|
[צילום: מסעדת Gao בתל אביב]
|
|
|
|
|
לא יודעת למה נזכרתי בריימונד קארבר כשנכנסתי ל'גאו' - מסעדה תאילנדית קטנה ומחויכת שמיד נותנת לך להרגיש שנכנסת לתוך פיסת גלויה מוארת ולבנה שמישהו טרח להשתיל על הצומת המרכזית של החשמונאים וקרליבך.
אולי זה קשור לתחושה הבלתי ניתנת לתיאור שחזרתי איתה פעם מהמזרח. כזו שגורמת לך להבין שבאמת יש מקום כזה, שמעולם לא היית בו ושאף-אחד לא יכול להבטיח לך שהוא אכן קיים. בגאו קבלתי ד"ש חמה מהמקום ההוא, שהגיע בדמות קירות מאוירים בתאילנדית, מנות אקזוטיות מושקעות, מפתיעות (וזולות) ושירות אדיב במיוחד.
שעת ערב מוקדמת ואני וע' חברתי מתמקמות על הבר הקטן שפונה אל הרחוב. הפירוש מעורר הציפיות של המילה גאו בתאית הוא, מסתבר: מגניב, נהדר, מעולה. אנחנו לוקחות צעד קטן קדימה אל עבר ארוחה גדולה ומהירה ומנשנשות אגרול תאילנדי פריך ועדין (9 שקל), בזמן שריבועים של חצילים תאילנדים ברוטב ספיישל של גאו (19 שקל) נוחתים על צלחתנו ומעניקים לי את האפשרות המבורכת להתחיל לעשות את מה ששלושים שנה לא הצלחתי לעשות. פשוט לאהוב חציל. לצידם מגיע Fresh salad (18 שקל) - סלט פשוט וחמצמץ שמורכב מגזר, קולורבי ובוטנים שריענן את כבדותם האצילית של ריבועי החצילים.
לאט לאט עם הטיפות שבחוץ, זרם של זוגות מתחיל לטפטף לתוך המסעדה עד שממלא אותה לחלוטין ואילו אצלנו המנות החדות הללו כל כך פותחות את התיאבון שאנו מיד מזמינות צ'יקן קשיו נאט (39 שקל), שכשמה כן היא, מורכבת מנתחי עוף, קשיו, פטריות, סלרי, בצל וכרישה שמונחים להם כולם בניחותא על מצע של אורז. מנה מושקעת וטעימה, אם כי מעט יבשה, שהלכה והחווירה לעומת מה שעמד להגיע אל פינו מספר דקות מאוחר יותר. גאו ספיישל (44 שקל) - מנה חריפה עם טעם אלוהי שמורכבת מאטריות ביצים ירוקות (שבאופן עלום ומסתורי מעורבות בהן גם אצות) וביניהן מסתתרות רצועות עוף, חתיכות בקר וברווז, בצל ירוק, שעועית ירוקה, ג'ינג'ר, חלב קוקוס ואיזשהו מרכיב נסתר שהוא ככל הנראה הכישרון של טאם, הטבח התאילנדי, לאחד את כולם יחד בצורה כה מפתיעה.
המנות, יש לציין, ענקיות ולמרות שהקטע הזוגי חזק מאוד בערב ומתבטא באופציה המבורכת לארוחה זוגית ב-99 שקל בלבד, מסתבר שהקהל העיקרי של המקום הוא דווקא אנשי העסקים שפוקדים אותו בשעות הצהריים. במיוחד בשבילם נוצרה עסקית הצהרים (ב-39 שקל), וגם תפריט משלוחים חדש ומהיר. התפריט מסתבר, מתחדש כל הזמן, תוך התחשבות בבקשת הלקוחות שמוזמנים להציע שיפורים ורעיונות מקוריים. החידוש האחרון שעלה לאוויר הן מנות הלייט החדשות והבריאות, שכוללות שמן קנולה והרבה פחות סוכר.
כשאנו מפוצצות לגמרי, לוחש לנו אבי המלצר, שאם היינו באמת רוצות להרגיש שאנו שוב לרגע אחד, עומדות במרכזו הצפוף והלא צפוי של הקוואסן - ארוחת הקוואטיו החריפה הוא מרק הקסמים שהיה מטיס אותנו לשם, ורק מחוסר מקום, אין לנו ברירה אלא לשמור אותו בזיכרון עד לפעם הבאה.