|
[צילום: האגודה למלחמה בסרטן]
|
|
|
|
סידן - כמה ולמה?
|
יפעת גדות
|
כדאי לדעת כי ירקות ירוקים כמו תרד, כרוב וברוקולי, ומספר סוגים של קטניות ומוצרים המכילים פולי סויה הם מקורות טובים לסידן מהצומח
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
האם סידן וויטמין D יכולים להלחם בסרטן השד בקרב נשים צעירות?ייתכן, כך מדווחים חוקרים מבוסטון שעקבו אחר כ-10,000 נשים לפני גיל המעבר ו-20,000 נשים לאחר גיל המעבר לתקופה של 10 שנים. כל הנשים שלקחו חלק במחקר מילאו שאלונים סטנדרטיים על הרגלי בריאות, אורח חיים והרגלי אכילה במהלך תקופת המחקר.
בסוף המחקר, 276 מהנשים הצעירות פיתחו סרטן השד, לעומת 743 מהנשים המבוגרות יותר. צריכה גבוהה של סידן וויטמין D נמצאה קשורה לסיכון נמוך יותר של סרטן השד בקרב נשים צעירות, אך לא בקרב המבוגרות.
ממה נבע ההבדל? החוקרים מסבירים כי סידן וויטמין D מפעילים השפעות נוגדות סרטן על תאי סרטן השד המכילים רמות גבוהות של חומרים הידועים כגורם גדילה דמוי אינסולין (IGFs). ה-IGFs נוטים להצטמצם עם הגיל, לכן נשים צעירות נוטות יותר לסבול מגידולים המכילים כמות גבוהה יותר של חומרים אלו.
המחקר תומך במחקר קודם שבוצע בבעלי חיים והראה כי סידן וויטמין D משחקים תפקיד במניעת סרטן השד.
עורכי המחקר הגיעו למסקנה כי מחקרים נוספים נדרשים כדי לגלות אם חומרים מזינים נפוצים אלו אכן מונעים התפתחות סרטן השד בקרב נשים.