לאמהות עובדות רבות יש רק לעיתים נדירות זמן לבשל, ותכנון התפריט לארוחת הערב קשה מספיק מבלי להתעדכן בחדשות האחרונות לגבי מזון וסרטן.
מחקרים רבים הראו כי ישנם מזונות המסוגלים להוריד את הסיכון לסרטן וכאלו שעלולים להעלות אותו. הנה חלק מהם:
מה לאכול?
דגים: דגים שומניים כמו סלמון, סרדינים, והרינג עשירים בחומצות אומגה-3, שומן בריא בעל תכונות אנטי-סרטניות. רצוי לאכול שתיים עד שלוש מנות בשבוע.
ירקות ממשפחת המצליבים: ברוקולי, כרובית וכרוב הם לוחמים בעלי כוח רב בסרטן ומכילים כימיקלים המפעילים את האינזימים הטבעיים של הגוף לניקוי רעלים. רצוי לאכול אותם טריים או מאודים קלות (הבישול מפרק את הכימיקלים המגנים שלהם). הטוב ביותר - חמש מנות בשבוע.
פירות גרגריים: ככל שהם צבעוניים יותר כך טוב יותר! פירות אלו עשירים בחומרים נוגדי חמצון המגנים על התאים מנזק. תות שדה ופטל מכילים ellagaic acid שנתגלתה כמגנה מפני סרטן השד במחקרים מעבדתיים. אכלו פירות אלו בכל פעם שמתאפשר לכן... הכניסו אותם אפילו למילקשייק ולקינוחים שונים.
דגנים מלאים: מקורות דלי שומן של סיבים, כמו קינואה, פופקורן ללא חמאה ודגני בוקר כמו 'אול-ברן' יכולים לווסת את רמות האסטרוגן והאינסולין, שני הורמונים הקשורים לסרטן שד. רצוי לאכול 25 גרם ביום ממזונות אלו.
ממה להיזהר?
בשר אדום: לא חייבים לוותר על המבורגר מפעם לפעם, אך אכילה של יותר מ-1.5 מנות של בשר אדום ביום עלולה להכפיל את הסיכויים לפתח סרטן שד. הגבילו את הצריכה לשלוש מנות בשבוע של חלקים רזים (כמו פילה, סטייק צלע, או בשר ורד) או פחות מכך.
אלכוהול: אפילו שני משקאות ליום עלולים להעלות את הסיכון לסרטן ב-20%, ייתכן ועל-ידי העלאת רמות האסטרוגן. אין כל בעיה ליהנות מיין בצד הארוחה, אך הדרך הבטוחה ביותר היא לא לשתות יותר ממשקה אחד ביום.
מומחים טוענים כי מחקרים כמו זה שפורסם בקיץ האחרון בעיתון של איגוד הרפואה האמריקני והראה כי לצריכה גבוהה של פירות וירקות אין השפעה על סרטן השד, אינם מסכימים לממצאים מאחר שפירות וירקות מועילים, לטענתם, ומכילים חומרים רבים נוגדי חמצון.
הם מדגישים כי התברר שהמחקר התבסס על נשים ששרדו את המחלה והמסקנה היחידה שניתן להגיע אליה מן המחקר היא כי לאכילה מרובה של ירקות ופירות אין קשר חזק להישנות המחלה.