|
"החידה הצרפתית" [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
יין אדום הוא כנראה התחליף הבטוח ביותר ל"סם החיים". כך עולה ממחקר חדש. מרכיב בקליפת הענבים האדומים נתגלה כחומר המרסן את השפעות ההזדקנות, גם אם הוא נצרך בכמויות קטנות.
מדענים מאמינים כי התגלית, שנעשתה במסגרת מחקר בעכברים, תוכל להסביר את מה שמכונה "החידה הצרפתית".
מומחים בתחום כבר זמן רב מנסים לפענח את העובדה כי אנשים באזורים בצרפת בהם המזון "ספוג" בשומן רווי ניהנים למרבה ההפתעה מלב ועורקים בריאים. האחראים לכך הם כפי הנראה כימיקלים צמחיים שביין האדום, המשמש בן לוויה קבוע בארוחות הצרפתיות.
המחקר החדש מדגיש מרכיב אחד מסויים - רזברטרול - הידוע כחומר בעל תוכנות אנטי-דלקתיות ואנטי-סרטניות.
ניסויים שנעשו בעכברים הצביעו על כך שמינונים נמוכים של רזברטרול חיקו את ההשפעות של הגבלת קלוריות על המלחמה בהזדקנות.
מחקר קודם שנעשה בתחום הראה, כי הורדת מספר הקלוריות התזונתיות ב-30%-20% יכולה להאריך את תוחלת החיים ולמנוע שינויים גנטיים הקשורים להזדקנות במספר סוגי בעלי חיים. הרזברטרול נתגלה כמשפיע על אותו מסלול ביולוגי.
פרופ' תומס פרולה, מאוניברסיטת וויסקונסין שבארצות הברית ועורכו הראשי של המחקר, שפורםס בעיתון המקוון "PLoS ONE", אמר כי הרזברטרול פעיל במינונים נמוכים ממה שחשבו עד-כה ומחקה חלק משמעותי מהפרופיל של הגבלת קלוריות ברמת הביטוי של הגנים.