סיבים ידועים כמסייעים בהורדת הכולסטרול והורדת הסיכונים למחלות לב וסוכרת.
כחלק חשוב מתזונה בריאה, סיבים נמצאים בסוגים רבים של מזונות והם זמינים גם בצורת תוספות. מספר הצעות על הדרך בה ניתן לשפר את צריכת הסיבים, מטעם האקדמיה האמריקנית לרפואת משפחה:
- אכלו לפחות 4.5 כוסות של פירות וירקות בכל יום. ישנם מזונות שהם עשירים במיוחד בסיבים: תפוחים, תפוזים, ענבים, אגסים, ברוקולי, גזר, שעועית, אפונה ירוקה וכרובית.
- אכלו דגנים מלאים או חיטה מלאה במקום לחם לבן ואורז חום במקום אורז לבן.
- בחרו בלחמניות סובין, קמח שיבולת שועל ודגנים בתזונה. אלו מקורות מצויינים לסיבים.
- אכלו דגני סובין לארוחת בוקר - אך בדקו את התווית כדי לוודא כי הם מכילים כמות מרובה של סיבים.
- נסו לשלב סובין עם מזונות אחרים, במיוחד בתבשילים אפויים.
- אכלו קטניות מבושלות לעיתים קרובות.