בני נוער שאוכלים ארוחת בוקר על בסיס קבוע נוטים לשקול פחות, להתעמל יותר ולהקפיד על תזונה בריאה יותר, לעומת עמיתיהם המדלגים על ארוחה חשובה זו. כך דיווחו חוקרים אמריקנים השבוע.
המחקר שערכו כלל 2,216 מתבגרים מאזור סנט פול מינאפוליס שבמינסוטה שמעקב אחר דפוסי האכילה שלהם, משקלם והבטים אחרים של סגנון חיים נעשה לאורך חמש שנים. המשתתפים היו מעט מתחת לגיל 15 כשנכנסו למחקר.
- ממצאי המחקר פורסמו בעיתון "Pediatrics".
ככל שבני הנוער אכלו ארוחת בוקר על בסיס קבוע יותר, כך היה אינדקס מסת הגוף (BMI) שלהם נמוך יותר. BMI הוא אמצעי מדידה של משקל הגוף ביחס לגובה. המתבגרים שדילגו על ארוחת הבוקר באופן קבוע שקלו בממוצע 2.3 קילוגרם יותר מעמיתיהם שאכלו ארוחת בוקר כל יום.
החוקרים גילו כי מתבגרים שאכלו ארוחת בוקר לעתים קרובות, במיוחד בכל יום, היו בריאים יותר באופן כללי במונחים של סגנון החיים.
בני נוער אלו, כתבו החוקרים, היו פעילים פיסית הרבה יותר והקפידו על תזונה טובה יותר, לכן צרכו גם פחות שומן, פחות כולסטרול ויותר סיבים.
כ-25% מהילדים בארצות הברית מדלגים על ארוחת הבוקר, לדברי החוקרים. זאת בתוך שיעור ההשמנה העולה בקרב אנשים צעירים.
למרות שאנשים רבים יראו חוסר הגיון בכך שאלו המדלגים באופן קבוע על ארוחת הבוקר שמנים יותר מאלו המקפידים לאכול ארוחת בוקר בכל יום מסתבר כי העובדות מדברות בעד עצמן.
החוקרים משערים כי בעזרת "מילוי" הבטן בבוקר, אותם בני נוער המקפידים על ארוחת הבוקר מסוגלים לשלוט בתיאבון טוב יותר לאורך כל היום. ייתכן גם וארוחת הבוקר מונעת אכילה מוגזמת בארוחת הצהריים או הערב.
החוקרים מדגישים כי הכוונה בארוחת בוקר היא לא לחטוף עוגת שוקולד או דגנים מסוכרים עם מרשמלו.
באופן כללי, ישנן אפשרויות רבות לאכול ארוחת בוקר המבוססת על בחירות בריאות.
דגנים לארוחת בוקר עלולים להיות עשירים בסוכר אך גם עשירים בסיבים וחומרים מזינים, ואפשר לאכול אותם עם חלב דל שומן ואולי עם תוספת פירות או מיץ פירות.
משרד הבריאות מציע אפשרויות אלו לארוחת בוקר בריאה:
- דגני בוקר שאינם ממותקים בסוכר, עם חלב.
- פרוסת לחם עם ממרח - גבינה/אבוקדו/ חומוס/טחינה; פעם בשבוע אפשר חמאת בוטנים/ממרח תמרים/ ממרי חלבה.
- מעדן חלב/כוס שוקו וביסקויט.