אחד המשקאות הכי מפנקים שאנחנו יכולים ליהנות מהם, הוא שייק פירות קפואים. זה משקה מרענן, בריא, מכיל את כל המרכיבים התזונתיים שאנחנו צריכים ואם מכינים אותו בצורה נכונה, הרי שניתן ליהנות משלל טעמים של פירות שונים והוא יכול להיות מאוד טעים ומזין, כמעט כמו ארוחה שלמה.
על-מנת שנוכל לפנק את עצמנו בכל פעם עם שייק פירות עסיסי וטעים, אנחנו צריכים להחזיק בבית מספר סוגים של פירות בהם נוכל להשתמש.
בדיוק בשביל זה אנחנו יכולים לפנות אל
ג'וסי - פירות קפואים, לבצע מהם הזמנה של מגוון סוגים של פירות אשר מיועדים לאחסון בהקפאה, וכך בכל פעם כשנרצה, נוציא פירות מסוימים ונכין מהם שייק. זה יכול להתאים לנו לכל ארוחה, לכל עונה, בכל יום.
על-מנת שתוכלו ליהנות מסוגים שונים של שייקים, בחרנו להציג בפניכם חמישה מתכונים אידיאליים ואטרקטיביים. כך תוכלו לקנות את המרכיבים הרלוונטיים ולהכין לעצמכם את השיק שאתם רוצים.
שייק פירות ירוק
אחד השייקים הפופולריים ביותר, מורכב מפירות ירוקים. בין היתר, הוא כולל תפוחים, אגסים, קיווי, וכן אפשר להוסיף לו מלפפון וגבעולי סלרי. הכמות צריכה להיות 3-2 מכל דבר, אך זה תלוי כמובן בכמות האנשים שאמורים ליהנות מהשייק. בנוסף לפירות ולירקות שציינו, יש להוסיף גם ג'ינגר, כפית שמן זית, סילאן או דבש. השייק מבוסס על מים ולכן יש להוסיף כוס או שתיים.
יש לוודא שכל המרכיבים חתוכים בצורה גסה אך נוחה בשביל להכניס אל תוך הבלנדר, לערבב הכל ולטעום מדי פעם. אם יש צורך מוסיפים סוכר או מים.
שייק כתום
בדיוק כפי שיש שייק ירוק, כך גם יש שייק כתום. זה שייק שכולל בתוכו מנגו, משמשים, אפרסקים ומלון. היתרון של שימוש בפירות קפואים במקרה זה הוא בולט, שכן מדובר על פירות עונתיים, אך מאחר שמדובר על פירות בהקפאה, אז אפשר להכין אותו גם בחורף.
יש לוודא שהפירות חתוכים בצורה גסה, אך בלי גרעינים ובלי קליפה כמובן, יש להוסיף כוס או שתיים של מים, כפית שמן זית, ניתן להוסיף מעט כורכום, סילאן או דבש, ואז לערבב הכל בבלנדר. אם יש צורך (אם השייק סמיך מדי) אז מוסיפים מים, ואפשר גם להוסיף סוכר אם הוא לא מתוק מספיק.
שייק בננה
אחד השייקים הכי אהובים הוא שייק בננה שמכיל מרכיבים נוספים, כמו למשל תמרים, פקאנים, אגוזים ופירות יבשים אחרים. לפני שמתחילים להכין את השייק, יש להשרות את האגוזים במים ובקירור, לאחר-מכן, יש להניח את כל המרכיבים בתוך הבלנדר, לטחון ולהוסיף מים. בהמשך יש להוסיף גם סילאן או דבש. צריך לקחת בחשבון שהבננה והתמר מכילים הרבה סוכר, לכן ייתכן שלא יהיה צורך להוסיף עוד מרכיבים מתוקים. הכל תלוי אם בטעם.
בדומה לשייק קיץ, גם כאן יש יתרון לרעיון של פירות קפואים, מאחר שאם רוכשים בננות קפואות הן מחזיקות מעמד זמן ואפשר להשתמש בהן במשך כל ימות השנה ולא רק בעונה ספציפית.
שייק אדום
עוד שייק מאוד פופולרי ואהוב, בוודאי בקיץ, אך בזכות השימוש בפירות קפואים אפשר ליהנות ממנו בכל ימות השנה, הוא שייק אדום. מדובר בשייק שמבוסס בעיקרון על אבטיח, אפרסקים ונקטרינות. מוטב להשתמש בכל המרכיבים האלה, על-מנת שהשייק לא יצא יותר מדי מיימי. זו גם הסיבה שמוטב לא להשתמש ביותר מרבע-שליש כוס מים. מעבר לכך, אפשר להוסיף לשייק סילאן או דבש, וכפית שמן זית.
מבחינת הפירות עצמם, יש להקפיד על 3-2 אפרסקים ונקטרינות (ללא הגרעין אך עם הקליפה), וכן על 3-2 כוסות של קוביות אבטיח. אחרי שמערבבים הכל בבלנדר יוצא שייק קייצי נעים וטעים. אם יש צורך, אפשר תוך כדי הכנה להוסיף עוד מים או מרכיבים אחרים.
שייק אננס
אחד הפירות הכי אהובים על ישראלים הוא אננס. לצערנו הרב, המחיר שלו בשוק מאוד גבוה ולכן הרבה מאוד נרתעים מקנייתו. אצל ג'וסי פירות קפואים תוכלו לרכוש חתיכות אננס במחיר אטרקטיבי ולשמור אותן בהקפאה לצורך שימושים שונים, בין היתר, לצורך הכנת שייק אננס.
אפשר להכין את השייק רק עם אננס, אך מוטב להוסיף גם מרכיבים נוספים, למשל, אוכמניות קפואות או פירות יער קפואים. כמו-כן, אפשר לייצר שייק מעורבב עם תותים ופירות נוספים, אך אז ההשפעה של האננס תקטן.
בשביל להכין שייק כזה, יש להשתמש בחתיכות אננס קפוא, חופן של אוכמניות או פירות יער כאמור, כפית שמן זית, סילאן או דבש וכן כוס מים. אפשר תוך כדי ההכנה בבלנדר לטעום ולראות אם הוא מתוק מספיק או שיש להוסיף סוכר, אפשר גם להוסיף עוד מים אם יש צורך.
לפני סיום חשוב לציין שני דברים. ראשית, הבחירה להשתמש בשייקים בסילאן או בדבש היא לא רק עניין של טעם אלא נובע גם מהשאלה אם רוצים שהשייק יהיה טבעוני או לא. שנית, יש להתאים את הכמויות בכל מתכון, הן לכמות האנשים שאמורים ליהנות מהשייק וכן לשאלה, האם תרצו לשמור לעצמכם מנה להמשך היום.