|   15:07:40
דלג
  איתמר לוין  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
החברה המצויינת למוצרי CBD כבר בישראל
כתיבת המומחים
טיפול בתא לחץ: להתחזק בנשימה
דוחות המעצרים אינם מלאים [צילום: יעקב לדרמן, פלאש 90] 200 ק"מ נמשכים ארבעה ימים [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]

דוח חמור במיוחד של מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן

123,000 מעצרים לא דווחו ב-2018&#713;2016; <br>המשטרה פוגעת שיטתית בזכות ההיוועצות

40% מן המעצרים בשנות הדוח לא נכללו בדיווח שנמסר לציבור דוחות המעצר ברבים מן המקרים אינם כוללים פרטים חיוניים 23% מתוך בקשות העצורים לסניגור ציבורי מולאו רק לאחר שהם נחקרו; 66% מהבקשות נשלחו לסניגוריה רק לאחר החקירה המשטרה יכלה לשחרר בעצמה אלפי עצורים אך במקום זאת הביאה אותם לבתי המשפט בניגוד למגמת חוק המעצרים - מספר הבקשות למעצרים עד תום ההליכים זינק פי שלושה הסעת עצורים נמשכת ימים ארוכים, למרות שהמרחק הממוצע הוא 18 ק"מ בלבד
04/05/2020  |   איתמר לוין   |   חדשות   |   דוח שנתי 70ב (2020)   |   תגובות
מעצרים בישראל / מבקר המדינה

המשטרה מבצעת רבבות מעצרים שאינם נכללים בנתונים הרשמיים, ודיווחיה עליהם אינם כוללים את כל הפרטים הנדרשים. קיימת פגיעה שיטתית בזכות ההיוועצות של העצורים ורבים מהם מובאים לבית המשפט למרות שניתן היה לשחררם בתחנות. אלו כמה מן הממצאים (יום ב', 4.5.20) בדוח חמור במיוחד של מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן.

הדוח של אנגלמן שב ומאושש טענות שנשמעות מזה שנים, בעיקר מכיוון בתי המשפט והסניגוריה הציבורית. הוא מציג תמונה של משטרה כוחנית, הפוגעת בצורה בלתי חוקית ונרחבת בזכויות יסוד, תוך שהיא מתעלמת לחלוטין מן הביקורת השיפוטית, המקצועית והציבורית עליה. הדוח גם מציג בצורה ברורה את העומס העצום השורר בדיוני המעצרים בבתי המשפט, אשר מטיל ספק ממשי ביכולתם של השופטים לשקול מן הראוי את עניינו של כל עצור, ותורם גם הוא לריבוי של מעצרים מיותרים.

אנגלמן מצא, כי 123,000 מעצרים שביצעה המשטרה בשנים 2018-2016 לא נכללו בנתונים שפרסמה בשנתון הסטטיסטי שלה. המשטרה דיווחה בשנים אלו על 174,000 מעצרים, כך שבפועל היא לא דיווחה לציבור על למעלה מ-40% מן המעצרים שביצעה. זוהי הפעם הראשונה בה נחשפת תופעה חמורה זו. מדובר למשל במעצרים שבעקבותיהם לא נפתחו תיקים; מעצרים שבהם שונה סיווג התיק לאחר פתיחתו או שהוא נגנז; מעצרים לזמן קצר ושחרור בשטח; מעצרים שבהם הובא העצור לתחנה וקצין לשחררו; ובמעצרים בעקבות עבירות תנועה, או בגין אי-תשלום חוב להוצאה לפועל וכדומה. המשטרה הודתה בתגובה, כי היא מפרסמת נתונים חלקיים בלבד, בנימוק הסתמי ש"בשנתון הסטטיסטי לא ניתן להציג את כלל הנתונים המתייחסים לשימוש בסמכות המעצר".

עוד מעלה הדוח, כי שוטרים מתעלמים בצורה שיטתית מהחובות המוטלות עליהם במסגרת המעצרים: ב-24% מן הדוחות לא נרשמה עילת המעצר, כך שלא ניתן לדעת בדיעבד האם הוא היה חוקי; וב-43% מהם לא נרשם מתי הובא העצור לתחנת המשטרה, כך שלא ניתן לבחון האם הוחזק במסגרת השעות הקבועה בחוק ולא ניתן לבדוק טענות שלו על התנהלות השוטרים והחקירה. היו גם מאות מקרים של דוחות מעצר כפולים בהם השעות אינן זהות - מה שמאפשר למשטרה להחזיק עצורים מעבר ל-24 השעות הקבועות בחוק. בבדיקה מדגמית עלה, כי ב-17% מהתיקים לא בוצעו פעולות חקירה כלשהן - כך שלא הייתה הצדקה למעצר. עוד נמצאו חוסרים רציניים במאגר הנתונים של המשטרה: 21,000 מעצרים (12% מאלו שבוצעו בשנים שנבדקו) אינם מופיעים במאגר - אולי משום שהדוחות נותרו בכתב יד.

עדיין נקבעים יעדי מעצרים

ממצא מרכזי נוסף הוא, שהמשטרה פוגעת בצורה קבועה בזכותם של העצורים להיוועץ בעורכי דין. היא אינה מתעדת בצורה מסודרת את הפעולות שעליה לבצע כדי לוודא שעצור המבקש להיוועץ בעורך דין, אכן יוכל לממש זכות חוקתית זו. הפגיעה קשה במיוחד במי שמבקשים להיעזר בסניגור ציבורי - דהיינו מי שידם אינה משגת לשכור סניגור, או שהם אזרחים נורמטיביים שאין להם עורך דין קבוע. ב-23% מן המקרים שבדק משרד המבקר, טופס הבקשה לקבל סניגור ציבורי הוכן רק לאחר שהעצור נחקר; 66% מן הבקשות הועברו בפועל לסניגוריה הציבורית רק לאחר החקירה. כלומר: מדובר בהתנהלות שיטתית ורוחבית של הפרת החוק.

אנגלמן מצא אישוש לטענות הנהלת בתי המשפט והסניגוריה הציבורית, לפיהן המשטרה מביאה יותר מדי עצורים לבית המשפט ואינה משתמשת בסמכותם של קצינים לשחרר עצורים בתנאים מגבילים. בשנים שבדק משרד המבקר שוחררו בידי קצינים רק 16% מכלל העצורים. המשטרה אומנם טוענת שהדבר נובע מכך שלקצינים אין די סמכויות, אך משרד המבקר מפריך טענה זו: הוא בדק 30,000 מעצרים, ומצא שב-52% יכולה הייתה המשטרה לשחרר בעצמה את העצורים. המשטרה מצידה לא אספה בחמש השנים האחרונות נתונים על השימוש בשחרורים בידי קצינים. אנגלמן אינו מסביר את פשר התנהלות המשטרה; נראה שהיא נובעת משילוב של קיבעון מחשבתי, חוסר רצון לקחת אחריות, יצירת הד תקשורתי בחלק מן המקרים והפעלת לחץ על העצורים.

כאשר כיהן יוחנן דנינו כמפכ"ל המשטרה (2015-2011), הוא הגדיר את מספרי המעצרים בכלל והמעצרים עד תום ההליכים בפרט, כמדד מרכזי לעבודת המשטרה. בזמן אמת נטען, כי מדדים אלו גורמים למעצרי שווא כדי להציג "ביצועים" משופרים. המפכ"ל הקודם, רוני אלשיך, ביטל מדדים אלו. אולם, מגלה אנגלמן, בשלושה מחוזות (בדוח לא נאמר אלו מחוזות) נקבעו יעדים שנתיים בתחום המעצרים - וכך שב ועלה החשש מפני מעצרי יתר.

בעיות נמצאו גם בטיפולם של בתי המשפט בתחום המעצרים. בדיקת משרד המבקר העלתה, כי ביום דיונים ממוצע מובאים בפני שופט 21 עצורים. אם הדיונים נמשכים חמש שעות, מדובר ברבע שעה בלבד לכל עצור - זמן שספק רב אם די בו כדי לבחון את הראיות ועילת המעצר. בבית משפט השלום בתל אביב דן כל שופט ב-78 מעצרים ביום בממוצע - דהיינו חמש דקות לעצור אם יום הדיונים נמשך שבע שעות. בתי משפט השלום - אליהם מובאים כל עצורי הימים - מאפשרים להגיש בקשות מעצר רק בשעות הבוקר המוקדמות. המשמעות היא, כי עצורים עלולים להישאר במעצר יממה נוספת רק מסיבות של לוחות הזמנים השיפוטיים.

לא משתמשים באיזוק האלקטרוני

במערכת בתי המשפט הצטברו 150 מיליון שקל בכספי ערבויות לשחרור עצורים, אך לא נעשה דבר כדי להחזירם לערבים עם פקיעת הערבויות - קובע אנגלמן. בעיה נוספת היא היוועדות חזותית בדיוני מעצר, אשר הפכה לחיונית עם הקורונה: הנושא נדון מזה שבע שנים ואינו מתקדם בשל מחלוקת בין המשטרה, שירות בתי הסוהר והנהלת בתי המשפט.

הנתונים שבדוח מלמדים, כי המשטרה ממהרת לבקש מעצרים מלאים ובתי המשפט נענים לבקשותיה. חוק המעצרים משנת 1996 נועד להקטין את מספר המעצרים המלאים בכלל, ובפרט את מספר המעצרים עד תום ההליכים - אך התמונה בפועל היא הפוכה. בעוד שבאותה שנה ביקשה המדינה מעצר עד תום ההליכים רק ב-11% מכלל תיקי המעצרים, בשנת 2018 הגיע השיעור ל-35%. המשטרה מבקשת מיוזמתה שחרור בתנאים מגבילים רק בחלק קטן מן הדיונים, ושיעור זה לא השתנה למרות שהחוק קובע במפורש, שמעצר מלא הוא החלופה האחרונה ולא הראשונה.

האמצעי החילופי המרכזי למעצר עד תום ההליכים הוא מעצר בית באיזוק אלקטרוני - אך נתוני הדוח מלמדים עד כמה השימוש בו הוא דל. בעוד שבשנת 2018 נפתחו קרוב ל-15,000 תיקי מעצר עד תום ההליכים, ברשות השב"ס רק 600 מערכות איזוק אלקטרוני. חמור מכך: רבע מהן כלל לא נוצלו באותה שנה. כלומר, אפילו בהנחה שמעצר עד תום ההליכים נמשך שנה - הרי שלפני שנתיים נעשה שימוש באיזוק אלקטרוני רק ב-3% מכלל התיקים האפשריים. אנגלמן מציין, כי החזקת כלוא עולה למדינה 120,000 שקל בשנה, בעוד האיזוק האלקטרוני עולה רק 60,000 שקל, ואילו הקמת מסגרת ממשלתית לשחרור בתנאים מגבילים תעלה רק 40,000 שקל בשנה. כלומר: מעבר לפגיעה בזכויות יסוד, המעצרים עד תום ההליכים גם יקרים מאוד.

מטר מרובע אחד לעצור

פרק נוסף בדוח דן בתנאי המעצר בשירות בתי הסוהר. הממצא המרכזי הוא, שהמדינה אינה מקיימת את פסק דינו של בג"ץ בנוגע לשטח המחיה המינימלי לכלואים. עובדה זו הייתה ידועה מהודעותיה של המדינה לבית המשפט העליון, ואנגלמן מחדד אותה. בחודש הנוכחי אמור היה שטח המחיה להגיע ל-4.5 מ"ר לעצור, אך בפועל רק מחצית מן הכלואים יזכו לקבל אותו. הממשלה החליטה, כי תקיים את פסק הדין רק במאי 2027 - דהיינו באיחור של שבע שנים; לבג"ץ אין כלים לכפות עליה לקיימו במועד. תחזית הכליאה לשנים הבאות מלמדת, כי הצפיפות תחזור להיות בניגוד לפסיקה, שכן בשנת 2040 יחסרו לשב"ס 8,000 מקומות כליאה - דהיינו שליש מכלל המקומות הדרושים.

אנגלמן גם מאושש את דיווחיה החוזרים ונשנים של הסניגוריה הציבורית על תנאי מחיה ירודים בבתי הכלא. הדוח מוסר על תנאים קשים בבתי המעצר ניצן, תל אביב, הדרים, ירושלים וקישון. מצוקת המקום גם גורמת לכך, שעצורי ימים מוחזקים יחד עם מי שנעצרו עד תום ההליכים - וזאת בניגוד לחוק. ב-12 מתוך 22 בתי המשפט נאלצים העצורים להמתין בתאים בהם יש לכל אחד מהם מטר רבוע אחד ואף פחות; המצב חמור במיוחד בבתי משפט השלום בירושלים (20 עצורים בתא של שמונה מ"ר) ובתל אביב. בדיקת משרד המבקר העלתה, כי עצורים שוהים בבתי המשפט למעלה משבע שעות - בעוד דיון מעצרים ממוצע נמשך שבע דקות.

הדוח גם מאשר את תלונותיהם של עצורים ועורכי דין על ההסעות הממושכות לבתי המשפט, המבוצעות בידי יחידת נחשון של השב"ס. הנסיעות כוללות שהות במתקני כליאה זמניים, בהם התנאים הפיזיים קשים עוד יותר מאשר בבתי הכלא. הן נמשכות שעות ואף ימים, כאשר דיון מעצר ממוצע נמשך כאמור שבע דקות בלבד. הסעת עצור למרחק של כמה עשרות ק"מ נמשכת רוב היום, ואילו נסיעה למרחק של 200 ק"מ ומעלה נמשכת שלושה ואף ארבעה ימים, כולל לילות בתנאי מעבר בלתי סבירים בעליל. מאז 2013 נדונה הקמת אולמות משפט בסמוך לחלק מבתי המעצר - ודבר לא נעשה.

בשנת 2018 הובילה נחשון 404,770 כלואים - דהיינו למעלה מ-1,600 בכל יום דיונים - למרחק של 28,500 ק"מ ביום. המשמעות היא, שהמרחק הממוצע לכל כלוא הוא 18 ק"מ - ולמרות זאת, כפי שמציין אנגלמן, מדובר בנסיעות שנמשכות שעות על גבי שעות, בכלי רכב צפופים ועל מושבי ברזל, כולל המתנה בתנאים קשים. ממצא נוסף מלמד, כי עצורים בעלי רקע פסיכיאטרי שוהים ברכב של נחשון במשך שלוש-שבע שעות עד שהם מגיעים ממקום המעצר לבית החולים הפסיכיאטרי - מצב הפוגע קשות בכבודם ובזכותם לתנאי מחיה בסיסיים.
מעצרים פליליים / דוח מבקר המדינה
רבבות מעצרים אינם מתועדים; דוחות מעצר חסרים ומאוחרים; עומס עצום בדיוני המעצרים בבתי המשפט; תנאים קשים מאוד לעצירים ואסירים במעבר; העדר שימוש ביכולת לשחרר בתחנת המשטרה; העדר שימוש מספיק באיזוק אלקטרוני

תאריך:  04/05/2020   |   עודכן:  04/05/2020
איתמר לוין
+רשם החברות אינו גובה 1.2 מיליארד שקל
16:38 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
רבבות חברות לא שילמו את האגרות השנתיות - והחובות לא נגבו  ▪  הרשם - השייך למשרד המשפטים - התקשר במשך 13 שנים ללא מכרז עם חברות שהפיצו נתונים שלו, בלא להבטיח שישלמו את מלוא התמורה ובלא בקרה על פעילותן
(חוסר תיאום בתוך הבית [צילום: מרים אלסטר, פלאש 90])
+בקרה חלקית על מעונות ראש הממשלה
16:20 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
מנהלת אגף התקציבים במשרד רה"מ שימשה גם כגורם המתפעל של המעונות וגם כגורם המאשר  ▪ תפקידו של עזרא סיידוף לא אויש בצורה מלאה מאז הושעה בשל פרשת שרה נתניהו
(סיידוף. ללא תחליף? [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90])
+PPP: עשרות מיליארדים ללא אסטרטגיה לאומית
16:20 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
הפרויקטים בשיתוף המגזר הפרטי מנוהלים בצורה פרטנית וללא תיאום בין הגורמים הממשלתיים  ▪  פריסת ההתחייבויות בהיקף של מיליארדי שקלים אינה חשופה לעיניהם של כל מקבלי ההחלטות
(90 מיליארד שקל [צילום: ענת חרמוני, פלאש 90])
+יש להעלות את גיל הפרישה של הנשים
16:19 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
למרות עמדת האוצר והעלייה בתוחלת החיים, הגיל נותר 62 - ומסכן את קרנות הפנסיה הוותיקות  ▪  נמשכות המחלוקות בין האוצר וצה"ל בנוגע לפנסיות למי שפורשים משירות קבע
(ראש אכ"א מגדיל [צילום: הדס פרוש, פלאש 90])
+תמונת מצב עגומה של החינוך החרדי
16:18 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
העדר לימודי ליבה ברוב המכריע של הישיבות  ▪  זכאות נמוכה מאוד לבגרות - הן של הבנים והן של הבנות  ▪  למשרד החינוך אין נתונים על רוב עובדי ההוראה ובחלק מן הישיבות מלמדים מורים ללא תעודת הוראה
(ספרי לימוד מיושנים [צילום: דוד כהן, פלאש 90])
+להרחיב את הבקרה על המאגרים הביומטריים
16:13 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
משרד התחבורה לא פעל למניעת הסיכונים למאגר הנתונים של רשיונות הנהיגה  ▪  אין מידע בנוגע לאבטחת מאגר המשתמשים ברב-קו, ובהם מיליון קטינים  ▪  חלק מהעיריות אינן ערוכות למתקפת סייבר
(לא נבחנה העמידה במדיניות הלאומית)
היבטים בהסדרת השימוש במאגרים ביומטריים / מבקר המדינה
+הקיצוץ בתקציב עלול לפגוע ביחסי החוץ
16:13 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
תקציב משרד החוץ קוצץ אשתקד ב-14% -בעוד תקציב המדינה כולו הועלה ב-4%  ▪  לא פחות מ-36 גורמים עוסקים ביחסי החוץ - אך ללא תיאום ביניהם, ללא גורם מתכלל ובלא תמונת מצב מרוכזת
(הפגנת עובדי משרד החוץ [צילום: פלאש 90])
מערך החוץ הישראלי ומשבר תקציב משרד החוץ / מבקר המדינה
+הביטוח הלאומי עלול לקרוס בשנת 2045
16:12 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
הדוחות והמאזנים הכספיים של המדינה / מבקר המדינה
למרות התרעות חוזרות ונשנות של מבקרי המדינה, הדוחות הכספיים של המדינה אינם מלאים ואינם מציגים במלואה את חומרת הגרעונות ואת שיעור ההתחייבויות
(זקוק לסיוע ממשלתי [צילום: נתי שוחט, פלאש 90])
+משרד הבריאות מעדיף את בתיה"ח שבבעלותו
16:12 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
למרות התראות חוזרות ונשנות, המשרד ממשיך להיות גם המאסדר של בתי החולים וגם הבעלים של חלק ניכר מהם  ▪  ליקויים בהתנהלות שירותי בריאות הציבור בנוגע לאיתור חיידקים במזון
(הממשלתיים מקבלים יותר כסף [צילום: פלאש 90])
חשיפה למזהמים ולחומרי הדברה במוצרי מזון / מבקר המדינה
+רמ"י לא הפריטה כנדרש את תכנון הדירות
16:11 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
למעלה ממחצית מעבודות התכנון בוצעו בידי הרשות עצמה  ▪  בחלק מעבודות התכנון שהופרטו נרשמו עיכובים ניכרים והן נמשכות שלוש שנים ומעלה  ▪  רמ"י ומשרד הבינוי לא משתפים זה את זה במידע על המתכננים
(לא בודקים את שביעות הרצון)
+פוליטיזציה של הרשות השנייה בימי קרא
16:11 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
שר התקשורת דאז הציע למועצת הרשות מועמדים בעלי זיקה פוליטית אליו או לליכוד  ▪  חוות דעת לא-רשמיות שקיבל קובלנץ השפיעו על קליטת עובדי רשות השידור לשעבר בתאגיד כאן
(קרא. שני מועמדים שלו [צילום: נועם רבקין-פנטום, פלאש 90])
+לשכת עוה"ד ייפתה את דוחותיה ל-2017
16:00 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
הלשכה נמנעה מלאחד כנדרש את דוחות החברה הכלכלית שלה - וכך הציגה עודף במקום גרעון  ▪  רק 8% מהתלונות האתיות מבשילות לקובלנות  ▪  45 עורכי דין שהושעו המשיכו לאמן מתמחים  ▪  במשך 20 שנה לא פעלה ועדת ביקורת
(עיכוב ניכר בטיפול בתלונות )
+רכוש מחולט במיליארד שקל ממתין לאישומים
16:00 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
מגה-תיקים ממתינים בפרקליטות למעלה משנה ועוד 300 תיקים גדולים מחכים ברשות המיסים - ובינתיים רכושם של החשודים מצוי בידי המדינה  ▪  גופי האכיפה אינם מנצלים מאות מיליוני שקלים העומדים לרשותם בקרן לאיסור הלבנת הון
(המשטרה תפסה 4.2 מיליארד שקל)
+התלונות על הטרדה מינית: לכל היותר 5%
15:48 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
153,000 בני אדם דיווחו שנפגעו מהטרדות בשנת 2018 - אך לכל היותר 7,000 תלונות הוגשו למשטרה; מספר כתבי האישום שנה לאחר מכן: 129  ▪  מורים ועובדי רפואה המטרידים מינית ואינם מורשעים - יכולים להמשיך לעבוד
(המטרידים יכולים להחליף מקום [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
123,000 מעצרים לא דווחו ב-2018ˉ2016; המשטרה פוגעת שיטתית בזכות ההיוועצות
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מכיר אותם
4/05/20 21:10
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  מבקר המדינה
משרת סמנכ"ל משרד ראש הממשלה למבצעים ונכסים לא אוישה במשך שלוש שנים, מאז הושעה ולבסוף פרש עזרא סיידוף - איש אמונו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו - בשל חלקו בפרשת הארוחות של שרה נתניהו. כך מגלה (יום ב', 4.5.20) מבקר המדינה. רק בדצמבר 2018 אויש התפקיד, אך בצורה זמנית ובמינוי בפועל.
04/05/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
משרדי הממשלה ובראשם משרד האוצר לא גיבשו אסטרטגיית השקעה לאומית הכוללת קביעת סדר עדיפות בין הפרויקטים בשיתוף המגזר הפרטי שתתמוך ביכולתה של הממשלה לקדם פיתוח של תשתית החיונית לצמיחתה הכלכלית של המדינה. זאת, למרות שעד כה (סוף 2018) בוצעו 27 פרויקטים כאלו ב-32.2 מיליארד שקל; 32 נוספים נמצאים בשלבים שונים ויושקעו בהם 60 מיליארד שקל.
04/05/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
העלייה המתמשכת בתוחלת החיים מחייבת בחינה של מתווה העלאת גיל הפרישה של נשים תוך השוואה למקובל בעולם. כך אומר (יום ב', 4.5.20) בלשון זהירה מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן. גיל הפרישה בישראל נותר 62, למרות הצעת האוצר להעלותו בהדרגה ל-65 ולאחר מכן בהתאם לתוחלת החיים, ובעוד גיל הפרישה הממוצע במדינות OECD של נשים הנכנסות כיום לשוק התעסוקה יהיה 65.8. אנגלמן מתריע, כי המשך המצב הקיים משפיע לרעה על מצבן האקטוארי של קרנות הפנסיה הוותיקות.
04/05/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
תמונה עגומה של מצב החינוך במגזר החרדי נחשפת (יום ב', 4.5.20) בדוח מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן. 84% מן הבנים למדו לפני שנתיים במוסדות על-יסודיים (ישיבות) בהם אין לימודי ליבה; 56% מהבנים בבתי הספר היסודיים למדו לימודי ליבה חלקיים בלבד. רק 13% מהבנים ו-21% מהבנות במוסדות המגישים לבגרות, היו זכאים לתעודה זו בשנת תשע"ז.
04/05/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
"תמונת המצב העולה מדוח זה מלמדת על שורה של תחומים ונושאים המחייבים פעולות תיקון: אסדרה של מאגרים ביומטריים ממשלתיים; הבטחה כי המאגרים הממשלתיים פועלים על-פי המדיניות הלאומית ליישומים ביומטריים, תוך צמצום הסיכונים הטמונים בהפעלתם; בחינה של צמצום מאגרים; בחינה ועיגון של סמכויות היחידה להזדהות וליישומים ביומטריים; ובחינה ומיפוי של הסיכונים השונים הטמונים בקיומם של מאגרים ביומטריים במגזר הפרטי ופגיעתם בפרטיות, במטרה לגבש מדיניות שתביא לידי צמצום הסיכונים".
04/05/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
רשימות נוספות   /   מבקר המדינה  /  מי ומי    / 
רשימות נוספות   /   משטרה במוקד  /  מי ומי    / 
רשימות נוספות   /   משמר המשפט  /  מי ומי    / 
הקיצוץ בתקציב עלול לפגוע ביחסי החוץ  /  איתמר לוין
הביטוח הלאומי עלול לקרוס בשנת 2045  /  איתמר לוין
משרד הבריאות מעדיף את בתיה"ח שבבעלותו  /  איתמר לוין
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דרור אידר
דרור אידר
זה לא היה ביתן "פיצה ותאנים", זה ביתן של מדינה שנלחמת על הישרדותה, לזרוק את האתגר ככה, זה מעשה פחדני    מכיוון שכולם כועסים על ישראל ללא סיבה אמיתית, רק מתוך אנטישמיות, לתת את המתנה...
רון בריימן
רון בריימן
יש לעודד השתתפות של ארצות הברית ושל "העולם הנאור" בחיסול בפועל של הפצצה האירנית המאיימת על העולם כולו, לרבות על הצ'מברליינים האירופיים, ולא רק על ישראל
ירון פרידמן
ירון פרידמן
הדיווחים בעולם כולו על אודות המלחמה בעזה מעדכנים ללא הרף את מספר ההרוגים הפלשתינים בעזה. נראה כי יש סוג של קונצנזוס לגבי המספרים. אך מהי רמת מהימנותם?
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il