|
הבשר שנתפס [צילום: משרד החקלאות]
|
|
|
|
|
מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות ופיתוח הכפר (פיצו"ח) ממשיכים לחשוף ניסיונות הברחה ושיווק של מוצרי מזון המהווים סכנה ממשית לבריאות הציבור.
במהלך פעילות שגרתית של יחידת הפיצו"ח במשרד החקלאות בשיתוף עם משטרת ישראל ברהט, התגלה אתר ובו כמות של שני טון בשר כבש ובקר. רובו נשחט בשחיטה שחורה וחלקו הוברח לישראל משטחי הרשות הפלשתינית, בניגוד לחוק. על האריזות נמצאו מדבקות המציינות את העובדה שהבשר הגיע מחוץ לשטחי ישראל. בנוסף לכך נמצאו במקום שישה ראשי בקר לפני שחיטה.
החשוד בהברחה, תושב רהט בשנות ה-30 לחייו, נעצר ועוכב לחקירה. כל הבשר הושמד על-פי צו רופא, וששת ראשי הבקר הועברו לבית מטבחיים, כנדרש בחוק.
רואי קליגר, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח), אמר כי משרד החקלאות רואה בחומרה כל מקרה של הברחת מוצרי מזון משטחי הרשות הפלשתינית ומכירה של בשר משחיטה שחורה או בשר לא-מפוקח. "צריכת מזון מסוג זה עלול להוות סכנה ממשית לבריאות הציבור. על כן, אנשי המקצוע שלנו פועלים באופן מתמיד, 7 ימים בשבוע, 24 שעות ביממה, כדי למנוע ניסיונות אלו", אמר.
במשרד החקלאות מדגישים את החשיבות בהקפדה על רכישת מוצרי מזון אך ורק במקומות מסודרים, הנמצאים בפיקוח. בנוסף, המשרד מבקש מהציבור להקפיד על רכישת מוצר באריזתו המקורית, כאשר היא סגורה, נקייה ונושאת תווית ובה שם המשווק, היצרן, תאריך הייצור ותאריך פג התוקף.