|
מזינים פחות [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
מחקר חדש גילה כי הערך התזונתי של ירקות קפואים אינו נופל ואף עולה על זה של ירקות טריים. על-פי המחקר, שנערך באוניברסיטת שפילד האלם, זמן האכסון הרב שירקות טריים עוברים בדרכם מהשדה אל החנויות גורם להם לאבד חלק ניכר מערכיהם התזונתיים. לעומת זאת, ירקות כמו אפונה, אשר מוקפאים שעות ספורות לאחר הקטיף, שומרים על מרבית הוויטמינים והמינרלים שבהם.
החוקרים הדגישו כי לעתים, ירקות ופירות אשר משווקים כטריים, מאוכסנים שבועות ואף חודשים במחסנים לפני שהם מגיעים אל הצרכן. על-פי המחקר, עוברים בממוצע כשבועיים מרגע הקטיף ועד הגעת המוצרים אל מדפי רשתות השיווק. פרק זמן כזה עלול להיות משמעותי בירקות כמו שעועית ירוקה, אשר מאבדת 77% מויטמין ה-C שבה בשבוע הראשון שלאחר הקטיף.
המחקר נעשה במטרה לעזור למועצות המקומיות בבריטניה לבחור את המרכיבים הראויים ביותר להסעדה בבתי הספר. לא מן הנמנע כי התוצאות המפתיעות ישפיעו גם על הצרכנים הביתיים, הנוטים להעדיף ירק טרי מתוך מחשבה שהוא בריא יותר.