|
גם להורדה במשקל [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
מחקר חדש מגלה קשר בין דובדבנים להורדת הכולסטרול, הפחתת מצב הדלקתיות וירידה במשקל גוף וברמות השומן - כולם גורמי סיכון למחלות לב.
מחקר עדכני זה, שיוצג על-ידי חוקרים מאוניברסיטת מישיגן בכינוס השנתי של איגוד הסוכרת האמריקני שיתקיים בשיקגו, הגיע למסקנות אלו לאחר שהחוקרים האכילו חולדות שמנות באבקת דובדבנים חמוצים.
לאחר 12 שבועות, נראתה ירידה של 14% בכמות השומן של החולדות, למרות שנשמרה מסת שריר 'רזה', בהשוואה לחולדות אחרות שאכלו את אותו מזון אך ללא אבקת הדובדבנים. אותן חולדות שאכלו את הדובדבנים איבדו גם מספר משמעותי של קילוגרמים - בעיקר 'שומן בטני' - גורם סיכון ידוע למחלות לב.
אצל החולדות שקיבלו את אבקת הדובדבנים נראתה גם ירידה של 11% ברמות הכולסטרול. רמות שני סמנים לדלקתיות, הקשורים לעלייה בסיכון למחלות לב, ירדו גם כן ב-31% עד 40%.
שינויים בתזונה
עורכי המחקר הדגישו כי מחלות לב הן הרוצח מספר אחד כיום, ולכן חשוב להמשיך לגלות דרכים בעזרתן ניתן יהיה לשפר את התזונה כדי להצליח להוריד את גורמי הסיכון העיקריים. ידוע כי שומן הגוף מעלה את הסיכון למחלות לב והמחקר הנוכחי תומך גם הוא בכך ששינויים בתזונה, כמו הוספת דובדבנים, יכולים להוריד את הסיכון למחלות לב.
תוצאות המחקר, לדבריהם, מעודדות, והם מקווים לבצע ניסויים רפואיים נוספים גם בבני אדם כדי לחקור את הקשר בין תזונה, משקל, דלקתיות והורדת הסיכון למחלות לב.
דובדבנים חמוצים, הנמכרים גם בצורה יבשה, קפואה או כמיץ, מכילים חומרים נוגדי חמצון בעלי כוח רב הידועים כאנטוציאנינים. בנוסף לכך שהם מעניקים לפרי את צבעו האדום, מחקרים הראו כי מרכיבים אלו אחראים גם ליתרונות הבריאותיים שלו.