עוגות הן תמיד חגיגה לחך ונמצאות בכל מסיבה, אירוע, מפגש חברים או ארוחה משפחתית. "אין אין אין חגיגה בלי בלי בלי עוגה" נאמר בשיר הידוע, וכשמדובר בעוגות ואירועים מיוחדים, מסיבות יום הולדת וחגים, עוגות שוקולד (או קקאו או שוקולית) הן המלכות בכל גיל. כולם אוהבים לנשנש את המאפה החום והמתוק, ילדים ישמחו לציפוי סוכריות, ילדים גדולים יותר יבקשו קצפת או קוקוס והגדולים יסתדרו עם כל סוג וכל ציפוי.
כשחושבים על אירוח ועל קינוח לחג, ורוצים עוגה שכולם יאהבו וגם תהיה קלה להכנה, קינוח שוקולדי הוא תמיד התשובה, ואם תרצו הוא יכול להיות גם פרווה. אומנם העוגה הזו תמיד תיזכר אצלנו עם ימי הולדת, אך תתפלאו כמה סוגים, תוספות ושדרוגים יש לה, והיא משתלבת היטב גם עם חגי ישראל.
פורים - לא רק אוזני המן
אוהבי הפרג ישמחו לקבל אותו בכל צורה, ובפורים אפשר לשלב אותו בעוגה חמה, חומה, נימוחה ומפנקת שמתאימה ליום חורפי כשהריח המתוק מתפשט בבית. פרג משתלב נהדר עם כל סוג של שוקולד, ותוכלו להשתמש בטעם שאתם אוהבים שיקבע גם את רמת המתיקות.
העוגה הנהדרת הזו יכולה להיות מצופה בקרם מכל סוג, ויכול להיות מצופה באבקת סוכר בלבד. הטעם כבר בפנים. המתכון הזה לא מצריך הפרדת ביצים, אין מצרכים רבים ולכן הוא גם קל ומהיר. מקציפים ביצים וסוכר בקערה, מוסיפים שמן, חלב או מיץ תפוזים לגרסת פרווה, קמח, אבקת אפייה, גרידת לימון, פרג טחון ושוקולד מריר מומס או בתצורת פתיתים. אופים בחום בינוני כ-40 דקות ובינתיים מחליטים אם להכין ציפוי או מחכים שהעוגה תתקרר ובוזקים אבקת סוכר.
כל טוב ארצנו בט"ו בשבט
פירות יבשים יכולים להשתלב נפלא בכל מאפה, אך אם אתם ממש רוצים לשדרג את אווירת החג, נמליץ לכם לאפות עוגת פיצוחים משגעת. ראשית, נחמם תנור על חום של 180 מעלות. כעת בקערה גדולה נערבב יחד חמאה, קמח לבן מנופה, ביצה, אבקת סוכר ואפייה מנופות גם כן, נוסיף לתערובת גם גרידה של לימון ונערבב הכל יחד. את הבלילה נעביר אל תבנית משומנת ונכניס לתנור ל-20 דקות.
בזמן שהעוגה נאפית, מתחיל בקלייתה הפיצוחים - קשיו ובונדוק חצויים, שקדים מולבנים, בוטנים ופיסטוקים קצוצים דק. נשחים אותם מעט. לאחר שהעוגה מוכנה נפזר עליה שערות חלווה, נניח עליהן את הפיצוחים ונפזר גם עליהם שערות חלווה ונחזיר לתנור לאפייה נוספת עוד רבע שעה.
לאחר-מכן, כשהעוגה עדיין חמה, נזלף עליה סירופ מייפל ונחזיר לתנור לעוד 10 דקות. לסיום נוציא את היוגה מהתנור ונניח לה להתקרר.
חוגגים את האביב בטעם של עוד
אחד הדברים האהובים בפסח הוא השילוב של מצות וממרח "נוטלה" או "השחר", אבל אם אתם רוצים קינוח מושלם ומתוק שמגוון את הטעם, תוכלו להכין
עוגת שוקולד לפסח שתרצו להמשיך להכין גם אחרי החג. מנה אחרונה מושלמת לאירוח וגם כשרוצים משהו מתוק וטעים בכל זמן. כל מה שצריך זה שוקולד מריר חתוך לקוביות, סוכר, חמאה, קקאו, שקדים טחונים, אבקת אפייה, מעט מלח וביצים וכמובן מצה או שתיים מפוררות.
הקינוח הזה רך, נימוח וריחני, ומה שנותר לעשות זה להמתין בסבלנות עד לצינון מלא ולפזר אבקת סוכר. אפשר גם להכין רוטב או קרם, למרוח מעל ולפזר קוקוס, אבל גם ללא ציפוי זה נהדר.
חג הגבינות והמתוקים
אוהבים גבינה? אוהבים עוגות "כושיות"? מה יותר טוב מלשלב את השניים? חג השבועות מריץ את כולנו למצוא קינוחי גבינה לסיום ארוחת גבינות ומאפים, ושילוב של חיתוכיות חומות בין כל הלבן הזה הוא שדרוג נהדר ומרענן.
מדובר בשילוב של עוגת שיש עם גבינה ושוקולד, היוצרים קינוח עדין, רך ונימוח שנחטף במהירות. מלבד שני המצרכים המדוברים יש להוסיף רק חמאה, סוכר, תמצית וניל, קמח, ביצים וקורנפלור. את דוגמת השיש יוצרים מערבוב עדין ויצירתי של שתי הבלילות הנפרדות, הכהה והבהירה.
בראש השנה, בראש השנה
אומנם ראש השנה נראה רחוק, אך הזמן עובר במהרה וגם אין סיבה לחכות עם המנה האחרונה הזו לתשרי, אפשר להכין אותה כבר עכשיו. עוגות הדבש המסורתיות מקבלות שדרוג עם תוספת של קקאו למנה אחרונה רכה, מעט רטובה עם דבש, שמן, תה, ביצים, קמח ואבקת אפייה.
איך מכינים? מערבבים את כל המצרכים הללו ויוצקים לתבניות אינגליש קייק או לתבנית עגולה ומחכים שהריח הנהדר יתפשט בבית. אין כל צורך למרוח למעלה קרם או אפילו אבקת סוכר, היא מושלמת בדיוק כפי שהיא יוצאת מהתנור. מומלץ מאוד לכסות אותה כדי לשמור על הלחות.