חדשות טובות לשותי התה: שתיית תה בעקביות - במיוחד שני סוגים מסויימים - קשורה לסיכון נמוך במידה משמעותית לשבץ. כך על-פי ממצאי מחקר שכלל משתתפים מדרום סין.
המחקר, שנעשה על-ידי חוקרים מהאוניברסיטה לטכנולוגיה קורטין שבפרת', אוסטרליה, וכלל 838 גברים ונשים סינים, גילה כי אלו שדיווחו על שתיית כוס תה אחת לפחות בשבוע במשך יותר מ-30 שנה היו בסיכון נמוך ב-60% לסבול משבץ איסכמי.
שבץ איסכמי מתרחש כשהעורקים המובילים חמצן למוח נחסמים בחלקם או לגמרי. למרות שלא ברור מדוע התה מגן מפני שבץ, עורכי המחקר ציינו כי מחקר קודם הראה כי תה, או המרכיבים שבו, מורידים לחץ דם גבוה וגורמי סיכון אחרים.
המשתתפים ששתו יותר משתי כוסות תה על בסיס יומי היו בסיכון נמוך ב-40% לשבץ מסוג זה, והסיכון היה נמוך עוד יותר בקרב אלו ששתו שתי כוסות תה ביום של שני סוגי תה מסויימים - המחקר, שפורסם בעיתון "Stroke" גילה קשר בין תה ירוק ותה אולנוג לירידה של 72% ו-79% בסיכון, בהתאמה, לשבץ איסכמי.
התה, לדברי החוקרים, הוא משקה בריא, וכדי להשיג את היתרונות האופטימליים יש לעודד שתיית תה לאורך זמן.
משתתפי המחקר היו בני 69 בממוצע. 374 מהם סבלו משבץ איסכמי, ול-464 (קבוצת הביקורת) לא הייתה היסטוריה של מחלות קרדיווסקולריות או של מצבים רפואיים המעמידים אותם בסיכון לשבץ.
כצפוי, בקרב המשתתפים בקבוצה של השבץ היה שיעור גבוה יותר של לחץ דם גבוה, סוכרת ועישון. לעומת זאת, המשתתפים בקבוצת הביקורת דיווחו על צריכת ירקות ופירות גבוהה יותר ועל שתיית תה ממושכת יותר.
החוקרים לקחו גם בחשבון גורמים כמו מין, מסת גוף, רמת השכלה, פעילות פיסית לאורך החיים, צריכת אלכוהול ועישון, לחץ דם גבוה, רמות כולסטרול, סוכרת וצריכה תזונתית שבועית.
הם גילו גם יתרון בשימוש בעלי תה רבים יותר: זוהתה ירידה של 73% בסיכון הקשורה ל"כמות גדולה יותר של עלי תה ששימשו בחליטה".
למרות שהממצאים תומכים במחקרים קודמים מיפן, החוקרים הדגישו את הצורך במחקר בקרב אוכלוסיות ממדינות אחרות, וכן במחקרים שיאמתו כי צריכת תה אכן יכולה לשפר את ההישרדות של חולים שעברו שבץ.