|   15:07:40
דלג
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
תכשיטים לקחת לחופשה בחו״ל בחג הפסח
קבוצת ירדן
החברה המצויינת למוצרי CBD כבר בישראל

המאבק בסרבנות גט

החוק חשוב לעגונות בחו"ל ולא לבתיה"ד הרבניים

יו"ר ועדת החוקה ח"כ קריב מבקש להאריך את הוראת השעה לסמכות בתי-הדין הרבניים לדון במקרי עגינות בינלאומיים במקום להופכה להוראת קבע מקלב: "דבריך מוצגים בנעימות אך יש בהם הרבה ארס ואתה מנסה לעכב הפיכת הוראת השעה להוראת קבע רק כדי לצמצם את סמכות בתי הדין"
18/11/2021  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 24   |   תגובות
עו"ד שמעון יעקבי [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ועדת החוקה המשיכה השבוע (יום ד', 17.11.21) להכין לקריאות שנייה ושלישית את הצעת חוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין) (תיקון מס' 4 והוראת שעה) (תיקון) (הפיכת הוראת השעה להוראת קבע), התשפ"א-2021. יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב שב ואמר כי סוגיית מסורבות הגט היא אחת מסוגיות הדגל שבכוונתו להוביל וכי הדיונים בחוק מצטרפים לדיוני המעקב שהוא מקיים בתכיפות בנוגע לחוק העיצומים על סרבני גט.

מוצע להפוך את הוראת השעה להוראת קבע תוך ביצוע ההתאמות הנדרשות לכך בחוק. החוק אשר נחקק כהוראת שעה בשנת 2018 לשלוש שנים, הסמיך את בתי הדין הרבניים בישראל לדון בתביעת הגירושין של מי שאינם אזרחי המדינה ותושביה ואף אינם עונים לתנאי הזיקה הקבועים בסעיף 4א לחוק, במקרים שבהם הנישואין נערכו לפי דין תורה והאישה לא קיבלה גט מנישואין אלה בבית דין מחוץ לישראל.

קריב: "סוגיה חשובה שראוי שהמדינה תיתן לה פתרון. אנחנו בדין ודברים עם לשכת השר האם נכון כבר בעת הזו לעגן את ההוראה כקבע, לאור סוגיות שונות הדורשות ליבון ותקופת הקורונה ששיבשה דברים במהלך שלוש השנים שניתנו כהוראת שעה. אין הסדרה של סיוע משפטי חינם למשל לאנשים המתדיינים. סמכות השיפוט הזו בתחום רגיש חייבת להיות מוסדרת בתקנות והן לא הותקנו. אנחנו בזירה מורכבת ויש תמימות דעים בין קואליציה לאופוזיציה שההסדר הזה על כל מורכבותו נכון. רק לאחרונה הארכנו הוראת שעה בעניין עבודות השירות, בעקבות שיבושי הקורונה. הצעתי להאריך את הוראת השעה, כך שבתי הדין יוכלו לחזור במקביל לטיוב החוק. עמדת השר כעת היא לקדם את החקיקה כמו שהיא".


ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה): "אין הסכמות בין האופוזיציה לקואליציה. עברו שלוש שנים והנתונים ברורים. דנו בסוגיה ובנתונים עד סופם. התועלת ברורה ומבחן התוצאה חשוב וראוי ועובד נכון בפרקטיקה. ההליכים נעשו בהבנות ב-90% במקום בכפייה, ולכן עמדת האופוזיציה היא שיש להפוך את ההוראה לקבע. במהלך החקיקה, אם היינו יודעים אז את מה שאנחנו יודעים היום לא היינו מחוקקים זאת כהוראת שעה".

יועמ"ש בתיה"ד הרבניים עו"ד שמעון יעקבי: "אין ספק שחייבים היום לצאת מכאן עם תוצר מוגמר לקריאות שנייה ושלישית. החוק חשוב לעגונות בחו"ל ולא לבתיה"ד הרבניים. אפשר לחשוב על הצעת היו"ר וללא שהתייעצתי עם אף גורם - להאריך את החוק לחמש שנים. במהלכן נעשה את כל המאמצים לשפר גם את מערכת הדיווחים של בתי הדין. לעיניי נגלה שיש בעיה במערכת הדיווחים ועלינו לדווח אמת ובמדויק ואנחנו עושים זאת כמיטב יכולתנו שכרגע לא מספקת. כל היושבים כאן יודעים שעניין של עיקרון אנחנו משתפים פעולה עם כל בקשת מידע, אך המערכות שלנו בנות שנים רבות ולא הצלחנו לקבל תקציבים רבים. אני מקווה שתעשה כדי לשפר את מצבת כוח האדם והתקציבים, אך התקציב שלנו סגור לשנה הזו וגם להבאה, כך שאולי עוד שנה וקצת ניתן יהיה לשנות. נתנו את הנתונים כפי שהיו אצלנו ללא טיוח אך יש בעיה במערכת. תאשרו הארכה לחמש שנים כדי שניתן יהיה לתת מזור לנשים הללו".

היו"ר ח"כ קריב: "מי שקורא את הפרוטוקולים מדיוני החקיקה מבין את רוח המחוקק מדוע לא רוצים להתחיל לשנות את חוק שיפוט בתיה"ד הרבניים על הדרך. סוכם שתיכנסנה שתי הוראות ברורות לחוק - האחת אוסרת על כריכה וכן שכל נושא שנידון תלוי ועומד בבי"ד אזרחי זר וכל עניין שיש לגביו פסיקה או הסכם שיש בין בני הזוג, לא נוגעים. יש שאלה של חכ"ל סויד האם החוק מאפשר לדון במשמורת ילדים מכוח ס' 9 ועונה יועמ"ש בתיה"ד שלא, שמה שהם עושים לא מאפשר דיון במשמורת ילדים של זוג שאינו אזרח או תושב ישראל. האם זה קורה? הגבר מגיע ונלכד בישראל ויכול למצוא עצמו במאסר. האישה חיה בתודעה שזו אולי ההזדמנות היחידה שלה. אתה יכול להפעיל במצב כזה את ס' 9 הדורש הסכמה? ביה"ד רוצה לקנות סמכות מכוח הסכמה במרכאות בענייני מעמד אישי שאינם הסדרת הגט?"

עו"ד יעקבי השיב: "אני לא מכיר שביה"ד עוסק באותם תיקים ייחודיים, בדיונים שקפצו לס' 9 ועושה דיוני קבלת ראיות. אנחנו צריכים את ס' 9 כדי להביאם להסכמה. ועדיין יש סמכות לכוף את הגט על הבעל. ס'9 נועד בשביל נשות העולם, לא בשבילנו".

לשאלתו של היו"ר ח"כ קריב אודות נתונים על כריכת עניינים ממוניים או דיון בענייני מעמד לא ייחודיים, אמר כי אינו יודע להשיב על השאלה העובדתית "אך הנושאים האחרים שהעלית הם מאוד תיאורטיים ואקדמיים כשאנחנו עוסקים בחיי המעשה. הסיטואציה שתיארת לא קיימת כלל. אנחנו מדברים על סיטואציות מורכבות כשביה"ד מדבר על ליבם. האם התבקשנו לתת את הדיווח על אותם מקרים שהיו"ר מדבר עליהם? לא. לצורך תשובה עלינו לפתוח את התיקים ואין לנו פתרון מחשובי לצערי. אחד הסעיפים המרכזיים שאנחנו עומדים עליהם הוא סוגית מכון מחקר שיוכל לתת מענה לכל הנתונים הנדרשים".

היו"ר ח"כ קריב הגיב לדברים: "קיבלתם 3 שנים של הוראת שעה שתכליתה שתראו מה קורה. הגעתם לכאן ואתם לא יודעים לומר לנו אם השימוש בס'9 תדיר או שהוא חריג, כשהפרוטוקולים מדברים בעד עצמם. יש לי שאלות רבות על החוק אך אני מוכן להאריכו כהוראת שעה גם ללא התשובות כי מדובר בדיני נפשות. האם נוח לך לא לומר לי כשאנחנו בדיון שני שיש חובת דיווח, האם נעשה שימוש בס' 9? האם היו התניות לפס"ד?"

חכ"ל עליזה לביא: "גם ארגונים שהתנגדו ריככו התנגדותם, הבינו שבשלוש השנים האחרונות לא כצעקתה ועצם קיום החוק מקרין על בעלים סרבנים לחשוב פעם שנייה. המשמעות מיולי 21' היא שמדינת ישראל סגרה שעריה בפני עגונות חו"ל. הדיון שהתפתח פה הוא תיאורטי. הוועדה יכולה לבקש אחת לחצי שנה דיווח מלא. אם הדיון היום יידחה, השערים יישארו סגורים והתיקים ממתינים. הרי מי שפונה לביה"ד בישראל, אין לה סעד מביה"ד שחיתן אותה. למי היא תפנה? הקשיים שציינת אינם ייחודיים להליך הזה. מה שקורה הוא שאת כל הכשלים מפילים על החוק הזה. אם תחוקק עוד הוראת שעה, מי יודע מה יקרה פה במהלכה? לא לעולם חוסן בנוגע לשבריריות הממשלה. ראינו מה קרה בשנתיים הקודמות".

עו"ד רפי רכס, מהייעוץ המשפטי לבתיה"ד: "15 תיקים זהו מספר מועט בגלל הקורונה. ישבתי תיק-תיק כי העבודה מורכבת ועל חשבון דברים אחרים. זו עבודה באמת לא פשוטה ואסור להתעלם מכך. פילחתי לפי מה שהחוק דורש והוא לא דורש לדווח מתי הייתה סמכות מחוק אחר. בתביעת גירושין אם אין הסכמה, התכלית היא שאכפה עליו את הגט, כל עוד זה לפי דין תורה זה רק אם יש עילת גירושין ועילה כזו לא תמיד נמצאת גם במקרים קשים. לדוגמה בעל לא אלים ללא תיקים במשטרה אך הוא בלתי נסבל. האישה פרודה ממנו כבר חצי שנה, במצב כזה אין איך להתיר את האישה. ביה"ד יוכל להמליץ ולא לכפות. האפשרות היחידה היא במקרה כזה לאפשר לנו את הכלים שלפי ס' 9. מדובר על אישה שלוקחת על עצמה הסכמה מלאה. ס' 9 הוא לפי פקודת דבר המלך במועצתו ס' 51 ויש מצבים שהאישה תצטרך להחליט ערכית בהסכמה מלאה. היא תחליט לבד. צווי הרחקה לא נוגעים לס' 9. אם לא תאפשרו את השימוש תשאירו לא מעט נשים עגונות".

עו"ד אורי רגב, מנכ"ל חדו"ש: "לא שמענו הסבר לפער הגדול בשנים 2020-2018. נאמר לי ש-119 תביעות הוגשו בשנתיים וביה"ד קבע סמכות לדון וב-85 מהן הוציא צווי עיכוב יציאה. מישהו חושב שאזרח חוץ שאינו אזרח או תושב ויש לו עסקים, הסכמתו מרצון? הייתי שמח שבכל מצב בו מוגשת תביעת גירושין, הצעד הראשון היה להוציא עיכוב יציאה. בנוסף, רק 43 תביעות היו נשואים לפי הדין במדינות החוץ. עם כל הכבוד לרצון המבורך לסייע לעגונות, בארץ, זוג שהיה נישא לפי ההלכה ולא כחוק ולא רושם נישואיו היה עובר עבירה פלילית".

משה גורט, מנהל לשכת בתיה"ד הרבניים, השיב כי מדובר במסמך נתונים מלפני שנה וחצי שאינו מדויק והנתונים שהוצגו בוועדה בדיון הקודם הם הנכונים.

במהלך הדיון התגלעה מחלוקת בין היו"ר ח"כ קריב לח"כ מקלב. קריב: "אישה שאין לה גט לא יכולה לפתוח פרק נוסף בחייה. זו מציאות שלא קיימת בשום דין אזרחי במדינה דמוקרטית, ולכן כל עוד הגיטין והנישואין בסמכות בתיה"ד הרבניים, הבית הזה צריך להסתכל בשבע עיניים על הכבילה היומיומית של נשים להימשכות הליכים בבתי הדין הרבניים. המציאות הזאת שבה יודעים להמשיך חייהם של גברים כמו שראינו רק לאחרונה עם ידוען כזה או אחר והנשים הן אלה שנותרות עגונות צריכה להיפסק. הוועדה הזו, כל עוד היא בראשותי, לא תתעלם מהנושא של עיכובי גט ובתיה"ד לא ישזרו זרים על ראשם כל עוד יש כבילת נשים ברמה יומיומית. אחת לחודש נעשה דיוני מעקב כשהמטרה שלי היא גם לעזור לכם בעניין הזה".

ח"כ מקלב: "בעוד אתה מנסה לקלל ולהוציא דיבתם של בתיה"ד רעה, רואים בכל דיון בהשוואה לכל דין אחר את יעילותם. אפשר להתרשם מדבריך שמוצגים בנעימות אך יש בהם הרבה ארס ואתה מנסה לעכב הפיכת הוראת השעה להוראת קבע רק כדי לצמצם את סמכותם".

היו"ר קריב: "אני לא עסוק בלומר שיש צד רע וצד טוב, אני בעד שהבעיה תיפתר. כל הדיון בינינו הוא עד כמה בתיה"ד מגויסים לפתור את אותה בעיה כשמדובר באזרחיות ישראל זה לא עניין של רעים או טובים, זה עניין של תשומת לב ואנחנו ונעזור לקדם את המאמצים בתחום"

עו"ד אברהם זינגר: "השאלה החשובה היא עד כמה הוראת השעה הואילה לנשים. בשבוע שעבר עו"ד רכס ציין שמתוך 14 תיקים בעשרה לא ניתן היה להצליח ללא הוראת השעה. ערכתי ניתוח הכי פשוט. 9 תיקים מתוך ה-14 ניתן לקנות בהם סמכות מתוך סעיף 4א. בחנתי גם את חמשת הנוספים- בכול אלו אין סמכות לפי החוק כי לא התקיימו תנאי הסף. יש גם שניים מתוכם שניתנו בהם צווי מעצר ללא סמכות וללא עילה. בחלקם לא ניתן גט עד עכשיו והדיון נמשך כבר שנה, דבר הנוגד את הוראות החוק בנוגע למשך הזמן הניתן- 30 יום שניתן להאריכם עד 90 יום. אין נתונים מהשנתיים הקודמות. באף אחד מהתיקים לא הייתה סמכות לביה"ד"

ח"כ מקלב: "היה ראוי שתציין שאתה מעגן בעלים מעגנים".

היו"ר ח"כ קריב: "אני מקווה שנגיע להסכמה עם הממשלה להארכת הוראת שעה. זה מתחייב מכך שיש דברים הדורשים בירור. החוק לא ייצא מהוועדה בלי חובת דיווח חקוקה. לא תהיה הסכמה שיש שימוש חריג בכלים משפטיים ללא דיווח לוועדת החוקה. הטלת צו עיכוב יציאה למי שאינו תושב או אזרח זה צעד המשול לסוג מסוים של מאסר ומקובל שנשיאת העליון תקבל דיווח במקרים כאלו. לא ברור למה להתנגד לכך. במקרה כזה חייבת לקום זכות לסיוע משפטי מטעם המדינה.
החוק כרגע לא מגביל בסד זמנים את הדיון בביה"ד הגדול לשאלת הסמכות. יכול להיות שצריך במקרה ועומד צו הגבלה לקבוע הוראה שאם מוגש ערעור הכרעת ביה"ד הגדול תינתן תוך 7 ימים. הייתי שמח שנבהיר פה שס' 9 לא רלוונטי אך יש להגיע להסכמות עם הממשלה".

עו"ד יעקבי: "אנחנו מסכימים לסיוע משפטי אך זה לא תלוי בנו. לגבי הדיווחים - החוק כבהוראת השעה מנוסח בעניין די והותר. לא נכון לקבוע סד סמנים כזה לביה"ד הגדול. זה אינו נצרך אך במקרה שכזה הערעור יידון ע"פי הכתב בלי צורך לזימון הצדדים, היינו שהמערער יגיש כל טענותיו בכתב והצד שכנגד יוגבל בזמן מתן תשובתו בכתב ואז ההחלטה תוכל להינתן בתוך 7 ימים. החשיבות העיקרית בתוספת הזו היא שאם יומן הדיונים עמוס לא יצטרכו לקיים דיון פורמלי".

ח"כ מקלב: "אתה נוקט סחבת כשאין חוק בר-תוקף עו"ד והפניות נערמות. הדברים חשובים ועליהם להסתיים במהירות. הייתי פה בעת החקיקה ואני מכיר את רוח המחוקק. אתה מציג דרישות כדי לצמצם סמכותם של בתיה"ד".

קריב: "יש הסכמות על המתווה אך יש עדיין דברים שנחוץ להגיע בהם להסכמה. אבקש עמדתכם לגבי הפרוצדורה בביה"ד הגבוה, ממשרד המשפטים את עמדתו לגבי הסיוע המשפטי ונשמע גם את עמדת נשיאת העליון. יש לדעתי יכולת להסכים על הוראת שעה לזמן ארוך ומשמעותי כדי לשפר את החוק. לא נעכב את העניין. תגיעו להסכמות תוך יום יומיים ונצביע על החוק בשבוע הבא".

תאריך:  18/11/2021   |   עודכן:  18/11/2021
עידן יוסף
+אפשר גם בלי ועדת אתיקה
06:49 19/11/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
התפטרות חברי האופוזיציה מוועדת האתיקה והצעתו של ח"כ מתקווה חדשה להקים ועדת אתיקה על טהרת חברי הקואליציה עלולות לגרום לאובדן האמון בוועדה גם בכנסות הבאות. גם לחברי הממשלה אין ועדת אתיקה והעולם לא נפל
מאיר יצחק הלוי. משטור של השיח [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+ח"כ גמליאל: לא אתמנה לוועדת האתיקה
18:21 18/11/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
הודיעה במכתב ליו"ר הכנסת כי היא מוותרת על המינוי כחברה בוועדת האתיקה של הכנסת וטענה: " הכנסת הנוכחית מלווה בהתנהלות לא עניינית כלפי האופוזיציה, ובכך מלאכת הפיקוח והבקרה על פעילות הממשלה לא מתאפשרת באופן מיטבי"
(ח"כ גמליאל ויו"ר האופוזיציה נתניהו [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור מעוז   אביר קארה / Abir  kara   אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אופיר כץ / Ofir  Katz   אורי מקלב / Uri Maklev   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg   אלון טל / Alon  Tal   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי כהן / Eli Cohen   אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov   אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גבי לסקי / Gaby  Lasky   גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דוד אמסלם / David Amsalem   דוד  ביטן / David Bitan   ווליד טאהא / Waleed Taha   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   חיים ביטון / Haim Biton   חיים כץ / Haim Katz   יאיר גולן / Yair Golan   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב בן צור / Yoav Ben Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב קיש / Yoav Kish   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon   יוסף שיין / Shain Yossi   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור מגן תלם / Limor Magen Telem   מאזן גנאים / Mazen  Ghanem   מאי גולן / May  Golan   מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger   מירב בן ארי / Merav Ben Ari   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה (מוסי) רז / Mossi Raz   מתן כהנא / Matan  Kahana   ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz   ניר אורבך / Nir  Orbach   נירה שפק / Nira  Shpak   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סימון דוידסון / Simon Davidson   סלאלחה עלי / Salalha Ali   סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   עודד פורר / Oded Forer   עודה איימן / Ayman  Odeh   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עידית סילמן / Idit  Silman   עמיחי שיקלי / Amichai Chikli   פטין מולא / Patin  Mula   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רון כץ / Ron Katz   רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שמחה רוטמן / Simcha  Rothman   שרן השכל / Sharren Haskel 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
החוק חשוב לעגונות בחו"ל ולא לבתיה"ד הרבניים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 24
הוועדה לזכויות הילד קיימה (יום ג', 16.11.21) דיון בנושא "עולמו הפנימי של הילד: הגשמה עצמית ומיצוי כישרונות על-פי גישתו של יאנוש קורצ'אק", שכן השנה, תשפ"ב, מציינים שלושים שנה לאשרור האמנה הבינלאומית לזכויות הילדים בישראל ושמונים שנה למותו של יאנוש קורצ'אק. הייתה זו ישיבה חגיגית לציון היום הבינלאומי לזכויות הילד בהשתתפות שרת החינוך, ח"כ יפעת שאשא ביטון.
18/11/2021  |  יפעת גדות  |   חדשות
יו"ר הכנסת, מיקי לוי, הודיע על הקמת ועדת האתיקה של הכנסת. זאת, יותר מחצי שנה לאחר כינון הכנסת ה-24 ולאחר שבמשך תקופה ממושכת סירבה האופוזיציה לשתף פעולה עם הקואליציה באיוש הוועדה.
17/11/2021  |  איציק וולף  |   חדשות
הוועדה לקרן לאזרחי ישראל דנה (יום ד', 17.11.21) בדוח מבקר המדינה בנושא גביית מיסים והיטלים משותפויות הגז. יו"ר הוועדה, ח"כ מוסי רז, אמר: "מהדיון עולה ממצא מטריד, מסתבר שרישום מאוחר של תגלית גז, יכול ליצור ויכוח מס בבתי המשפט, והפסדי מס למדינת ישראל".
17/11/2021  |  עידן יוסף  |   חדשות
ועדת הכלכלה אישרה (יום ד', 17.11.21) את הצעת כללי תאגידי מים וביוב - הפחתה של סכומי עיצום כספי. חוק תאגידי מים וביוב קבע מנגנוני פיקוח של רשות המים לקיום הוראות החוק ובתוכם הטלת עיצום כספי. בתוך שורת ההפרות המהוות עילה להטלת עיצום כספי, קיימת הפרת אי-הצטרפות של רשות מקומית בלא תאגיד לחברה קיימת, אלא שנקבע כי זה לא יחול אלא לאחר קביעת כללי הפחתה של העיצומים. התקנת כללי הפחתה היום בוועדה מאפשרת בתוך שלושים יום לרשות המים להטיל עיצומים כספיים על רשויות מקומיות שטרם התאגדו כחוק - על-פי מה שנמסר הבוקר בוועדה, מדובר על 23 רשויות במדינת ישראל.
17/11/2021  |  מירב ארד  |   חדשות
הוועדה לקידום מעמד האישה אישרה (יום ד', 17.11.21) פה אחד את הצעת החוק למניעת אלימות במשפחה (תיקון מס' 19 - הוראת שעה) (הוראה לקבלת טיפול), התשפ"א-2020 - לקריאה שנייה ושלישית במליאה כפוף לאישור וועדת שרים לענייני חקיקה.
17/11/2021  |  מירב ארד  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אלי אלון
אלי אלון
כשלושה שבועות לאחר סיום מלחמת ששת הימים, הסתערו עשרות תושבים ערבים מרצועת עזה על מחנה מחסני האספקה והמזון שהיה שייך לכוח האו"ם
ציפי לידר
ציפי לידר
למרבה האירוניה, בתו של פרעה היא שהצילה אותו ובסופו של דבר פרעה בכבודו ובעצמו גידל את משה בארמונו, וסלל את הדרך לגאולה    האדם חושב, והאלוקים צוחק
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
"ביבי נקלה, ביבי נבל, ביבי מושחת, ביבי שקרן, ביבי מאוס, ביבי תחמן"... כך נפתח ביום שלישי מאמר בעיתון ה"הגון", שופר הפלשתינים - הארץ
ארז שושני
ארז שושני
ישנה חשיבות רבה לצרוב כבר כעת בתודעה הציבורית את ההכרח לחוקק בחוק יסוד מספר עקרונות מרכזיים לשמירה על הביטחון הלאומי בעתיד
אמיר רוזנבלום
אמיר רוזנבלום
שוק השכירות מאותת כבר היום על עליות מחירים, ובעיצומה של המלחמה, מהווה חיזוק משנה לתרחיש עליית המחירים הצפוי
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il