רשת המסעדות של "שגב", הפרוסה על פני תל אביב, ראשון לציון והרצליה פיתוח, קנתה לה שם של אימפריה קולינרית. בעליה, השף משה שגב, הוא בעל קוריקולום עשיר של יצירתיות גסטרונומית: יש לו שלוש מסעדות עתירות-הצלחה; שמו יצא לפניו כשף הראשי של "אל על"; הוא מחברם של ספרי-בישול פופולריים; ואם לא די בכל אלה - הרי שאף יש לו חמש תוכניות-אוכל בערוצי הטלוויזיה ורבבות אוהדים בפייסבוק.
"שגב אקספרס", שברמת החייל (רחוב הברזל 38), שאליה הגענו, מציעה לסועדיה מטבח קוסמופוליטי, המותאם לאורח החיים המהיר והמודרני. יש בו מגוון של פסטות, פיצות ומנות-עוף שמוכנות בטאבון, וגם סלטים טריים ובריאים.
הציון: טוב
היינו בשניים, לעת צהריים, ומן המנות הראשונות בתפריט בחרנו בסלט-עוף יפני, שהכיל רצועות בשריות, מלפפון, גזר, אטריות, כוסברה ובצל ירוק, כשכל העיסה מתובלת היטב ברוטב של סויה מתוק ובוטנים. הייתה זו מנה עסיסית ופיקנטית, עם טעם של עוד.
מן המנות העיקריות נדלקנו על רביולי גבינת-עיזים - מנה מהממת ברוטב-שמנת ואגוזי-לוז, שהוגשו על זוקיני מהטאבון, עם בלסמי וםמז'ן. מנתו של בן הזוג, מנגד, הייתה בשרית: פרגיות שרופות עם צמחי תבלין, שהוכנו על הגריל, עם פלפלים גרוסים, מלח-ים וגבעולי רוזמרין, עם תוספת של אורז. המנה הייתה, אומנם, במיטבה, על-פי עדותו, אולם סבלה מקטנות-ממדיה. לשתי המנות התלוו סודה צוננת ומים מינרלים.
קינחנו באספרסו כפול וארוך וחויבנו ב-305 שקל. הוספנו תשר של 15% לשרות מספק די-צורכו ואת "שגב אקספרס" זיכינו ב-8 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי.