המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, הפרופסור
איתמר גרוטו, אומר כי המשרד רואה ירידה בהשמנת ילדים בישראל. בוועידה השנתית בראשון לציון של איגוד תעשיות המזון הישראלית, Ifood, אמר (יום ג', 10.12.19) גרוטו בהתייחסו לסימון המוצרים הצפוי: "מזון יכול להיות גם מעובד וגם בריא. היום יש שיטות להוריד דרמטית את רמת עיבוד המזון. צריך להבדיל בין המזון אולטרא מעובד למזון מעובד באופן קל".
מנכ"ל קבוצת תנובה, אייל מליס, אמר בכינוס: "בשם תעשייני המזון נעלבתי כשפתחתי את העיתון וראיתי שיש סימון ירוק ואיש לא סיפר לנו. זה השיח שהמאסדר והתעשייה צריכים לייצר?!".
שלום זידלר, יו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים ויו"ר מועצת המנהלים של קבוצת ויסוצקי: "הסימון האדום לא צריך להפחיד את הצרכן אלא ליידע אותו שהמוצר שהוא רוכש הוא בטוח וטעים, אבל עליו לרכוש אותו במידה. אסור לתקוף את התעשייה בססמאות ריקות, אלא לחנך את הצרכנים".
מנכ"ל אסם-נסטלה, אבי בן אסייג, אמר כי "אחד האתגרים של התעשייה הוא איך מצליחים להמשיך לקיים תעשיית מזון משגשגת בתקופה שבה התשומות מתייקרות, האסדרה מכבידה ויש קיפאון מוחלט במחירים".
מנכ"ל יוניליוור,
ענת גבריאל: "אם אנחנו מסתכלים על אוכלוסיות כדור הארץ, בעוד מספר שנים נצטרך עוד שני 'כדורי ארץ' כדי להאכיל ולהכיל את כולם. אי אפשר להאכיל את אוכלוסיות העולם כפי שעשינו לפני 50 שנה. תעשיית הפודטק קריטית לכולנו על מנת שנוכל להאכיל את אוכלוסיות העולם״.
מנכ"ל שטראוס, אייל דרור: "אורח החיים משתנה, ופחות אנשים רוצים לבשל. אין ספק שצריך לעשות שינוי, ואפשר היה לעשות את הדברים בצורה טובה יותר, אם היינו מייצרים דו-שיח יחד עם המאסדר".
מנכ"ל החברה המרכזית למשקאות, הראל חייקין: "איכות הסביבה והאחריות התאגידית הם בראש מענייננו. בעיקר בשנים האחרונות. אם בישראל מייצרים מיליון טון פלסטיק, תעשיית מיכלי המשקה בישראל מהווה רק שלושה אחוזים. מתוך שלושת האחוזים האלה 60% נאספים. אנחנו משקיעים בכך מיליוני שקלים דרך תאגיד אל"ה״.
הפרופסור אורי לזמס, מהפקולטה להנדסה ביוטכנולוגית בטכניון: "אני יכול להגיד שישראל היא אור לגויים גם בתחום זה. החדשנות בתעשיית המזון הישראלית היא מקור עלייה לרגל מהעולם״.
מנכ"ל ובעלי חברת "מאיר בייגל", גלעד זילברברג: "בסוף היום מזון הוא דבר שאנחנו רוצים להנות ממנו. כל דבר צריך לעשות באיזון. אני חושב שהרפורמה הזאת לא נכונה לצרכן ואני מקווה שלא נצטער עליה בעוד עשרות שנים".
מנכ"ל עוף טוב, רמי אייזיק: "יש חיסור איזון מסוים בין משרדי הממשלה. מצד אחד אנחנו בהיבטים מסוימים תחת משרד החקלאות ובאחרים תחת משרד הבריאות. הסנכרון לא מלא".
עו"ד גליה שגיא, מנכ"ל איגוד המזון: ״אלה היו שנים מאתגרות לענף המזון בישראל. אפשר היה לקטר על המצב, אבל אנחנו בחרנו להסתכל על זה באופן חיובי כי אוכל הוא רגש, הוא קסם. מי שיושב כאן מייצר את הקסם הזה. להיות תעשיין היום זה אקט ציוני".