|   15:07:40
  שולמית קיסרי  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
טיפול בתא לחץ: להתחזק בנשימה
חברת סאו-רארש
המדריך המלא לבחירת מדרסים אורתופדיים: איך לבחור נכון ולמה זה חשוב?

טעם חיים והלך לו

שאול אברון נפטר ביום שישי בן 68 שנים - שנים בהן טעם מעדנים משובחים מתענוגות כל ארץ, מהמטבחים הכפריים של איכרי אירופה כל יום היה לו כחגיגה, וכולו היה אהבת אדם ושמחת חיים
04/11/2012  |   שולמית קיסרי   |   כתבות   |   תגובות
שאול אברון ז"ל. מיצה את טעם החיים עד תום [צילום: שולמית קיסרי]

שלושה חודשים בשנה
שאול אברון נהג החל משנות העשרים לחייו לנסוע לחו"ל כל שנה לשלושה חודשים, בעיקר לאירופה, חורש ערים ועיירות בנסיעה במכונית, טועם ומתענג על מיטב המטבחים במסעדות ובבתי התושבים, מתעמק בסודות המתכונים, הרכב המנות והיינות, התבלינים והסודות העוברים מדור לדור

הפולנטה של שאול אברון
שולמית קיסרי
ככל שהתרוקנו צלחות וכוסות יין ובירה התמלאו מחדש, נמשכו הסיפורים ופרצי הצחוק
לרשימה המלאה

לפני כחודשיים בשבת, הלכתי לאכול עם בני משפחתי במסעדה של שאול אברון, "יועזר בר יין" ביפו. אכלנו פסטה-ארבעים-חלמונים, וגם מעדן פולנטה שטעמו מותאם לאלים היושבים באולימפוס, רוסטביף עם חרדל ולחם שאור כפרי, יין איטלקי לבן קר, סלט טרי-טרי עם גבינת גרונונזולה ועוד כמה מעדנים שאפשר למצוא רק ב"יועזר בר יין", בלב כיכר השעון ביפו, במה שהיה פעם אורוות-סוסים של השליטים העותומאנים ביפו.

הידידות שלי ושל שאול התבססה על תאריך לידה משותף, מה שהפך אותנו לבעלי קשר אינטימי, כמו של בני משפחה קרובים. תמיד שמחים להיפגש ולהתחבק, כאשר החיבוק של שאול הוא הכי חם, הכי מלא אהבה ושמחה ממעמקי לבו הגדול. אז הספקתי להתחבק איתו לא מזמן ולקבל חיוך וחיבוק ענקי.

שאול אברון, 68, נפטר ביום שישי האחרון (2.11.12) והובא לקבורות ביום ראשון בבית הקברות בקריית שאול. איש בעל תיאבון עצום לחיים, ידע כי לא יאריך ימים ולא התעניין בנושא. שאול סיפר כי הרופא שראה את תוצאות בדיקות הדם שלו בשנים האחרונות אמר לו: "אתה עושה צחוק ממדע הרפואה. היית צריך כבר למות מזמן". שאול אהב לספר את הסיפור הזה, עם חיוך ענק ועיניים שובבות שהצטמצמו במהלך החיוך.

הוא עישן, שתה יין ובירה ושאר מיני אלכוהול משובח, ובעיקר אכל הרבה כולסטרול: בשר, רצוי נתח בשר משובח עם שומן, כבד אווז, מיני ג'מבון ופרושוטו, חמאה וגבינות משובחות, דגים ופירות ים הכי טריים מברטן שבמערב צרפת, דגים כבושים, סלמון מעושן, פסטות מעודנות של מסעדות איטלקיות ושאר מעדנים ממיטב המטבח הבלגי, הצרפתי, האיטלקי ומה לא. רק מעדנים משובחים מתענוגות כל ארץ, מהמטבחים הכפריים של איכרי אירופה, אוכל קלאסי שמכינים אותו כבר מאות שנים, באותה דרך מופלאה של מטבחים עתיקי-יומין.

שאול, יליד תל אביב, בן להורים מפולניה ורוסיה שגרו בבלגיה ובצרפת, ספג בבית את הטעמים, הריחות והעושר של המטבח הצרפתי והבלגי. "הוריי דאגו לי לאוכל טוב גם בשנות הצנע". שאול למד בגימנסיה הרצליה כמו תל אביבי-אסלי ונהג החל משנות העשרים לחייו לנסוע לחו"ל כל שנה לשלושה חודשים, בעיקר לאירופה, חורש ערים ועיירות בנסיעה במכונית, טועם ומתענג על מיטב המטבחים במסעדות ובבתי התושבים, מתעמק בסודות המתכונים, הרכב המנות והיינות, התבלינים והסודות העוברים מדור לדור. אצל שאול כל יום היה חגיגה.

מעריב, חדשות, "הקיוסק" ו"יועזר בר יין"

אברון עבד ככתב כלכלי במעריב ולימים ב"חדשות" ככתב אוכל, והיה חבר אישי של הגסטרונומים והבשלנים הגדולים כמו ישראל אהרוני וחיים כהן, וכן מלך השקשוקה מיפו ושאר אשפי הסירים, המחבתות ותנורי הבישול (הוא עצמו לא בישל, רק לימד והדריך ממיטב ניסיון החיך והזיכרון שלו).

שאול הכיר את הכתובות הנכונות באיטליה, בספרד ובצרפת, משם שלחו לו את מטעמי המקום למסעדה הראשונה שלו בנווה צדק (בשנות השבעים, כאשר נווה צדק הייתה איזה חור שדמה לעיי חורבות ולא השכונה היוקרתית של היום), שנקראה "הקיוסק" ושל המסעדה הנוכחית שנפתחה בשנת 1995. ב"יועזר בר יין" היו מצרכים שהגיעו מכמה כתובות מעולות שלא יחסרו, חלילה, מיני הפאטה, הדגים המעושנים, ההאם והג'מבון, הפרושוטו והפסטות, היינות הכי משובחים ושאר מעדנים קלאסיים של המטבח הקלאסי האירופי.

אצל שאול לא היה פיוז'ן, לא אוכל יפני, לא סושי ולא מטבחים מהמזרח הרחוק או מאמריקה. רק אוכל על טהרת מאות שנות גסטרונומיה אירופאית מארצות התרבות הישנה: ספרד, איטליה, צרפת ובלגיה.

כך הלך מאתנו, בגיל צעיר, יחסית, התל אביבי האולטימטיבי, איש העולם הגדול, אוהב אדם ושמחת חיים שיחסר לנו מאוד כמו כל פעם שהולך מאתנו מישהו שאין לו תחליף.

יהי זכרו ברוך.

תאריך:  04/11/2012   |   עודכן:  04/11/2012
שולמית קיסרי
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
טעם חיים והלך לו
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ג'ו
5/11/12 16:30
 
ש.ק.
6/11/12 01:35
2
יועזר בר יין
6/11/12 14:10
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
  • "זה פשוט מצב שנמשך כל-כך הרבה זמן. זה הייאוש שהשתלט עליי - ושאין לי עוד כוח להילחם בו. אני כבר מרגישה שאף אחד - אפילו לא אמא שלי, אף אחד לא מבין אותי".
04/11/2012  |  ד"ר שירי דניאלס  |   כתבות
ברגע מסוים בהצגה אומר אחד הטיפוסים בה: "זה ממש טלנובלה”. ואכן, כל הסממנים האהובים המצויים בטלנובלה, מצויים גם כאן. ומה הפלא? סביון ליברכט כותבת מחזות שכולם הם הצלחה בימתית וקופתית. כבת להורים ניצולי שואה, מפעפע בכל סיפוריה ומחזותיה משהו "משם". הזיכרון שאי-אפשר למחות אותו לעולם, גם אם הוא שייך לדור השני. החזק בין מחזותיה היה "הבנאליות של האהבה", על פרשת אהבתם של הפילוסוף הגרמני-הנאצי היידגר והפילוסופית היהודיה חנה ארנדט, בביצוע מבריק של עודד קוטלר וליאורה ריבלין.
04/11/2012  |  עליס בליטנטל  |   כתבות
הוא היה אומנם מלכה הבלתי מוכתר, אבל גם הבלתי-מעורער של הקולינריה הישראלית. הוא הותיר אחריו דור שלם של מסעדנים שהלכו אחריו כמו עדר של צאן הנוהר אחרי הרועה.
04/11/2012  |  ראובן לייב  |   כתבות
במכון למחקרי ביטחון לאומי התקיים משחק מלחמה (סימולציה), שהתמקד בשתי היממות הראשונות, שלאחר תקיפה אווירית ישראלית של תשתיות הגרעין באירן
04/11/2012  |  אודי דקל, יונתן לרנר  |   כתבות
הורים מלווים את ילדיהם מהצעד הראשון ועד לבגרות ולהקמת משפחה משלהם. השלב שבו חווה נערה את חוויותיה המיניות הראשונות הוא שלב משמעותי, בו הקשר, הפתיחות והתקשורת הבריאה השוררת בין האם ובתה, חיוניים על-מנת שהאם תוכל לסייע לבתה באופן מיטבי בתקופה זו.
04/11/2012  |  ד"ר בני שכטר  |   כתבות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
צבי גיל
צבי גיל
בקטע "דיינו" הנוסח האלטרנטיבי הוא "כמה מעלות רעות לאלוהים עלינו"    מתחילים באיתמר בן-גביר שהוא השר לשגעון הלאומי - דיינו, עוברים לשר האוצר ששודד את הקופה הציבורית - דיינו, ושר המשפ...
דרור אידר
דרור אידר
זה לא היה ביתן "פיצה ותאנים", זה ביתן של מדינה שנלחמת על הישרדותה, לזרוק את האתגר ככה, זה מעשה פחדני    מכיוון שכולם כועסים על ישראל ללא סיבה אמיתית, רק מתוך אנטישמיות, לתת את המתנה...
הרצל ובלפור חקק
הרצל ובלפור חקק
דברי הספד עם הבאתה למנוחות של המשוררת דלית בת אדם    שירתה הזכה של דלית בת אדם ידעה לשבות לבבות, שירה שהלכה במסלול השיבה המאוחרת, שיבה למחוזות ילדותה, למחוזות הקסם של ימי האתמול
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il