. כלומר, הפחתה הדרגתית של כמות הסוכר והסתגלות מדורגת לטעמים פחות מתוקים".