הגנים האנושיים מסוגלים לזכור כמות גבוהה של סוכר במשך שבועיים, והרגלי אכילה לקויים לאורך זמן עלולים לשנות את הדנ"א לצמיתות. אלו המסקנות אליהן הגיע חוקרים אוסטרלים.
צוות מדענים שחקר את השפעת התזונה על רקמת לב אנושי ועל עכברים, גילה כי התאים ביטאו את ההשפעות של כמות סוכר גבוהה וחד פעמית במשך שבועיים, על-ידי עצירת השליטה הגנטית המיועדת להגן על הגוף מפני סוכרת ומחלות לב.
החוקרים ציינו כי המחקר הראה שחטיף שוקולד שנאכל בבוקר יכול להיות בעל השפעה רצינית ביותר, וכי השפעות אלו יכולות להימשך עד שבועיים.
- החוקרים - מהמוסד 'Baker IDI Heart and Diabetes' שבאוסטרליה.
שינויים אלו נמשכים מעבר לארוחה עצמה, ויש להם את היכולת לשנות תגובות מטבוליות טבעיות לתזונה.
החוקרים הדגישו כי הרגלי אכילה לקויים על בסיס קבוע מגבירים את ההשפעה, והנזק הגנטי נמשך חודשים או אפילו שנים.
- ממצאי המחקר פורסמו בעיתון לרפואה ניסיונית.