שוקולד - בריא או לא?
|
יפעת גדות
|
מאמר שפורסם באחד העיתונים הרפואיים הנחשבים טוען כי כל טענה בריאותית לגבי שוקולד היא הולכת שולל * יצרנים רבים מסירים את הפלבנואידים בשל טעמם המר * מוצרי שוקולד רבים פשוט עתירים בשומן וסוכר - שניהם מזיקים ללב ולעורקים
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ביס שוקולד בפה (קטן מאוד) - מרחיק את הרופא...
מחקר איטלקי חדש מראה כי שוקולד מריר יכול להוריד בצורה משמעותית את הדלקתיות הגורמת למחלות של הלב וכלי הדם. הכמות האידיאלית היא 6.7 גרם ליום. חטיף שוקולד טיפוסי שוקל כ-43 גרם, כלומר, אכילת חטיף שוקולד מריר לאורך 6.5 ימים תספק 6.7 גרם של שוקולד ליום.
שוקולד חלב לא נתגלה כבעל יתרונות דומים.
המחקר בוצע על-ידי "מעבדות המחקר של האוניברסיטה הקתולית" בקמפובסו והמוסד הלאומי לסרטן של מילנו, ופורסם בעיתון "Nutrition". הנתונים מבוססים על מחקר אפידמיולוגי שנקרא "פרויקט מולי-סני", בו גוייסו בצורה אקראית גברים ונשים בני 35 לפחות ממרשם אוכלוסין עירוני בדרום איטליה.
לצורך מחקר השוקולד, בחרו החוקרים 4,849 משתתפים שנהנו מבריאות טובה ללא גורמי סיכון למחלות של הלב וכלי הדם, כמו רמות כולסטרול גבוהות ולחץ דם גבוה. משתתפים אלו נשאלו לגבי צריכת השוקולד המריר שלהם.
דלקתיות כרונית עלולה לגרום למחלת לב, ולכן שמירה על רמת הדלקתיות תחת שליטה היא חלק גדול בטיפול מניעתי.
המחקר הראה כי לחולים עם רמות נמוכות של פרוטאין מגיב-C בדם יש רמות נמוכות של דלקתיות. החוקרים גילו כי לאנשים שאוכלים שוקולד מריר על בסיס קבוע, בכמויות קטנות, יש רמות נמוכות באופן משמעותי של פרוטאין מגיב-C. התוצאות היו זהות גם כאשר החוקרים לקחו בחשבון גורמים אחרים כמו הבדלים בהרגלים תזונתיים אחרים.
[פרוטאין מגיב-C הוא חלבון המופיע בדם בערכים גבוהים בזמן דלקת או בעת תהליכים ממאירים]