חומרי טעם בחטיף אותו אוכלת אישה מניקה, מוצאים את דרכם לחלב בתוך דקות. כך מראה מחקר חדש.
קבוצה של 18 נשים נתבקשו לספק דגימות חלב לפני ואחרי שאכלו גלולות שהכילו חומרי טעם שונים.
בדוח שפרסמו בעיתון "New Scientist" כתבו החוקרים כי ניתן לזהות את טעם הבננה שעה לאחר האכילה, וטעם מנתול נשאר גם שמונה שעות לאחר מכן.
מחקר קודם שנעשה בתחום הראה כי התזונה של האם המניקה משפיעה על טעמו של התינוק.
אמהות מודאגות לעתים קרובות כי התינוק ירתע מהנקה או יסבול מחוסר שקט אם יאכלו מזונות עם חומרי טעם חזקים.
אך המחקר הנוכחי, מאוניברסיטת קופנהאגן, הראה כי ברוב המקרים, הטעם ישתנה למשך שעות ספורות בלבד.
יחד עם טעמי הבננה והמנתול, בדקו החוקרים גלולות שהכילו כימיקלים של זרעי שוש וקימל, שניהם נכחו בריכוזים של חלב האם שעתיים בממוצע לאחר האכילה.
המחקר, שפורסם במקור בעיתון "Physiology and Behavior", גילה גם כי הזמן הנדרש לטעמים להגיע ולהעלם משתנה באופן משמעותי בין הנשים.
בכל מקרה, כל הטעמים נעלמו לאחר שמונה שעות.
מפתח טעמים
עורכי המחקר ציינו כי תוצאות מוקדמות הראו שסוגים שונים של טעמים בחלב האם יכולים לגרום לתינוק לקבל בקלות רבה יותר טעמים חדשים.
הנקה יכולה להכין את התינוק לשינויי טעם ולחוויות חדשות כשהוא מתחיל לאכול מזון מוצק.
למרות שטעמי פירות שאינם ממשפחת ההדרים משנים רק להרף עין את טעם החלב, כימיקלים אחרים, כמו אלו הנמצאים בגזר ובפירות הדר יכולים לגרום לשינוי גדול יותר.
החוקרים משערים כי ניתן להשיג את אותה השפעה אצל נשים המשתמשות בתחליב חלב אם משנים מדי פעם את סוג המוצר.
למרות שאמהות נוטות לדאוג כי מה שאכלו עלול להרגיז את קיבתו של התינוק יותר מאשר את בלוטות הטעם שלו אם יעבור דרך החלב, תוצאות המחקר בהחלט מרגיעות בהיבט זה.