|
|
|
|
"וגרעיני הפיסטוק וגרעיני הלוזים אינם רעים... וכל שכן הצמוקים והפסתוק כי הם מועילים לכבד מאד ובריאות הכבד היא חיותינו..." | |
|
|
|
אגוזים - לא רק בפסח
|
יפעת גדות
|
אכילת אגוזים מסייעת לבריאות הלב * כיצד מסייעים אגוזי מלך, שקדים ואגוזים אחרים בהורדת הכולסטרול כשהם חלק מתזונה בריאה?
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חופן או שניים של פיסטוק חלבי ביום יעניקו הגנה ללב מפני מחלות, כך קובע מחקר חדש.
אגוזי הפיסטוק חלבי מורידים את הכולסטרול ושומרים על בריאות העורקים.
ומה שמעודד במיוחד היא העובדה כי מספיקים 90 גרם של פיסטוק ביום כדי להוריד בצורה משמעותית את הסיכון למחלות לב. האגוזים עשירים בחומרים מזינים המורידים את התקשות העורקים, אחד הגורמים המרכזיים להתקפי לב ושבץ.
במסגרת מחקר אמריקני, מתנדבים נתבקשו להוסיף לתזונה דלה בשומן את אגוזי הפיסטוק חלבי.
חלקם אכלו 45 גרם של אגוזים ביום, אחרים אכלו כמות כפולה מזו, בין אם לבד כחטיף ובין אם בשילוב בדגנים, מאפינס או רוטב פסטו. קבוצה שלישית לא אכלה את האגוזים כלל.
לאחר חודש בלבד, רמות הכולסטרול היו נמוכות במידה משמעותית בקרב אוכלי הפיסטוק. אלו שאכלו את כמות האגוזים הגדולה ביותר נהנו מהירידה הגדולה ביותר של רמות הכולסטרול.
אכילת 90 גרם של פיסטוק חלבי ביום הורידה את רמות הכולסטרול בכ-8.4%, ואת רמות הכולסטרול LDL ('הרע') ב-11.6%.
המחקר בוצע על-ידי חוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה.
לדברי החוקרים, המחקר מראה כי פיסטוק חלבי, הנצרך במסגרת תזונה בריאה ללב, עשוי להוריד את הסיכון של אדם למחלות לב וכלי דם.
אגוזי הפיסטוק עשירים בחומרים נוגדי חמצון הנקראים לוטאין (פיגמנט צהוב) ונמצאים בדרך כלל בירקות בעלי עלים ירוקים ובפירות בצבעים בהירים.
הלוטאין, הקיים ברמות גבוהות יותר בפיסטוק לעומת אגוזים אחרים, מסייע במניעת הצטברות הכולסטרול בעורקים.
מומחים אומרים כי הדרך הטובה ביותר היא לאכול אותם ללא מלח מאחר וכמות רבה מדי של מלח עלולה להעלות את לחץ הדם. יחד עם זאת, הן לפיסטוק המומלח והן לזה שאינו מומלח השפעה דומה על הכולסטרול.