|   15:07:40
דלג
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
תמר פטרוליום: חברה עסקית או בית חרושת לג׳ובים?
קבוצת ירדן
כל מה שרציתם לדעת על קנביס רפואי

החלו הדיונים בהארכת חוק הותמ"ל

"נתוני מנהל התכנון לוקים בחסר"

יועמ"ש ועדת הפנים: הצעת החוק המקורית עסקה בבנייה למגורים, ובחדשה נכללים גם מתחמי תחבור הציבורית. הוועדה חייבת לדון בהיבטים החדשים הללו לעומק. הותמ"ל אישרה 260,000 יחידות דיור שהן כ-35% מסך הדירות שאושרו בתקופה זו יו"ר הוועדה: חיים לפני איכות החיים. קודם כל רוצים קורת גג, אחרי זה תעשו גנים ח"כ אלון טל: עדיפות לתכנון לחברה החרדית אינה נכונה. בידול ינציח עוני
01/08/2021  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 24   |   תגובות
ח"כ סעיד אלחרומי [צילום: דוברות הכנסת]

ועדת הפנים והגנת הסביבה החלה (יום א', 1.8.21) בדיון שצפוי להימשך שלושה ימים, על הצעת חוק לקידום הבנייה במתחמים מועדפים לדיור להכנה לקריאה שנייה ושלישית. מדובר בהארכת הוראת השעה שעניינה פעילות הותמ"ל.

מתן שחק ממרכז המחקר והמידע של הכנסת פרס את הדוח שערך: "לא נקבעו מדדים לאיכות התכנון והנושא לא נבחן על-ידי גורמי ממשלה. אין בכך לומר דבר על המאמצים שנעשו בפועל. לעניין הפגיעה בשטחי חקלאות וטבע לא עלה בידינו לקבל נתונים. זה נמצא במחלוקת. הנתונים שהועברו ממינהל התכנון לא כוללים את הפירוט הנדרש. הותמ"ל קיבלה סמכות נרחבת לשנות תכנוני מיתאר מחוזיות או ארציות, אבל לא נדרשה לדווח על השינויים ועל אופי השטחים שהפכה למיועדים לבינוי, ולא על היקף הפגיעה בערכי טבע וחקלאות. מן הראוי שדיווח כזה יונח בפני הכנסת".



היועץ המשפטי של הוועדה, תומר רוזנר העיר כי עניינה של הצעת החוק המקורית היה בנייה למגורים, ואילו בהצעת החוק הנוכחית הוסיפו מתחמי תחבורה ציבורית, שתכנונם נודע גם לתחומי מסחר, תעסוקה ושילוב במרקם עירוני, לכן, לדבריו, יש מקום שהח"כים חברי ועדת הפנים ידונו לעומק בשאלה האם כל הוראות החוק מתאימות גם לתחומים הנוספים הללו. הוא הציע לשקול פיצול החוק ודיון נפרד במתחמי התחבורה.

סיגלית בארי, מתכננת הותמ"ל: "260,000 יחידות דיור אושרו בותמ"ל. זה 35% מסך יחידות הדיור שאושרו. מתוך זה 30,000 לאוכלוסייה ערבית, 13,000 לאוכלוסייה חרדית. פינוי בינוי נמוך, כי החלו בו רק מ-2017.

"27 תוכניות פינוי בינוי ממתינות לחוק. הקצב מהיר – 11 חודש מההתחלה עד אישור בפועל. בתהליכי העבודה יש שולחן עגול שבו כל הציבור מוזמן במטרה להגיע לתכנון מיטבי. עקומת הלמידה גבוהה", דבריה.

ח"כ אוסמה סעדי: "אנו תומכים בחוק. תמיד היינו לצד מי שחפצים בשטחים חקלאיים ובטבע, אבל המצוקה בחברה הערבית גדולה. אנו חפצי חיים לפני איכות החיים. קודם כל רוצים קורת גג, אחרי זה תעשו גנים. אני מבין את כל ההתנגדויות, אתם עושים עבודה נהדרת, כל העמותות, אבל תבינו את המצוקות. האם יש תוכניות ותמ"ל ליישובים ערביים שלא אושרו?"
סיגלית בארי: "30,000 יחידות מחכות לחוק".

ח"כ בני בגין: "ב-2017 הייתי בין חברי הממשלה שאישרו את הותמ"ל. משתדלים לאזן בין צרכים שונים. האיזונים שיצרה הממשלה אינם מה שהח"כים מקבלים והיו רוצים לתקן. זה נושא הדיון".


ח"כ אחמד טיבי: "בעיית התכנון בחברה הערבית היא בעיה כרונית אקוטית בעבר, ותהיה גם בעתיד. יישובים ערבים רבים נהנו מהותמ"ל. זאב בילסקי (לשעבר יו"ר רמ"י) גילה הקשבה ןפתר הרבה בעיות. אני קשוב להערות המיגזר החקלאי. אלה נושאים חשובים, אבל מותרות. החיים עצמם חשובים יותר. קודם כל לקצר הליכים, לפתח ולעקוף חסמים". ח"כ יוראי להב הרצנו: "זה לא או-או". טיבי: "אני מקבל את עקרון האיזון".

ח"כ אלון טל: "זו הזדמנות לומר מילה טובה למנהלת מינהל התכנון ששומרת על שטחים פתוחים. האם שומרים שלא תהיה חריגה מתמ"א 35? אולי חל שיפור באיכות תוכניות, אבל יש טעויות, וכאן החשיבות של אפשרות ערר, שלא קיימת בותמ"ל. אני מבין את הצורך לתת עדיפות טיפול בחברה הערבית שהוזנחה שנים, אבל עדיפות לתכנון לחברה החרדית אינה נכונה. הממשלה הקודמת עודדה את הבידול של החברה החרדית, הבידול מנציח עוני. במקום שחרדים מתבדלים רמת ההשכלה והשילוב בשוק העבודה נמוכים. זה לא לטובת הציבור החרדי".

ח"כ איתן גינזבורג: "אני חרד שנורא קל לפתח בשטחים צמודי דופן לערים קיימות, וכל מה שדחוף נשכח בצד. לי חסר סעיף שיקבע תבחינים להכרזה על תוכנית מועדפת. מתי ועדת שרים תוכל להכריז על מתחם למסלול ותמ"ל?".

שי חג'ג', ראש המועצה האזורית מרחבים ויו"ר מרכז המועצות האזוריות: "הותמ"ל החל ב-2014 כשהיה מחסור גדול בדירות, כהוראת שעה. בילסקי אמר שהותמ"ל סיים את תפקידו. אנו מבינים שיש הסכמים קואליציוניים ובעיה אמיתית. נעזור לכם. נאפשר להמשיך את הותמ"ל לטובת ערבים חרדים והתחדשות עירונית, אבל חייבים לעשות זאת בשלביות. לא יכול להיות שעוקרים מטעים וארבע שנים לא בונים. כשצריך קרקע באמת, אז תיקחו".

אושרת גני גונן, ראש מועצת דרום השרון: "אם הותמ"ל לא השיג את יעדיו, לא צריך להאריך את החוק, או לכל הפחות להכניס כמה הגנות. קודם כל שער כניסה – מתי מינהל התכנון יכול להכריז על ותמ"ל? יש ערים שלא מיצו את ההתחדשות העירונית. שיוכיחו שהם צריכים. שתהיה מידתיות לקחו שטחים חקלאיים בהיקף שעקר את כל הרעיון של התישבות כפרית. שיקבעו שאפשר לקחת עד 30% מהשטח, כדי שהיישוב יישאר כפרי".

עמית יפרח, תנועת המושבים: "בתחילת הותמ"ל לא התנגדנו. נכנסנו תחת האלונקה, אבל חשבנו שהמדינה תשתמש בכלי הזה להגדלת היצע מגוונת".

רות אפריאט, רשות מקרקעי ישראל:, אני שומעת ביקורת על כך שהרבה תוכניות תוכננו ואושרו, אבל טרם בוצעו. אם התוכניות לא היו מאושרות, לא היינו יכולים להתקדם. יש מתחמים שבסיסי צהל יושבים בהם. ללא תכנון ואישור, לא היינו יכולים לדבר עם משרד הביטחון שיפנה. רק כשיש תוכנית מאושרת אומדים את עלויות הפינוי ומנסים להקדים מועדי פינוי. המלאי התכנוני הוא שמייצר את תוכניות העבודה. התכנון אינו סוף הדרך, אבל על-מנת שיהיו לנו תקציבים להסיר חסמים, להקים מט"שים ומחלפים, חייבים תוכנית מאושרת".

היועץ משפטי לוועדה, תומר רוזנר: "כמה היתרי בנייה יש?", אפריאט: "רמ"י הוא לא גוף שמנפיק היתרי בנייה".

ראול סרוגו, התאחדות בוני הארץ: "מצב שוק הדיור היום זה רק קצה הקרחון של מה שיקרה. ישראל גדלה בקצב של 2% בשנה, וזה לא חרדים, אלא דווקא באוכלוסייה הכללית, שרובה חילונים ודתיים. בקצב זה תוך פחות מ-30 שנה נצטרך עוד 3 מיליון דירות. המשמעות שנצטרך להכפיל את הקיים, ולבנות ב-3 עשורים מה שנבנה כאן במהלך 120 שנה. לבנות שוב את תל אביב, חירושלים, חיפה, באר שבע וקריית שמונה. כלומר, 100,000 דירות בשנה. כשהיום בונים 50,000 בשנה.

"כדי שייבנו 3 מיליון דירות, צריך לתכנן 6 מיליון. האתגר אדיר. 300,000 דירות שנבנו זה כלום. כולם צודקים. צודקים ראשי הערים שמפסידים כסף בארנונה למגורים, צודק המיגזר החקלאי שפוגעים בחקלאות, אבל אנו על סף משבר כבד מאוד. צריך סופר טאנקר לכבות את השריפה, ולא סופר טאנקר עם מיכל של פייפר. הותמ"ל עשה עבודה נהדרת. זה שיש חסמים בביצוע לא אומר שלא צריך ותמ"ל".

עו"ד אלי בן ארי, אדם טבע ודין: "אם תיקח את משאבי הותמ"ל ותעביר לוועדות המחוזיות, הן יוכלו לתכנן בקצב הראוי וגם לתכנן בעדיפות לערבים. בעיית האלימות במיגזר קשורה גם למצוקת המקרקעין. אם בכל ועדה מחוזית, לא בתל אביב, אבל במחוזות, ישקיעו משאבים ויהיו הרבה יותר בודקי תוכניות, זה היה פותר את הבעיה. בותמ"ל נותנים חוות דעת מקצועית ב-3 שבועות. כשמתכננים כל כך מהר, מתפספסים דברים חשובים".

פרופ' חגי לוין, נציג ההסתדרות הרפואית: "אם אנו חפצי חיים, בותמ"ל חייב להיות נציג למשרד הבריאות וחייבים לשקול את השיקולים הבריאותיים. אסור שנזכה במדליית זהב בהתעלמות - התעלמות מהבריאות".

יו"ר הוועדה, ח"כ סעיד אלחרומי, ביקש ממשרדי הממשלה להגיע לדיון הנוסף מחר עם נתונים שלא הציגו היום".
מגמות וסוגיות בפעילות הועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) / דוח
מסמך זה נכתב לקראת דיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת בהצעת החוק לקידום הבניה במתחמים מועדפים לדיור (הוראת שעה)(תיקון מס' 7), התשפ"א-2021, בו מוצע להאריך את פעילות הוועדה הארצית לתכנון מתחמים מועדפים לדיור (להלן: ותמ"ל או הוועדה). המסמך מציג את הישגי הוועדה, כפי שמשתקפים בפעילותה בשש השנים האחרונות, ולצד זה את הביקורת הציבורית והמקצועית המופנית כלפי היבטים שונים של פעילותה.(108 עמ')

תאריך:  01/08/2021   |   עודכן:  01/08/2021
עידן יוסף
+הוארכה הזכאות למענקים למובטלים שחזרו לשוק העבודה
12:38 02/08/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הוחלט לכלול גם את מי ששב לעבודה עד סוף חודש יוני 2021, וכן לקבוע שמי ששב לעבודה ביולי 2021 יהיה זכאי לשלושה חודשי מענק, כאשר צבירת הזכאות לחודשי המענק תתאפשר לכלל השבים לעבודה עד אוקטובר 2021  ▪  עד היום 24,000 נמצאו זכאים למענק, 7,000 מהם למענק מוגדל, ושולמו במסגרתו כ-62 מיליון שקלים
([צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת])
+אושרה הארכת ההקלה במע"מ לארגון האו"ם לצורך הספקת דלק לרצועת עזה
11:43 02/08/21  |  מירב ארד
ועדת הכספים אישרה (ב'), את התקנות המאריכות פטור ממע"מ על דלק הניתן לארגון האו"ם. במסגרת שינוי שהכניסה הוועדה בשנה שעברה, נקבע גם הפעם, כי הפטור לארגונים ידרוש גם את אישור מתאם הפעולות בשטחים, על מנת לקיים בקרה נוספת. ההארכה הינה למשך שנה וחצי, עד תום שנת 2022. מטרת התקנות הינה לעניין הסדרת הפעילות של ארגון האו"ם בצד הפלשתיני, כך שיחול עליו מע"מ אפס ברכישת דלקים. במהלך הדיון הובהר כי כרגע רק ארגון UNOPS, של האו"ם מחזיק באישור.
+אושרו תקנות להפעלת מתחמי בדיקות קורונה מהירות
11:34 02/08/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
בין היתר קובעות התקנות כי רשאי להפעיל מוקד בדיקות בגיר או תאגיד רשום אשר מינה מנהל רפואי שעבר הכשרה כנדרש  ▪  לבקשת הוועדה נקבע כי על המנהל להיות עובד מעבדה רפואית בעל ניסיון של 3 שנים לפחות בתחומים הרלוונטיים
([צילום: פלאש 90])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור מעוז   אביר קארה / Abir  kara   אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אופיר כץ / Ofir  Katz   אורי מקלב / Uri Maklev   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אחמד טיבי / Ahmad  Tibi   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg   אלון טל / Alon  Tal   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי כהן / Eli Cohen   אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov   אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גבי לסקי / Gaby  Lasky   גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דוד אמסלם / David Amsalem   דוד  ביטן / David Bitan   ווליד טאהא / Waleed Taha   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בילסקי   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   חגי לוין / Hagai Levin   חיים ביטון / Haim Biton   חיים כץ / Haim Katz   יאיר גולן / Yair Golan   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב בן צור / Yoav Ben Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב קיש / Yoav Kish   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon   יוסף שיין / Shain Yossi   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור מגן תלם / Limor Magen Telem   מאזן גנאים / Mazen  Ghanem   מאי גולן / May  Golan   מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger   מירב בן ארי / Merav Ben Ari   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה (מוסי) רז / Mossi Raz   מתן כהנא / Matan  Kahana   ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz   ניר אורבך / Nir  Orbach   נירה שפק / Nira  Shpak   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סימון דוידסון / Simon Davidson   סלאלחה עלי / Salalha Ali   סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   עודד פורר / Oded Forer   עודה איימן / Ayman  Odeh   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עידית סילמן / Idit  Silman   עמיחי שיקלי / Amichai Chikli   עמית יפרח   פטין מולא / Patin  Mula   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   קארין אלהרר / Karin  Elharar   ראול סרוגו / Raul Sarugo   רון כץ / Ron Katz   רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שמחה רוטמן / Simcha  Rothman   שרן השכל / Sharren Haskel   תומר רוזנר / Tomer Rozner 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"נתוני מנהל התכנון לוקים בחסר"
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 24
ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה (יום א', 1.8.21) את הצעת חוק ביומטריה לזרים, אשר מבקשת לקבוע כי המדינה תיקח נתונים ביומטריים של זרים המבקרים בישראל. זאת, בדומה לנהלים שהונהגו במדינות מערביות אחרות ובראשן ארצות הברית.
01/08/2021  |  איציק וולף  |   חדשות
"הוא הגיע לתחתית ושם המשיך לחפור", אמר קצין בריטי על אחד מפקודיו. כך בדיוק נראית כנסת ישראל בחודשים האחרונים: בכל פעם בה נדמה לנו שאי-אפשר לרדת נמוך יותר, הח"כים שלנו מוכיחים שחבל שהם לא נשלחו לאולימפיאדה - משום שללא ספק היו שוברים שיאים עולמיים התוצאה איננה רק חרפה לדמוקרטיה, אלא פגיעה קשה בניהול ענייני המדינה ומתן דוגמה נוראה ליתר אזרחיה
30/07/2021  |  איתמר לוין  |   כתבות
יו״ר הכנסת, מיקי לוי, פנה (יום ה', 29.7.21) ליו״ר סיעת הליכוד, ח״כ יריב לוין, בבקשה כי יפעל למינוי שני נציגים מהאופוזיציה לוועדת האתיקה כדי שניתן יהיה להקימה ולכנסה.
29/07/2021  |  איציק וולף  |   חדשות
ועדת הכלכלה אישרה (יום ד', 28.7.21) לתקן את התקנות המחייבות התקנת מערכת למניעת שכחת ילדים בכל רכב פרטי המסיע ילדים מתחת לגיל 4, ולדחות את כניסתן לתוקף רק עד 1 במרס 2022 - אז גם תחל האכיפה. זאת בניגוד לבקשה המקורית של שרת התחבורה, ח"כ מרב מיכאלי, לדחייה ארוכה יותר עד לראשון ביוני 2022. התקנות יהיו בתוקף כהוראת שעה לשנתיים, והיום נקבע עוד כי השרה מיכאלי תדווח לוועדה פעמיים עד 15 במרס 2022. היו"ר מיכאל ביטון אף ציין כי חברי הוועדה מצפים ממשרדי התחבורה והאוצר למצוא פתרון לסבסד את התקנת המערכות למיעוטי יכולת בכלי רכב ישנים.
28/07/2021  |  עידן יוסף  |   חדשות
מליאת הכנסת דחתה בקריאה טרומית שלוש הצעות חוק שעסקו בתיקון חוק פקודת הסמים המסוכנים. שלוש ההצעות הן של חברת הכנסת שרן השכל (תקווה חדשה) ועוד שתי הצעות דומות שצורפו לה, שהגישו חברי הכנסת גבי לסקי (מרצ) ובועז טופורובסקי (יש עתיד). ההצעות עלו להצבעה על-פי בקשתה של ח"כ השכל.
28/07/2021  |  איציק וולף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
מירב ארד
מירב ארד
מגוון הצעות מומלצות מעובדי קרן קימת לישראל לטיולים מהנים ברחבי הארץ - במרחב צפון, מרכז ודרום. מוזמנים להגיע וליהנות בתקופה הקרובה ובמהלך חופשת "בין הזמנים" ממקומות טיול יפים במיוחד...
צבי גיל
צבי גיל
בקטע "דיינו" הנוסח האלטרנטיבי הוא "כמה מעלות רעות לאלוהים עלינו"    מתחילים באיתמר בן-גביר שהוא השר לשגעון הלאומי - דיינו, עוברים לשר האוצר ששודד את הקופה הציבורית - דיינו, ושר המשפ...
מנחם רהט
מנחם רהט
נס הצלת עם ישראל משואה זוטא, תחת נחילי הכטב"מים והטילים שנשאו מטעני מוות נוראים, אינו פחות מנסי הקמת המדינה וששת הימים, ויש אומרים שמדובר בנס בסדר גודל תנכ"י
יורם דורי
יורם דורי
ההתמודדות על הנהגתה של מפלגת העבודה הפכה למשאל חברים האם תנועה מפוארת זו תשרוד או תפורק, תיטמא במפלגות אחרות ותיקבר בבית הקברות של ההיסטוריה יחד עם תנועות אחרות שזנחו את האידיאולוג...
שלט בכיכר פלשתין בטהרן [צילום: ואחיד סלמי, AP]
איל השקס
האירנים שיגרו עלינו טילים, וזו עילה מוצדקת לסקירה על כלכלת אירן    ספויילר: לא כל כל מוצלחת    מהן בעיות היסוד של הכלכלה האירנית? מה קרה בכלכלת אירן בשנה החולפת? ומה קרה כלכלית מאז מ...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il