18% מהישראלים ציינו, כי הם מעדיפים לאכול ארוחה איטלקית משובחת עם אל פאצ'ינו ואילו 12.7% מעדיפים לאכול עם מורן אטיאס. כך עולה (יום ג', 19.7.05) מסקר שנערך על-ידי חברת 'פסטה ברילה' באמצעות מכון מותגים.
מממצאי המחקר עולה, כי 12.5% היו מעדיפים לאכול את הארוחה עם סופיה לורן 12.5%, 6.4% עם דולצ'ה וגבאנה, 6% עם לוצ'יאנו פאברוטי, 3.7% עם צ'יצ'ולינה ורק 2.1% בחרו את כוכב הכדורגל האיטלקי אלכסנדרו דל פיירו לסעוד עימם.
המחקר נערך בקרב מדגם ארצי מייצג של 511 ישראלים והוא עסק בנושא העדפות והרגלים לגבי אכילת פסטה.
מנתוני המחקר עולה, כי 79% מהישראלים אוכלים פסטה באופן קבוע, כאשר 29% אוכלים בין חצי ק"ג ל-1 ק"ג בממוצע לחודש, 17% אוכלים מעל 1 ק"ג פסטה בחודש, מתוכם כ-5% אוכלים בין 3 ל-5 ק"ג פסטה בחודש.
נמצא, כי תושבי אזור רמת השרון והרצליה הם אלופי ישראל באכילת פסטה - כ-37% מתוכם אוכלים כ-1 ק"ג פסטה בחודש, אחריהם תושבי תל אביב וגוש דן (27%), לאחר-מכן תושבי ירושלים (15.5%) ותושבי הצפון (7.5%) ובמקום האחרון - תושבי הדרום (6%).
עוד נמצא, כי נשים אוכלות יותר פסטה מגברים, 87% לעומת 72% בהתאמה.
איזה פסטה אתם מעדיפים?
סוג הפסטה האהוב ביותר על הישראלים הוא ספגטי (28%), חלק מהישראלים דווקא מעדיפים את המקרוני (13%) וחלקם פוסילי (8%). כמו-כן, ישנם ישראלים שמעדיפים לאכול פנה (6%) ומעטים מעדיפים את הפטוצ'יני (4%) והטליאטלה (3%) ומסתבר שהרביולי הוא לא ממש המאכל האהוב על הישראלים, רק 1% ציינו כי זהו סוג הפסטה האהוב עליהם ביותר.
בנוסף, נמצא שבגילאים שונים ועדות שונות מעדיפים את הפסטה קצת אחרת: 37% מהצעירים בגילאי 18-24 מעדיפים לאכול ספגטי ואילו המקרוני הוא סוג הפסטה האהוב ביותר על המבוגרים בגילאי 55-64 (24%). כמו-כן, הספגטי הינו סוג הפסטה האהוב על הציבור הדתי בישראל (44%) לעומת 24% בקרב הציבור החילוני.
עוד עולה מהממצאים, כי סוג הרוטב האהוב ביותר לאכילה עם פסטה הוא רוטב עגבניות (46%), לאחר מכן בולונז (16%), אחר כך רוטב שמנת (14%) ומעטים אוהבים את הרטבים אולה אוליו (2%), פסטו (2%) ורוטב אלפרדו (2%).
מיכל מור, מנהלת מותג 'פסטה ברילה' מסרה, כי תוצאות הסקר מצביעות על-כך שהישראלים אוכלים בממוצע כ-4 קילו פסטה בשנה, כמות המתקרבת לצריכה השנתית של תושבי מדינות מערב אירופה, האוכלים כ-6 קילו פסטה בשנה בממוצע, אך עדיין רחוקה מאוד מכמות הפסטה שאוכלים האיטלקים - 28 קילו פסטה בשנה בממוצע.