בחילות בוקר עשויות להיות התאמה אבולוציונית שמטרתה לוודא כי האישה ההרה אינה מעכלת יותר מדי מזונות לא בריאים או חומרים אחרים, כך עולה ממחקר שנעשה על-ידי חוקרים מאוניברסיטת ליברפול שבבריטניה.
החוקרים ניתחו נתונים מ- 56 מחקרים קודמים מ- 21 מדינות וגילו ראיות לכך שבחילה והקאה במהלך ההריון קשורות לצריכה גבוהה של אלכוהול, סוכר, שומנים ובשר.
דגנים היו בסבירות הנמוכה ביותר לגרום לבחילה והקאה, על-פי המחקר. הממצאים פורסמו בעיתון "Royal Society's Biological".
עד לאחרונה, הסברה היתה כי בחילות בוקר נגרמות משינויים הורמונליים במהלך תחילת ההריון. מחקרים חדשים מראים כי בחילות בוקר עשויות להיות בעלות יתרונות מסויימים, כמו ירידה בסיכון להפלות.
לדברי עורכי המחקר, האבולוציה תכננה כפי הנראה את גופן של נשים בהריון כך שיתנגד למזונות עם רמות גבוהות של רעלים או חומרים אחרים שאינם בריאים. לדוגמא, נשים בהריון עשויות לחוש התנגדות לבשר מאחר שעד לאחרונה היה סיכון גבוה כי הוא מכיל גורמים למחלות.
ואם חושבים, הרי שמדובר בתופעה הגיונית למדי. בחילות בוקר תמיד חמורות יותר בשלושת החודשים הראשונים של ההריון, שהם התקופה החשובה ביותר להתפתחות העובר.