|
תימנים. אוכלים חילבה [צילום: לע"מ]
|
|
|
|
|
|
"זו הייתה טעות, פשוט טעות מצערת", כך מגדיר ר' ישראל וורצל, רכז הכתבים של היומון החרדי "יתד נאמן", את הפרסום שפגע ברגשותיהם של יוצאי תימן שקראו את העיתון. בעדה התימנית נדהמו לקרוא באחת הכתבות כי הם מסריחים בשל צמח ה"חילבּה" (גרגרנית יוונית) שהם אוכלים.
בכתבה הובאו דבריה לכאורה של הדיאטנית יעל קריב, ובהם נכתב שהיא טוענת שפגשה לא פעם תימנים אותנטיים חובבי חילבה, שהסתובבו עם ענן של ריח קשה, שהיה מבשר על בואם מטר וחצי קודם. "הבגדים שלהם הריחו חילבה וגם הזיעה. התופעה נמשכה גם בחורף, כשההרגל המסורתי ניכר אפילו על הסוודרים ספוגי הזיעה. הפרשות הגוף המושפעות מהתבלינים דיווחו לכולם על המאכל האהוב", נכתב בכתבה.
לזכותה של הכתבת ייאמר כי הודתה מייד בטעותה, שהדיפה ריח של גזענות, ואמרה כי לא התכוונה לכך. הדיאטנית יעל קריב אמרה ל-Nfc כי הדברים שנאמרו בשמה לא צוטטו מפיה, וגם העיתון מודה בכך. היא הוסיפה כי חלילה לה מלפגוע בציבור ובפרט בעדה התימנית, שבקרבה חיה בעבר, בשכונת שבזי. לדבריה, חשוב לאכול חילבה כי זה בריא מאוד. קריב אמרה שהשיבה לכתבת העיתון שעוד כי לא הוכח קשר מדעי בין תבלינים לריח הזיעה, אך קיים קשר בינם לריח השתן ולריח הגוף. "לפני 25 שנים היה לי מרצה באוניברסיטה, שהחליט לבדוק את רמת ההשפעה של החילבה על הסוכר בדם, והוא אכל הרבה-הרבה חילבה, ואכן ניכר מריח גופו שאכל...".
ביתד נאמן, כאמור, יפרסמו התנצלות על הדברים במהלך השבוע הקרוב.