|
תופעה יוצאת דופן [צילום: AP]
|
|
|
|
|
תופעת לוואי יוצאת דופן במיוחד - רופאים באנגליה טיפלו לאחרונה באישה שהגיבה כל-כך רע לכריכים ולמזונות מסויימים אחרים עד שנזקקה לקוצב לב!
האישה, בת 25, נבדקה על-ידי הרופאים בחודש ינואר לאחר שסבלה מתחושות רגעיות של סחרחורות (ולפעמים התעלפויות) מספר פעמים בשבוע וחשה "חולה בצורה מדאיגה", כפי שתיארו הרופאים ב-"The Lancet".
הרופאים בחנו את ההיסטוריה הרפואית שלה אך לא גילו דבר יוצא דופן, כפי שלא גילו בבדיקה שערכו לה.
במסגרת תחקור שעברה, סיפרה האישה כי האירועים נטו להופיע לאחר שאכלה סוגים מסויימים של מזון, במיוחד כריכים, או שתתה משקאות מוגזים, וכן דיווחה כי בפעם האחרונה שאירוע כזה התרחש, היא התמוטטה כשנהגה ברכב ואכלה כריך.
עוד אמרה כי נמנעה מלאכול בגלל הבעיה. היא שקלה 46 קילו בלבד.
לאחר שנשלל מצב של אנורקסיה נרבוזה, הרופאים נתנו לה כריך כדי לראות כיצד תגיב. היא לא התעלפה, אך סיפרה כי חשה סחרחורת ונתוני האק"ג שלה שובשו למספר רגעים לפני שהרגישה טוב שוב.
הבעיה, מסתבר, לא הייתה אלרגיה למזון או העובדה שפג תוקפו של המיונז. במקום זאת, האבחון היה "swallowing syncope" (התעלפות מבליעה), כלומר שהבליעה הפריעה לפעמים לעצב התועה (אחד הסיבים המעבירים אותות אל המוח) ושיבשה את הפעילות החשמלית של הלב.
החולה בסופו של דבר נזקקה לקוצב לב שהושתל בליבה כדי לפתור את הבעיה. מאז היא לא התעלפה, כתבו הרופאים. כשבדקו אותה בפעם האחרונה, בחודש יוני 2008, היא אכלה כריכים ונהנתה מכל ביס.