|   15:07:40
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
עו"ד גיל קראוס דורג ב-DUNS100 כאחד המשרדים הבולטים בביטוח לאומי
כתיבת המומחים
נפגעי פעולת איבה בישראל - כל המידע

מאפיות הגורמה החדשות

עוגות ריקוטה בפתח תקוה, לחם תמרהינדי בירושלים, ולחם שאור עם דבש בעפולה - המאפיות החדשות מביאות את פריז לישראל
05/10/2007  |   עכבר העיר עכבר העיר   |   חדשות   |   תגובות
מאת: עכבר העיר  |    |  עכבר העיר  |  mouse.co.il  |  תגובות
ניחוח של פטיסרי. מאפים של "פרוסות" [צילום: דניאל צ´צ´יק, עכבר העיר]

אורן בקר נראה מרוצה. מחוץ למרכז הקניות במתחם "יכין" בפתח תקוה, בעל המראה האמריקני האופייני, יש רחבת מכוניות, סופרמרקט ענקי וריבים על חניה, אבל דבר מזה אינו חודר ל"בליקר בייקרי", הקונדיטוריה שפתח לפני ארבעה חודשים. יש בה תקרה גבוהה, מדפי עץ מלא, דברי מאפה מסודרים על מגשי זכוכית לפי קומות, עוגיות ריבה אדומות ועוגות מוס, מקרר של עוגות קלאסיות כמו "עקיצת דבורה" ודובוש ומארזים מסולסלים של עוגיות יבשות. מעל הכל מאופסנות כיכרות לחם גדולות שנאפו בבוקר.

לצד המדפים ניצב בקר בחליפת שף שחורה שעליה רקום שמו. כפתח תקואי גאה הוא מרוצה מהמיקום, אבל הקונדיטוריה המשובחת שלו לא תישאר מקומית בלבד: בשנה הקרובה, הוא מבטיח, ייפתחו עוד חמישה סניפים ברחבי הארץ, אחד מהם בתל אביב.

בחודשים האחרונים נפתחו ברחבי הארץ מאפיות גורמה שבעליהן מנסים לשוות להן מראה וניחוח של פטיסרי בפאריס. בית הקפה והמאפייה "פרוסות" ברמת החיל בתל אביב הוא רק אחד מהם. ישראלים רבים מעדיפים כנראה לקנות את הלחם והעוגות שלהם בכל יום, ובכמויות. הם גם אינם נרתעים מעוגות קרם ומקינוחים עשירים.

במסעדת "ארקדיה" הירושלמית אופה הסו-שף ירון וינקלר לחם שיודעי דבר קונים בהזמנה מראש. בקרוב יתפנה המקום במטבח: וינקלר יפתח בעוד כחודש ליד בית זית מאפייה משלו שתישא את שם משפחתו ויימכרו בה בעיקר לחם ודברי מאפה. וינקלר, שעבד גם ב"רפאל" וב"תפוח זהב" בתל אביב, משתמש בקמח מלא, ללא משפרי אפייה, מכין לחמי מחמצת ושמרים עם הרבה שמן זית ועשבי תיבול. סוגי הלחם הנחשבים למבוקשים במיוחד ומוזמנים תמיד יום-יומיים מראש הם לחם יין אדום פירותי, לחם תמרהינדי, לחם הל וצ'ילי ולחם על בסיס דלעת מגורדת. "אני הכי אוהב לאפות לחם", הוא אומר, "אבל במאפייה שלי יהיו גם מאפים מתוקים. בדגש על אפייה, לא מוסים".

בקר, בן 36, הוא בוגר תדמור במגמת קונדיטאות, שגם למד בקורדון בלה באוסטרליה; שם אף התמחה ב"פאריס קייק שופ", אחת הקונדיטוריות הטובות בסידני. כששב לארץ עבד שנתיים אצל "רביבה וסיליה" וברשת רולדין, והוא מקפיד להשתלם בכל שנה בפאריס. לפני שלוש שנים וחצי הצטרף לבעלים של בית הקפה "בליקר" בקניון ארנה, שפתחו בינתיים מקום דומה גם בגוש שגב, ליד כרמיאל.

"לפני שנה וחצי הגינו את הרעיון", הוא מספר. "נהפכתי לשותף וידעתי שאני רוצה לפתוח מקום בפתח תקוה כי אני מכיר היטב את האזור". נראה שאין עוגה ברשימת העוגות הקלאסיות שהוא פסח עליה, החל בעוגות ריקוטה וכלה באקלרים. כשהוא נשאל אם הישראלים בשלים יותר לקניית עוגות מוקפדות או סוגים מיוחדים של לחם, הוא עונה: "כבר כמה שנים שהשוק ממתין ועכשיו הוא הגיע לבשלות מלאה. אנשים נסעו ללמוד בחו"ל, חזרו ויש להם יוזמות. אני עוקב אחרי הנעשה בתחום כבר חמש שנים לפחות, וכמוני יש עוד".

מי שלא התמהמה הוא יגאל אפרתי: כבר לפני שבע שנים הוא פתח את הקונדיטוריה "מקלות וניל" בעפולה. אפרתי, שלמד ב"תדמור" והשתלם בפאריס ובבלגיה, מעסיק כיום 33 עובדים במפעל. "אשתי מעפולה והיא רצתה לחזור לסביבה שבה גדלה", הוא אומר. "תושבי האזור אומנם היו רגילים לכל סוגי הבורקס ולא הבינו למה צריך לשלם על עוגה גדולה 120 שקלים; אבל כיום יש כבר קהל קבוע ואנחנו מספקים עוגות ומאפים ל-200 מקומות באזור הצפון". דברי המאפה המבוקשים, לדבריו, הם "לחם שאור ממחמצת ודבש מלכות, לחם דגנים ואגוזים, עוגת שוקולד לבן ונענע ועוגת נקודות שוקולד עם ואפל".

תל אביבים שמבקשים לרכוש עוגות וקינוחים עתירי קרם יכולים לעשות זאת מאז סוף יולי ב"בייקרי" של "בראסרי" ברחוב אבן גבירול בתל אביב. במקום הקטן הוחלט להתמקד במכירת קינוחים ועוגות בלבד, לנוכח הביקוש להם במסעדה הסמוכה. בקומה שמתחת לפני הקרקע פועלת קונדיטוריה כבר מאז הוקמה "בראסרי", אך את רוב העוגות אופים במתחם "קופי בר" ברחוב יד חרוצים. "המקום פתוח מ-7:00 עד 20:00 כולל שבת, ובשבת בבוקר אפשר להשיג לחם טרי וחלות", אומר המנהל דרור הלוי. "המבוקשים ביותר הם אקלרים ועוגות רום, אבל גם עוגות בחושות ושמרים".

אנדריאה לייטרסדורף, הבעלים של מסעדת "דלאל" בנוה צדק בתל אביב, מבקשת "להחזיר עטרה ליושנה" ולהפעיל מחדש את המאפייה שפעלה במקום. בסוף החודש תיפתח לקהל הרחב המאפייה החדשה עם הקונדיטור סדריק בורו. "הרעיון הוא להדגיש את האפייה והבצק", אומרת לייטרסדורף. "ייאפו במקום קרואסונים, בריושים, עוגות בחושות, טארטים וטארטלטים של פירות, בייגלה ורוגלך".

תאריך:  05/10/2007   |   עודכן:  06/10/2007
עכבר העיר
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
פיני גרשון וארז אדלשטיין עבדו יחד לראשונה כמאמן ועוזרו בהפועל ירושלים, שילוב שהסתיים בזכייה ראשונה בתולדות הקבוצה בגביע המדינה אי שם ב-1996. השניים המשיכו גם לעונה שבאה אחריה, אבל גרשון פוטר ובמקומו הגיע גדי קידר. אדלשטיין הלך הביתה יחד עם פיני.
05/10/2007  |  יעל מרגלית, ערן סלע  |   חדשות
מכבי ת"א ניצחה הערב (שישי) בקלות 83:103 את פאנליניוס החלשה במשחק הראשון בטורניר שנערך בניקוסיה שבקפריסין.
05/10/2007  |  ONE  |   חדשות
את ההופעה המשולשת שהתקיימה אמש בפסטיבל התמר התחלנו במאבק בעשרות האנשים שפילסו את דרכם לשורה הראשונה כדי לעמוד ולהסתיר ליושבים שבינינו את הבנות נחמה. גם את מסך הוידאו עליו הוקרנה ההופעה בקושי הצלחנו לראות דרך הראשים, אבל התנחמנו בישבנים הצעירים שהתנענעו מולנו.
05/10/2007  |  נרקיס טפלר  |   חדשות
מנהיג החיזבאללה חסן נסראללה, אמר (יום ו', 5.10.07)בנאום לרגל "יום ירושלים" המצויין ברחבי העולם הערבי, כי הלוואי וצבאות מדינות ערב היו פולשים לפלשתין. לטענתו, מדובר בחלום עבור הפלשתינים ועבור רבים-רבים אחרים.
05/10/2007  |  הילה רפופורט  |   חדשות
שר החוץ הצרפתי ברנאר קושנר הודיע היום (יום ו', 5.10.07) כי צרפת לא הקשיחה את מדיניותה כלפי תוכנית הגרעין של אירן. אתמול פורסם כי צרפת שיגרה מכתב למדינות החברות באיחוד האירופי בו היא קוראת להן לנקוט בסנקציות משלהן נגד אירן. לפני שלושה שבועות אמר קושנר כי העולם צריך להיערך למלחמה נגד אירן. נראה כי הודעתו היום מנסה למתן את הרושם שהותירו התבטאויותיו האחרונות.
05/10/2007  |  הילה רפופורט  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
רון בריימן
רון בריימן
"ידידתנו הגדולה" עושה זאת שוב. שוב היא גוזלת ממדינת ישראל ומעם ישראל את הניצחון על אויב תוקפני. כך היא נהגה ונוהגת בכל מלחמות ישראל ב-76 שנות "עצמאותנו"(?). שוב היא נוהגת בישראל כפ...
דרור אידר
דרור אידר
המכות שספגנו בגולה גרמו לפירוק החברה ליחידיה, לעומת זאת המלחמות והמכות בארץ גרמו לגיבושם של היחידים לעם    על משמעותו ההיסטורית של הקמת כוח מגן עברי לאור המלחמה הנוכחית
הרצל חקק
הרצל חקק
זו שירת הוקרה לינון ביילין, שהיה ראש השירות הבולאי של דואר ישראל במשך כשני עשורים. ביילין קידם את הבולאות העברית כמנהל השירות עד 2002    תקופתו בשירות הבולאי הייתה תקופה מכוננת, חשנ...
איתן קלינסקי
איתן קלינסקי
קשה לי להבין איך קרה, שחייה של דניאלה גלבוע, החיילת התצפיתנית במוצב בקיבוץ נחל עוז, הנמצאת כיום בתופת העזתית עקב מחדל של ממשל ישראלי, נדחקים לקרן זווית, כי ראש הממשלה נמצא במלכוד ש...
מפטרלים על גבול לבנון [צילום: אייל מרגולין/פלאש 90]
דוד טונין
ההתפתחויות בלבנון מאז מלחמת לבנון הראשונה ועד היום הוכיחו במדויק את צדקתו של יובל נאמן לגבי הצורך בשליטת צה"ל בדרום לבנון לזמן בלתי מוגבל כתנאי היחיד לביטחון ישראל בגבול הצפון
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il