s1 אדוני מאיר
   |   15:07:40
דלג
המועדון
אישים פירמות מגשרים
מוסדות אתרים מושגים
מי ומי במועדון News1
אדריכלים בנקאות/השקעות יועצים
רופאים חברות ביטוח רואי חשבון
שמאים חברות ציבוריות רשויות
עיתונאים ביה"מש/שופטים עורכי דין
אדוני מאיר
Adoni Meir
תאריך לידה: 25/3/1973
ארץ לידה: ישראל
אזרחות: ישראלית
מצב משפחתי: אב לחמישה
שפות: אנגלית, עברית
טלפון: 050-420-0999
פקס: --
דוא"ל: meircatit@gmail.com
כתובת: -- 
-- 
מאיר אדוני[צילום: דן פרץ, יח"צ]
מאיר אדוני (נולד: 25 במרס 1973), שף ומסעדן.

פרטים אישיים
אב לחמישה, ארבעה מהם מנישואיו הראשונים והחמישי מבת זוגו הנוכחית, דניאל ברבי.

מידע אישי כללי
נולד וגדל בעיר אילת. אביו היה איש צבא קבע ובשנות ילדותו נדדה המשפחה בעקבות מעבר האב לבסיסים שונים ברחבי המדינה. כנער עבר ללמוד בתנאי פנימיה בבית הספר "מבואות ים" במכמורת. את שירותו הצבאי עשה בחיל הים.

ניסיון בעבודה
לאחר שחרורו מצה"ל החליט להפוך את הבישול, תחביב בו אחז מילדות, למקצוע והחל ללמוד בקורס ייעודי של משרד העבודה. במסגרת הקורס עבד במטבח במלון "הולידיי אין קראון פלאזה" בתל אביב. בתום הכשרתו עבד לתקופה קצרה במסעדת "ארקדיה" בירושלים, תחת הנחייתו של השף עזרא קדם. לאחר מכן יצא ללימודים בשלוחת בית הספר הקולינרי "קורדון בלו" הממוקמת בסידני, אוסטרליה. בתום הלימודים המשיך לצרפת, שם השתתף במספר קורסים בבית הספר הקולינרי "לנוטר". עם חזרתו שובו לארץ עבד שוב לזמן קצר ב"ארקדיה" ולאחר מכן נסע לניו יורק, ועבד כשנה באחת מן המסעדות בעיר.

ב-2001 שב לישראל ומונה לנהל את מסעדת "אוליב ליף" במלון שרתון תל אביב. ב-2002 חבר לשף אלי מזרחי והשניים הקימו יחדיו את מסעדת "כתית", מסעדת בישול עילי, בכפר רות. לאחר 3 שנים עברה המסעדה לפעול בנצר סרני וכעבור שנה הועברה שוב, הפעם לתל אביב. עם המעבר לתל אביב פורקה השותפות בינו ובין מזרחי ואת מסעדת "כתית" בתל אביב הפעיל לבדו. בשנים לאחר מכן התבסס מעמדה של "כתית" כאחת ממסעדות היוקרה המובילות והנחשבות בישראל ובהתאם התקבע מעמדו כאחד השפים המוערכים ומוכרים בישראל.

ב-2011 הקים את מסעדת "המזללה" אשר התאפיינה ברמת תמחור נגישה וסגנון עממי יותר מאחותה היוקרתית "כתית" (אשר עברה בהמשך לפעול בחלל סמוך). ב-2013 פתח את מסעדת "בלו סקיי", מסעדת שף חלבית כשרה, אשר מוקמה על גג מלון קרלטון תל אביב. ב-2014 פתח מסעדה נוספת במלון קרלטון תל אביב – מסעדת "לומינה", מסעדת שף בשרית כשרה. ב-2015 פתח את מסעדת "סזרינה" במתחם הגולף בקיסריה, אולם כעבור 3 חודשים פרש מפעילותו בה, עקב חילוקי דעות בינו ובין בעלי המסעדה.

ב-2016 סגר את המסעדות "כתית" ו"המזללה".

ב-2017 פתח בניו יורק את "נור", מסעדת שף אשר הציגה שילוב של מנות מן המטבח היהודי, המטבח הישראלי והמטבח הפלסטיני. ב-2018 פתח בברלין את מסעדת "לילה".
ב-2018 פתח את "דוניא" – רשת דוכני/מסעדות שווארמה המפעילה 3 סניפים בישראל.

הופעות טלוויזיוניות

ב-2007 השתתף כמתחרה בפרק בעונה הראשונה של תוכנית ריאליטי האוכל "קרב סכינים" אשר שודרה בערוץ 10. ב-2014 נמנה על פאנל השופטים/מתחרים בתוכנית ריאליטי האוכל "משחקי השף" אשר שודרה בערוץ 2. השתתף גם בעונתה השנייה של התוכנית. ב-2017 נמנה על פאנל השופטים בעונתה השנייה של תוכנית ריאליטי האפייה "בייק אוף ישראל", אשר שודרה בערוץ 12.


- תאריך עידכון: 27/03/2022 08:49:45
ביטוח ופיננסים
אלבר רכב
מלונאות ונופש
בי פטנט פתרונות מיוחדים
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il