|
|
|
|
|
ואולם המאכלים [הירקות] הרעים לאנשים כולם הם: השומים והבצלים והכרתי והצנון והכרוב והכלי"לווינש [חציל] אלה כולם מזונם רע למי שירצה הנהגת בריאותו. | |
|
|
|
|
|
ברשימת המרכיבים של המתכון מופיע גם שום? כדי שתמעכו אותו תחילה. זוהי כפי הנראה הדרך הטובה ביותר לשמר את המרכיבים הבריאים של התבלין במהלך הבישול, כך קובע מחקר חדש.
שום מכיל מרכיבים שנמצאו כמסייעים במניעת קרישי דם. אך רוב המחקרים בשום בדקו שום גולמי ולא מבושל, והגיעו למסקנה כיהבישול עלול להזיק למרכיבים נוגדי קרישה אלו.
מעיכת השום עשויה לעזור ולמנוע נזק זה, דיווחו החוקרים, מהאוניברסיטה הלאומית של ארגנטינה.
צוות החוקרים גילה כי לשום שבושל למשך שלוש דקות במים רותחים או בתנור ב-204 מעלות היתה אותה כמות של מרכיבים נוגדי קרישה כמו זו שבשום גולמי ולא מבושל. אך בישול שום שלא נכתש למשך שש דקות דיכא לגמרי מרכיבים נוגדי קרישה אלו.
צוות החוקרים ניסה למעוך את השום בכותש שום לפני הבישול ופעולה זו סייעה לשמר את המרכיבים, למרות שאיבדו חלק ניכר מההשפעות נוגדי הקרישה לאחר 3-6 דקות.
המחקר פורסם בעיתון "Agricultural and Food Chemistry".