למרות שמזונות מועשרים בחומצה פולית כאמצעי לקידום בריאות הציבור מורידים את מספר הילדים הנולדים עם שדרה שסועה (מום מולד המתאפיין בפיצול עמוד השדרה), מחקר חדש מצ'ילה קובע כי הם עלולים גם להעלות את הסיכון לסרטן המעי.
לדברי החוקרים, מאוניברסיטת צ'ילה שבסן טיאגו, הנתונים מספקים ראיות חדשות המצביעות על כך שיישום תוכניות של העשרת מזונות בחומצה פולית עלול להיות קשור לסיכון נוסף לסרטן המעי.
ממצאי המחקר פורסמו ב-"European Journal of Gastroenterology and Hepatology".
החוקרים עקבו אחר מספר האנשים שאושפזו עם סרטן המעי הגס לפני ואחרי יישום תוכניות העשרה בחומצה פולית שהחלו בצ'ילה בחודש ינואר 2000. על-פי התוכנית, 220 מיקרוגרם של חומצה פולית הוספו לכל 100 גרם של קמח חיטה.
בהשוואה לתקופה שבין השנים 1996-1992, מספר החולים בסרטן המעי הגס היה גבוה פי 2.61 אצל אנשים בגילאים 45 ל-64 וגבוה פי 2.9 אצל אלו בני ה-79-65.
על-פי רוב, רק שינוי קטן נראה בשכיחות מחלות אחרות לפני ואחרי החיזוק בחומצה הפולית. יוצא הדופן היה סרטן השד, שנראה היה כי הופיע בשכיחות גבוהה פי שניים במהלך התקופה שלאחר ההעשרה. צוות החוקרים משער כי הדבר נובע אולי מיישום תוכניות המיועדות לאבחון ולטיפול בסרטן השד בשלב מוקדם.
הם הדגישו את הצורך במחקר נוסף כדי לקבוע את כמות החומצה הפולית המונעת מומים מולדים כמו שדרה שסועה, אך אינה מעלה את הסיכון לסרטן המעי ולאירועים שליליים אחרים.