אם אתם רוצים להוריד את לחץ הדם שלכם כדאי שתאכלו מוצרים עשירים בקקאו - כמו שוקולד מריר - אך אל תשתו תה, כך מציעים לנו חוקרים גרמנים.
צוות חוקרים מבית החולים האוניברסיטאי שבקולון, גרמניה, ניתח נתונים ממחקרים קודמים שבדקו את יתרונות התה והקקאו. הם גילו כי אכילת מזונות עשירים בקקאו הביאה לרמות נמוכות יותר של לחץ דם - הזהות לרמות המטרה אליהן מגיעים בעזרת טיפולים תרופתיים.
הדוח שפרסמו התבסס על 10 מחקרים שעסקו בקקאו וכללו 173 משתתפים, שליש מהם סבלו מלחץ דם גבוה ומעקב אחריהם נעשה לאורך שבועיים, וחמישה מחקרים שבדקו את התה וכללו 343 משתתפים, שמעקב אחריהם נעשה לאורך ארבעה שבועות.
הירידה בלחץ הדם שניתן לזקוף לקקאו תוכל להוריד את הסיכון לשבץ ולהתקפי לב ב-10%-20%, לטענת החוקרים.
היתרונות נובעים מרכיבים הידועים כפוליפנולים (או פלבנואידים).
למרות שהתה והקקאו עשירים שניהם בפוליפנולים, הקקאו מכיל כמות רבה יותר של סוג הנקרא procyanids, מה שמראה כי פנולים צמחיים שונים תורמים בדרך שונה להורדת לחץ הדם. בהשוואה לפנולים שבקקאו, הפנולים שבתה היו יעילים פחות.
החוקרים ציינו כי למרות שהממצאים עדיין לא מצדיקים המלצות לצריכה גבוהה יותר של קקאו במטרה להוריד את לחץ הדם, כדאי כי מוצרים עשירים בקקאו עתיר הפנולים ישמשו במקום קינוחים אחרים עתירי קלוריות ושומן.
טיפול תרופתי הוא הבסיס לשליטה בלחץ הדם, והוא תמיד צריך להיות בשילוב עם אמצעי הגנה של סגנון החיים כמו התעמלות ותזונה נכונה. מוצרי הקקאו יכולים להיות חלק מתזונה שמטרתה שמירה על לחץ דם תקין.