|   15:07:40
דלג
  שולמית קיסרי  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
כל מה שרציתם לדעת על קנביס רפואי
קבוצת ירדן
תכשיטים לקחת לחופשה בחו״ל בחג הפסח
חיים כהן במטבח. הנשמה, הידיים והבישולים [צילום: יח"צ, אלירן אביטל]

"יפו-תל אביב" - המסעדה של חיים כהן

פוקצ'ה חמה וריחנית מעוטרת בשמן זית, כבד עוף על פולנטה רכה, ריזוטו פטריות שיטאקי וערמונים, הרינג משובח, קרפצ'יו אנטיאס ומוס שוקולד ביקור טעים ונעים במסעדתו של חיים כהן
20/02/2012  |   שולמית קיסרי   |   כתבות   |   תגובות

חיים כהן הוא אחת מאושיות התרבות הישראלית, יוצר בתחום האוכל, אהוב על ישראלים מכל העדות, המעמדות והרמות. אדם שכולו נשמה, הומור, ידע מקצועי, חן, יכולת ביטוי, חוסר התנשאות ואהבה הקורנת ממנו אלינו, בדרך כלל, דרך מסך הטלוויזיה.

שנים לא מעטות שהוא כוכב טלוויזיה ידען גדול בתחום הבשרים והירק, הפירות והעוגות, התבלינים והבצק לסוגיו. "שום, פלפל ושמן זית" היא התוכנית שלו, בה אנחנו מבלים באמצעותו במטבחי המזרח התיכון והים התיכון על כל גווניהם העממיים והעיליים, עד כי ריחות התבלינים והמאפים עוברים אלינו דרך המסך. ב"מאסטר שף" הוא היה האבא הגדול של כולם, מבין באוכל, מבין באנשים, מעניק מחומו למתחרים הנרגשים, נותן ביקורת במקום שצריך לבקר, מבלי לפגוע במתחרה. הרבה טאקט, הרבה אנושיות.

בינות מגדלים גבוהים, חברות-ענק ומשרדי ממשלה

בקיצור, הלכנו לראות את חיים כהן במסעדה החדשה שלו "יפו-תל אביב", כדי לפגוש את חיוכו ולאכול ממטבחו. שנים שלא הייתה לו, לחיים, מסעדה. מאז ימי "קרן" המיתולוגית, שימש יועץ במסעדות של אחרים, בחו"ל וגם בארץ, והעניק לנו ידע ועונג בתוכניות אוכל על המרקע. לצערנו הוא לא נכח במסעדה ונאלצנו להסתפק בצוות.

"יפו-תל אביב" היא מסעדה אורבנית באזור מגדלים של משרדי ממשלה, חברות מסחריות גדולות, מוסדות ובנייני מגורים במזרח תל אביב. שום זכר לצד המערבי של תל אביב, הלא היא יפו, השורש העתיק, המייסד של תל אביב ההיסטורית, יפו של הריחות והצבעים הנוסטלגיים. אולם גדול גבוה ופתוח באזור מסחרי, בצבעי אפור תעשייתי של קירות ורצפה, רהיטים פונקציונליים מעץ בהיר, שלל מנורות תעשייתיות יורדות מן התקרה. מטבח פתוח עם עשרות עובדים, חרוצים ועמלנים כנמלים.

דרך קירות הזכוכית האטומה לרעש, התנועה הממונעת התל אביבית, של רחוב יגאל אלון, זורמת ללא הפסקה. התפריט והיינות יעניקו לנו בהמשך מסע טעמים לאירופה הים תיכונית ולמטבח הצרפתי בעיקר, כאשר אורחי הצהריים ממלאים את האולם מפה לפה, לבושים מקטורנים ועניבות, קפצו לשעה קלה מעולם העסקים, המשפט והטלפונים לפינוק גסטרונומי של החך, להפוגה קלה של משחקי חושים.

צרפת, מזרח-אירופה, צפון-אפריקה וניו-יורק בצלחות

המטבח מצוין: מוקפד ומקורי, נוטה הרבה פחות לכיוון המזרח תיכוני ויותר למי שאוהב את הטעם הצרפתי המעודן, עם הרבה ירקות, בשרים ודגים, למי שחומד את המטבח המזרח אירופי, הצפון אפריקני והניו-יורקי כראוי לקליינטורה העסקית שהיא הקובעת פה.

אכלנו ארוחות עסקיות שמחירן 120 שקל לסועד, אבל תוספות שונות מנפחות באופן טבעי את החשבון, שגדל יחד עם הסקרנות שלנו לטעום עוד משהו ועוד. התחלנו בפוקצ'ת הבית, המוגשת כפתיחה חמה מהתנור, בצק חם אפוי וריחני, מעוטר שמן זית, פותח תיאבון מאין כמותו. המשכנו במנות הראשונות: כבד עוף מעודן על פולנטה רכה שהפכה לסוג של רוטב עשיר בחלב ונגיעות של שמנת, טעמנו את ריזוטו פטריות שיטאקי וערמונים שהייתי מעדיפה אותם חתוכים קטנטן בתוך מעדן האורז, החמאה והיין. מנה המנצחת בחלק זה הייתה מנת ההרינג הקלאסית-מזרח-אירופית. שתי פרוסות חלה מתוקה עם שמנת חמוצה, הרינג משובח ופרוסות עגבניות ובצל ירוק. פשוט ונפלא. עוד טעימה במבחר המנות הראשונות הייתה מעודנת מאוד של קרפצ'יו אנטיאס עם קישואים, נענע ושמן זית. מהמנות המשעשעות החך.

בינתיים לחלחנו את החיך המתפנק ביין לבן חצי יבש, גאבי קורטזה, ג'אקוזה פראטלי, מפיימונטה איטליה. על השולחן נחת קאראף קטן של יין קר, במחיר 67 שקלים. תפריט היינות של "יפו-תל אביב" עשיר למדי, מותאם לטעם ישראלי עם יינות מאיטליה, מצרפת ומישראל. מחירי בקבוקים נעים בין 135 שקל ל-620 שקל (יש גם סוגי שמפניה). יינות טובים שהייתי שמחה לטעום מכל אחד מהם.

70% מוצקי קקאו של מנת שחיתות מתוקה וטעימה

המנות העיקריות שבחרנו היו: קציצות דגי אנטיאס לבנבנים טחונים, עם תפוחי-אדמה ופטרוזיליה קצוצה עם נענע צרובים על הפלאנצ'ה. והמנה החגיגית שהיה חבל לסיים אותה הייתה לחי עגל רך מבושל בציר בקר עם יין אדום, מלווה בשלל ירקות מבושלים באותו ציר, בטטה, סלרי, גזר, סלק וגריסי פנינה שיצרו מעדן.

מנת השחיתות שהזמנו לסוף הארוחה הייתה מוס שוקולד ממיטב המטבח הצרפתי הקלאסי. גוש שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, מותך עם קוניאק, קצף חלבוני ביצים וקצפת על מצע פירורי בצק מתפצחים. כל-כך מושחת וכל-כך טעים. היה חסר לנו החיוך של חיים כהן כדי שיהי לנו עוד יותר מתוק ונרגיש עוד יותר את טעמו המושלם של השוקולד.

ראוי לציון: יועץ גסטרונומי וחבר במטבח של חיים כהן הוא הרופא המומחה לטעמי איטליה, ד"ר אלי לנדאו.

תאריך:  20/02/2012   |   עודכן:  20/02/2012
שולמית קיסרי
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"יפו-תל אביב" - המסעדה של חיים כהן
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
בן בן
12/04/12 17:48
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
כך מבהיר עו"ד אמיר שרף, לשעבר בכיר ברשות ני"ע המשרטט את עיקרי ומאפייני תוכנית האכיפה הפנימית אותה אמורות החברות להטמיע
20/02/2012  |  חובב לויטס  |   כתבות
בעלי עסקים יקרים, האם יוצא לכם לתהות מה אתם יכולים לעשות כדי לשווק את העסק שלכם ברשת האינטרנט, אבל מתבלבלים מכל המושגים הקיימים בתחום הזה, מכל ההצעות שאתם מקבלים מאנשי המכירות של החברות השונות? זה בהחלט מובן, כעסק צעיר יחסית - האינטרנט נשאר עדיין לא ברור ולא מפוענח עבור מרבית החברות בישראל.
20/02/2012  |  מרטין בוקסדורף  |   כתבות
כשמדברים עם ישראלים על אבטחה, הדבר הראשון שקופץ הוא אבטחה של קניון, אבטחת אישים, אבטחת ישובים, חברות אבטחה ועוד מיני סוגי אבטחה פיזיים מוכרים שקרובים אלינו מאוד ואנו רואים אותם מדי יום. ובכן, יש סוג אבטחה נוסף שרחוק מאיתנו פיזית, מכיוון שאינו קיים פיזית, ורחוק מאיתנו רעיונית. המדובר באבטחת התנועה המקוונת - אבטחת מידע ברשת האינטרנט.
19/02/2012  |  גיא חזן  |   כתבות
מאז שקראתי את הספר "שמשון" מאת זאב ז'בוטינסקי, לא היה עוד ספר שתפס אותי כך בגרון, והצמית אותי אליו עד שלגמתי אותו עד תומו. נאוה סמל שמוכרת במיוחד (מבין 17 ספריה) הודות לספרה שהפך לאופרה-מחזה "צחוק של עכברוש", מצליחה לגעת בנפש הקורא, הודות לשני מרכיבים: האחד: השפה הנפלאה שרוב הכותבים כיום לא משתמשים בה, והשני - עצם סגנון הכתיבה הכה מיוחד והמורכב מכמה רבדים.
19/02/2012  |  עליס בליטנטל  |   כתבות
כתבי הפלילים של ה"סאן" הבריטי מורגלים כבר שנים לסקר פשיטות עם שחר של שוטרים ובלשים. בדרך כלל מקבלים העיתונאים טיפ ממקור משטרתי ומתייצבים לתעד את הרגע המביך שבו מתדפקים כחולי המדים על דלתו של החשוד. בשבועות האחרונים התהפכו היוצרות: הנקישות נשמעו על דלתות בתיהם של עיתונאי ה"סאן". עשרה כתבים ועורכים מצוות הצהובון בעבר ובהווה נעצרו בדרך זו בימים האחרונים. החשד: תשלום כספים לפקידים ולשוטרים תמורת קבלת מידע. גם המקורות, ששה ממקבלי הכספים, נעצרו.
19/02/2012  |  רפי מן  |   כתבות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
צבי גיל
צבי גיל
בקטע "דיינו" הנוסח האלטרנטיבי הוא "כמה מעלות רעות לאלוהים עלינו"    מתחילים באיתמר בן-גביר שהוא השר לשגעון הלאומי - דיינו, עוברים לשר האוצר ששודד את הקופה הציבורית - דיינו, ושר המשפ...
בעז שפירא
בעז שפירא
איזה מוח חולני יכול להעלות בדעתו לדאוג לתנאי הכליאה של המפלצות? איזה לב אטום ו/או ערל יכול להתעניין בגורלם של הראויים למות בייסורים כעונש על מעשיהם?
דרור אידר
דרור אידר
גרורותיה של אירן מעסיקות אותנו, בעוד שהמשטר בטהרן מחכך ידיו בהנאה, כמעט ללא פגע, ועל הדרך ממשיך את תוכנית הגרעין בחסות המהומה
עדנה ויג
עדנה ויג
משוררים רואים בשירה דרך לבטא את הדיוקן העצמי שלהם ואת חלומם    כאן המשורר מבטא זאת כבר מראשיתו כעוּבּר, שגדל להיות משורר
יעקב אחימאיר
יעקב אחימאיר
בספרו "סכין" חושף ראשדי את התקיפה שכמעט ושמה קץ לחייו    במהלך הרצאה התפרץ אותו צעיר לעבר ראשדי ובמהלך הקטטה האלימה דקר את הסופר בכל חלקי גופו
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il