שוקולד - מזון משובח למוח
|
יפעת גדות
|
סריקות מוח שנעשו לנשים צעירות ובריאות במטרה לבדוק האם קקאו עשיר בפלבנואידים מסייע בהגברת תפקוד קוגנטיבי במהלך מטלות מנטליות מאתגרות הראו כי הוא הגביר את זרימת הדם למוח למשך שעתיים-שלוש
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
נגיסה של שוקולד מריר ביום עזרה בהורדת לחץ הדם ללא שגרמה לעליה במשקל, כך דיווחו חוקרים גרמנים אמש (ג', 3.7.07).
מחקרים קודמים הראו כי מזונות עשירים בקקאו כמו שוקולד מריר מציעים יתרונות לבריאות הלב, אך חוקרים חששו כי הסוכר, השומן והקלוריות יבטלו למעשה את התועלת שבשוקולד.
כעת נראה כי 'ביס' (30 קלוריות) משוקולד מריר - שווה ערך ל-6.8 גרם - יכול להוריד את לחץ הדם ללא שיגרום לעליה במשקל או לתופעות לוואי שליליות אחרות. צריכה על בסיס קבוע של כמויות קטנות של שוקולד כהה יכולה לסייע בהורדת לחץ הדם, כתבו החוקרים - מבית החולים האוניברסיטאי של קולון בגרמניה, בעיתון של איגוד הרפואה האמריקני. השוקולד המריר מכיל פוליפנולים - קבוצה של חומרים כימיקלים הנושאים עימם יתרונות בריאותיים.
החוקרים חקרו 44 מתנדבים בגילאים 56 עד 73 שסבלו מיתר לחץ דם אך לא מבעיות בריאות אחרות בין ינואר 2005 לדצמבר 2006. המשתתפים נבחרו באופן אקראי לקבל טבלייה בודדת של שוקולד מריר שהכילה 30 קלוריות ו-30 מ"ג של פוליפנולים או טבליה של שוקולד לבן שהכילה 30 קלוריות אך לא הכילה פוליפנולים.
לאחר 18 שבועות, נראתה אצל הקבוצה שקיבלה את השוקולד המריר ירידה של 3 נקודות בלחץ הדם הסיסטולי - הנתון הגבוה - וירידה של 2 נקודות בלחץ הדם הדיאסטולי - הנתון הנמוך - ללא שינויים במשקל הגוף, רמות הכולסטרול או רמות הסוכר בדם. במבט ראשון, ירידה זו אומנם נראית לא משמעותית, אך בהיבט של האוכלוסיה כולה המשמעות היא כי כל אדם יוכל להנות מירידה זו בלחץ הדם, והסיכון למוות ממחלת לב וכלי דם ירד בכ-5%. השוקולד עשוי להיות יעיל בהורדת לחץ הדם ולכן גם בהורדת הסיכון להתקף לב ושבץ.
החוקרים לא בחרו בדקדקנות את השוקולד בו השתמשו במחקר אלא בחרו בזול ביותר שמצאו בסופרמרקט. השוקולד הכיל 50% קקאו, אך שוקוkד מריר המכיל 40% עד 60% קקאו יספיק גם הוא. למרות זאת, הם מזהירים, לא צריך להגזים...
חייבים כמובן להתבונן בתמונה כולה. השוקולד המריר עשוי לעזור כתוספת לשינויים אחרים באורח החיים, כמו פעילות פיסית רבה יותר או שינויים תזונתיים, אכילה רבה יותר של פירות וירקות, וצמצום צריכת השומן והסוכר.