ספק גדול אם מצויה בארץ עוד מסעדת דגים ופירות-ים המסוגלת להתחרות במעדניה המובחרים של מסעדת "רוקח 73" התל אביבית, ששמה הוא, בעצם, גם כתובתה. היא חבויה בפסטורליה מושלמת בין מגרשי הטניס של שדרות רוקח, סמוך לכביש חיפה-תל אביב.
האמת ניתנת להיאמר, שגם מי שאינו נמנה, כמונו, עם חובבי הדגה, יוכל בנקל לבוא בה על סיפוקו. מעדני הבשרים והפסטות שהיא מציעה לקהל-סועדיה הגדול אינם נופלים ממנה והם ממש גורמה לשמו. כל אלה נזקפים לזכותו של שף הצמרת שלה,
אייל לביא, המצליח להוציא מתחת ידיו האמונות רק קולינריה משובחת.
"רוקח 73", שהיא ביסטרו פרובאנסי, מעוצבת בטוב-טעם. יש בה חלל אלגנטי בצבעי אדמה וירוק-זית רגוע. באולם רחב הידיים ואל מול הבר ניתן להתרווח בכורסאות מרופדות, לצד חלונות גדולים הצופים למגרשי הטניס, או במרפסת פנימית מקסימה.
מלוא הנקודות היינו בשניים ואל שולחננו הגיע כאפריטיף, על-חשבון הבית, ספלון של מרק-סרטנים מעודן, שכמוהו ניתן, מן הסתם, למצוא רק במרסיי שבצרפת. בצידו הוגשה פוגאצ'ה חמימה וטרייה לפתיחת התיאבון.
מתפריט העיקריות המגוון נדלקנו על פסטת הריגוטיני-ביקס, שהיו ממולאים בבשר-עוף ושטבלו בקארי מעודן. בת הזוג, חובבת הדגה, גמרה את ההלל על הצדפות המוקרמות בחמאה, שום, פטרוזיליה ופרמזן.
את מלאכת המחשבת הקולינרית השלימו קינוחים מהסרטים: פונדנט שוקולד בלגי חם וטירמיסו עשיר-טעם, שטבל כולו בבישקוטים, באספרסו, בקרם-מסקרפונה ובליקר-תפוזים. אלה לוו אחר כבוד באספרסו ניחוח ובסודה מרעננת.
החשבון לשניים הסתכם ב-320 שקל ועליו הוספנו תשר של 15 אחוז לשירות מהיר ואדיב. לא נותר לנו אלא לזכות, ללא עוררין, את "רוקח 73" במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי.