|
עשירים בפיטוכימיקלים [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
מחקר חדש שנעשה בבעלי חיים הניב תוצאות מעודדות לגבי תזונה עשירה בענבים כדרך למניעת גורמי סיכון לתסמונת מטבולית, מצב המשפיע על מיליוני בני אדם בעולם ולעיתים קרובות מקדים סוכרת מסוג 2.
חוקרים ממערכת הבריאות של אוניברסיטת מישיגן חקרו את ההשפעות של ענבי מאכל רגילים, שהוכנו בצורה של אבקה, והוחדרו לתזונה של חולדות מעבדה כחלק מתזונה עשירה בשומן - בסגנון התזונה האמריקנית.
לאחר שלושה חודשים, לחולדות שקיבלו את התזונה העשירה בענבים היה לחץ דם נמוך יותר, תפקוד לב טוב יותר וירידה בסמנים לדלקתיות בלב ובדם, בהשוואה לחולדות שלא קיבלו את אבקת הענבים. לחולדות היו גם רמות נמוכות יותר של טריגליצרידים ועמידות טובה יותר לגלוקוז.
המחקר הראה כי ייתכן שצריכת ענבים יכולה לשנות את קצב ההידרדרות המוביל למחלות לב על-ידי הארכת משך הזמן בין רגע הופעת התסמינים ועד לשלב האבחון.
החוקרים סבורים כי הורדת גורמי סיכון אלו יכולה לעכב את התחלתה של סוכרת או של מחלת לב, או להפחית את חומרת המחלות. בסופו של דבר, היא יכולה גם לשפר במידה מסוימת את חומרת המצבים.
למרות שאין קשר ישיר בין המחקר לבין המלצות מעשיות, סביר להניח כי תזונה עשירה בפירות עשירים בפיטוכימיקלים, כמו ענבים, תועיל גם לבני אדם.
ממצאי המחקר פורסמו בוועידה לביולוגיה ניסיונית.