כשיוסיפון עמד וקצץ את העגבניות והמלפפונים לסלט ב'גבעת חלפון אינה עונה' הוא כנראה לא ידע להסתכל קדימה - בצה"ל היום דווקא מסתכלים קדימה, ועומדים לשנות את כל מה שהכרנו עד היום ושימש מצע לאין ספור סיפורים ובדיחות - המטבח הצה"לי.
אמש (יום ב', 31.5.04) התקיים כנס ספקי מזון לצה"ל, כשמטרת הפרויקט היא להעביר את אספקת המזון לצה"ל לידי 2-3 ספקים אזרחיים. כלומר, לא יהיו עוד מטבחים צה"ליים, אלא מטבח מרכזי אחד שיספק את דרישות הצבא.
בזכות פרויקט זה, צה"ל ישפר את התפריט ואיכות המזון. לכנס הגיעו כ-100 ספקי מזון אזרחיים בכדי לשמוע את עקרונות הפרויקט, לראות במה הוא כרוך ולהגיש את הצעותיהם.
הכנס נערך במעמד מפקד היחידה הטכנולוגית, תת אלוף יעקב נקאש, מפקד מרכז מזון, אלוף משנה יהודה קושניר, ראש מחלקת ציוד לוגיסטי, אלוף משנה דוד אבן ספיר וסגן ראש מנהל רכש לרכש תחזוקה במשרד הביטחון, יצחק בלוך.
אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה פועל בימים אלו לגיבוש תוכנית ודרכי פעולה לשינוי והפרטת מערך ההסעדה בצה"ל, כאשר המטרה הסופית הינה הפרטת כלל המערך, והעברת הזיכיון לספק הזוכה במכרז.
הכנס אשר נערך אמש הינו הכנס השני בסדרת מפגשים אשר מטרתם הצגת הדרישות השונות של אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה לזכייה במכרז ונתינת מענה לשאלות הספקים.
מעבר לשיטת הפרטת המזון בצה"ל עתידה לחסוך ולצמצם עלויות כספיות, לשפר את איכות המזון ולגוון את המזון המוגש בצה"ל, שכן שביעות רצון החיילים והעדפותיהם הינם כלי מכריע בבחירת הספק הזוכה.
המעבר לשיטת אספקת מנות המזון על-ידי ספק חיצוני, אשר החל בשנה האחרונה, נמצא כעת בשלב המכרזים וימומש חלקית בתחילת 2007 ובאופן מלא בשנת 2008.