|
יותר קקאו פחות סוכר. יריד השוקולד [צילום: Salon du chocolat]
|
|
|
|
|
שוקולדים בטעמי כרובית, בזיליקום, ריבת עגבניות מיובשות, וזיתים שחורים הם הלהיט החדש. לא, אל דאגה, לא בארץ אלא ביריד השוקולד ה-14 שנחגג בפריז.
400 מציגים ו-14 יצרני שוקולד מרחבי העולם הגיעו לפריז כדי לחגוג את היריד. יצרני השוקולד השנה נהנו להפוך את השוקולד לנעליים, שפתיים, ואפילו יצרו חזה שרירי בדמותו של דניאל קרייג (כדי לעורר את תיאבונם של הזכרים). הם המשיכו לשחק עם טעמים מוזרים שנכנסו כבר לשוק, כגון פלפל, כורכום, שומר, וצ'ילי. אל המדפים נוסף גם שוקולד בטעם גבינה. אבל את התואר לשוקולד המוזר ביותר יקטוף השנה הבלגי דומיניק פרסון, אשר יצר שוקולדים בטעמי כרובית, בזיליקום, ריבת עגבניות מיובשות, וזיתים שחורים.
יצרן השוקולד הצרפתי גיל מרשל, אמר בטקס הפתיחה כי שוקולד הוא מזון מרגיע וכי לא היה עד לירידה במכירות. מארגנת האירוע, סילבי דוש, ציינה את המודעות ההולכת וגוברת למצבן החמור של המדינות המייצרות קקאו. עוד הוסיפה כי אוהדי שוקולד דורשים עתה כמויות גדולות יותר של קקאו בשוקולד. "לפני עשור אנשים לא נהגו לבלוע שוקולד שבו 90% קקאו. עכשיו הם רוצים פחות סוכר ושמנת ויותר קקאו כי הם מאמינים שזה בריא יותר".
השוויצרי - רק שוקולד
צרכני השוקולד הגדולים בעולם, על-פי איחוד יצרני השוקולד בצרפת, הם השוויצרים, הצורכים מעל 12 ק"ג של שוקולד בשנה לאדם. אחריהם מגיעים הגרמנים, הבריטים והבלגים. היפנים אוהבים שוקולד מריר, הסינים שונאים שוקולד מריר, ובכלל מעדיפים מאפים על פני שוקולד.
השוקולד הגיע לצרפת בשנת 1615 על-ידי אן מאוסטריה, שקיבלה שוקולד כמתנת נישואין כשנישאה ללואי ה-13. אן אמרה שתסכים להינשא ללואי רק בתנאי שתוכל להביא עמה אספקה אישית של שוקולד מספרד. עד אמצע המאה ה-17 השוקולד צבר פופולריות רחבה בצרפת.