|
כוס אחת ביום [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
מחקרים רבים הראו כי חומרים נוגדי חמצון הנמצאים ביין האדום מגנים מפני מחלות לב, סרטן השד ושבץ. כעת, אפשר להוסיף לרשימה גם את סרטן הריאות.
חוקרים בדקו את ההשפעות של צריכת בירה, יין לבן, יין אדום וליקר על הסיכון לסרטן ריאות. הנתונים הראו ירידה של 2% בממוצע בסיכון לסרטן ריאות הקשורה לצריכה של כוס יין אדום ביום. הירידה הגדולה ביותר בסיכון נראתה בקרב מעשנים ששתו כוס עד שתיים של יין אדום ליום - הסיכון שלהם לסרטן ריאות ירד ב-60%. עם זאת, החוקרים מזהירים כי מעשנים עדיין נמצאים בסיכון גבוה יותר לסרטן ריאות מאנשים לא מעשנים.
ידוע כי יין אדום מכיל רמות גבוהות של חומרים נוגדי חמצון. ביין נמצא מרכיב הנקרא רזברטרול שהיין האדום עשיר בו מאוד מאחר שהוא מופק מקליפת הענב. מרכיב זה נמצא בעל יתרונות בריאותיים משמעותיים במחקרים שנעשו בעבר.
החוקרים הזהירו כי אין לפרש את הממצאים כהמלצה לצריכה כבדה של אלכוהול.