|
שוקולד - מזון משובח למוח
|
יפעת גדות
|
סריקות מוח שנעשו לנשים צעירות ובריאות במטרה לבדוק האם קקאו עשיר בפלבנואידים מסייע בהגברת תפקוד קוגנטיבי במהלך מטלות מנטליות מאתגרות הראו כי הוא הגביר את זרימת הדם למוח למשך שעתיים-שלוש
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אוהבי השוקולד - קחו ללב: מחקר יפני גילה כי שוקולד מריר, העשיר בפלבנואידים - יכול לשפר את זרימת הדם בעורקים הכליליים (עורקי הלב).
המחקר בדק את מה שידוע כשמירה על מהירות הזרם הכלילי (CFVR), סמן ליכולתם של העורקים הכליליים להתרחב ולאפשר לזרימת דם רבה יותר בתגובה לתרופות.
במהלך ניסוי שארך שבועיים, 39 משתתפים בריאים, שגילם הממוצע 29, אכלו 550 מיליגרם ליום של שוקולד מריר או שוקולד לבן שאינו מכיל פלבנואידים.
החוקרים השתמשו באקו-קרדיוגרפיה כדי להעריך CFVR בתחילת המחקר ובסופו. הם מדדו גם את לחץ הדם של המשתתפים, רמות השומנים בדם ושני סמנים נוספים ללחץ חמצוני.
שיפור משמעותי
המשתתפים שאכלו שוקולד מריר הראו שיפור משמעותי ב-CFVR לאחר שבועיים, בעוד שאצל אלו שאכלו שוקולד לבן לא נראה כל שינוי.
לצריכת שוקולד מריר העשיר בפלבנואידים יש השפעה אקוטית על שיפור התפקוד הכלילי בקרב אנשים בריאים, בהשוואה לשוקולד לבן שאינו מכיל פלבנואידים, ללא קשר לשינויים בפרמטרים של לחץ חמצוני, לחץ דם ופרופיל שומנים, כתבו החוקרים - מאוניברסיטת צ'יבה.
הם ציינו שייתכן והקושי בהסתרת המידע לגבי סוג השוקולד מהמשתתפים השפיע על התוצאות.
המחקר הוצג בכינוס השנתי של איגוד הלב האמריקני שהתקיים באורלנדו, פלורידה.